calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose

Welkom op de Doka Campus

22-01-2016 | Nieuws
Van 11 tot en met 17 april 2016 opent bauma, de grootste bouwbeurs ter wereld, opnieuw zijn deuren. De internationale bekistingsaanbieder Doka zal zich hier van een heel nieuwe kant tonen. Behalve een nieuwe en grotere standplaats kunnen de bezoekers een modern en praktijkgericht beursconcept verwachten: Doka Campus. Op een bijna 4.000 m² grote oppervlakte op het terrein Nord/West, standnummer FN.420, tonen de bekistingsspecialisten dat Doka niet alleen een partner voor het plannen en realiseren van grote projecten is, maar ook voor kleine en middelgrote bedrijven optimale oplossingen biedt.

Impressies

  • De zeer belastbare samengestelde bekistingsdrager I tec 20 maakt als hoofdbalk bij Dokaflex 30 tec grotere afstanden tussen de vloerstempels mogelijk. Naargelang de toepassing zijn hierdoor tot 30% minder vloerstempels benodigd.
  • Het be- en ontkisten van de Dokadek 30-panelen vindt zonder ladders plaats. De werkzaamheden boven het hoofd worden tot een minimum beperkt.
  • Betonsterkte en betontemperatuur in realtime meten – Concremote is een kwaliteitsgarantie voor het beton en maakt een nauwkeurige regeling van de bekistings- en stortwerkzaamheden mogelijk.
  • De ondersteuning d3 overtuigt met een hoog draagvermogen, snelle opbouw en veelzijdige toepassingsmogelijkheden.
  • Doka UniKit is het ideale modulaire systeem voor het afvoeren van hoge lasten in de infrastructuur- en krachtcentralebouw. Het werd speciaal voor de Latijns-Amerikaanse markt ontwikkeld.
De focus van Doka: de behoeften van de klanten begrijpen, klantgericht denken en hieruit meerwaarde voor de klanten creëren. Dit weerspiegelt zich in de beursstand op bauma 2016. “Doka heeft zich verplicht tot een voorsprong op het gebied van de bekistingstechniek. Daarom worden steeds weer maatregelen voor meer efficiëntie ontwikkeld en ook consequent in de praktijk omgezet. Enerzijds in bekistingssystemen, anderzijds in bijbehorende bekistingstechnische diensten. Een bekistingsoplossing van Doka is altijd een pakket dat onze klanten een voordeel biedt”, verklaart Jürgen Obiegli, voorzitter van de raad van bestuur van de Doka Group.

Op bauma 2016 presenteert Doka zijn aanbod in drie boeiende themawerelden. In de productwereld worden de producten en diensten chronologisch voorgesteld volgens het verloop van een bouwproces. Een bijzonder hoogtepunt hierbij zijn de live productdemonstraties met wereldkampioenen en vice-wereldkampioenen van een internationale wedstrijd voor vakmannen. Hoge ingenieurskunst toont Doka in de engineeringwereld. Tunnels, flatgebouwen, bruggen, krachtcentrales … voor ieder vakgebied staat de juiste Doka-specialist met advies klaar. Bekistingsplaten, dragers en vloerstempels zijn in de componentenwereld te vinden.

Geoptimaliseerd voor maximale snelheid
In de harde werkomstandigheden op het bouwterrein worden snelheid en rendabiliteit steeds belangrijkere factoren voor het succes van het bouwproject. De Doka-bekistingssystemen zijn precies hiervoor geoptimaliseerd. In de herfst van 2015 startte Doka de campagne ‘Nog sneller bekisten’. Deze heeft momenteel betrekking op drie bekistingssystemen, die aantoonbaar tot snellere bekistingstijden leiden, de loonkosten verlagen en de concurrentiekracht verhogen. In de productwereld kunnen Doka-klanten dit van heel dichtbij ervaren.

Dokaflex 30 tec is een snelle Doka-vloerbekisting voor alle mogelijke zichtbare plafonds. Het systeem combineert beproefde techniek (vloerstempels en H20-dwarsbalken) met de zeer belastbare samengestelde bekistingsdrager I tec 20 als hoofdbalken. Dit zorgt voor grotere toelaatbare afstanden tussen de vloerstempels. Naargelang de toepassing leidt dit tot 30% minder vloerstempels, minder onderdelen en minder gewicht. En zo ook tot een overeenkomstig hogere werksnelheid.

Dokadek 30 is een dragerloze, handmatige bekisting in een lichte staalconstructie, die met een samengestelde hout-kunststofplaat bekleed is. Het systeem combineert de voordelen van een paneel-vloerbekisting met de voordelen van een Dokaflex-vloerbekisting, dat wil zeggen snel in het standaardgedeelte met 3 m² grote panelen en snel en flexibel in de pasdelen dankzij de eenvoudige combinatie met Dokaflex. De opbouw gebeurt veilig vanaf de grond, zonder de vloerbekisting te betreden. Ook bij hogere plafonds kunnen de panelen krachtbesparend en veilig van beneden af in de stelschoorkoppen worden gehangen en vervolgens eenvoudig naar boven worden gedraaid. Dokadek 30 functioneert met slechts enkele beweeglijke elementen en overtuigt hierdoor met een hoog tempo bij het opbouwen en demonteren.

Framax Xlife plus is de nieuwste innovatie van de Doka-kaderbekisting. De revolutionaire, eenzijdig bedienbare Framax Xlife plus-ankertechniek zonder slijtagedelen zorgt voor een nog hogere werksnelheid. Alle plus-panelen hebben de beproefde eigenschappen van Framax Xlife. Ze vertonen een breed ankerraster van 1,35 m. In vergelijking met bijv. een ankerraster van 1,20 m betekent dit een kostenbesparing van tot twaalf procent bij het maken van de verankeringspunten en de nabewerking van de ankergaten. Direct aan het verankeringspunt opgeslagen, is het anker altijd snel gebruiksklaar. Framax Xlife plus biedt tot een derde tijdsbesparing bij het be- en ontkisten. De panelen bestaan uit volledig thermisch gegalvaniseerde kaders en robuuste Xlife-platen. Ze zijn zowel liggend als staand snel combineerbaar.

Nieuwe producten voor overzeese markten
Op de Doka-beursstand kunnen de bezoekers twee Doka-noviteiten voor overzeese markten ontdekken. Met de ondersteuning d3 heeft Doka zijn productassortiment in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten uitgebreid. En er zijn nog meer overzeese marktintroducties gepland. De ondersteuning d3 is een doorontwikkeling van een succesvolle Doka-ondersteuning en combineert de voordelen van bestaande systemen. D3 is voorzien op bijzonder hoge ondersteuningshoogten en zware lasten en is ideaal voor zowel boven- als ondergrondse bouwwerkzaamheden. Het systeem verenigt snelheid en rendabiliteit en heeft dankzij zijn flexibiliteit veelzijdige toepassingsmogelijkheden.
Het ondersteuningssysteem Doka UniKit werd voor de Latijns-Amerikaanse markt ontwikkeld. Doka UniKit is het ideale modulaire systeem voor het afvoeren van hoge lasten. Met het modulaire systeemraster kunnen ruimtelijke ondersteuningsstructuren snel en ongecompliceerd worden gerealiseerd. Dit zorgt voor zeer uiteenlopende toepassingsmogelijkheden, bijv. in de infrastructuur- en krachtcentralebouw.

Ook het monolithische bekistingssysteem Doka OneGo presenteert Doka op bauma. Met dit systeem worden wand en vloeren in één keer gestort. Hiermee reageert Doka op de vraag van de markten in Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten naar een voordeligere woningbouw in monolithische bouwwijze. Het toepassingsgebied reikt van eengezinswoningen via appartementsgebouwen tot en met wolkenkrabbers.

Betrouwbaar in alle projectfasen
De bouw van flatgebouwen, bruggen, tunnels en krachtcentrales stelt zeer hoge eisen aan de bekistingstechniek. Ongeacht de grootte en complexiteit van het project levert Doka een exact passende en individueel op het bouwproject afgestemde bekistingsoplossing. De engineeringwereld biedt een platform voor klanten en geïnteresseerden om hun individuele en speciale uitdagingen met de Doka-specialisten te bespreken. Voor iedere sector staat de juiste contactpersoon ter beschikking. De klanten profiteren van de dagelijkse ervaringen van de Doka-specialisten en van hun concrete kennis uit projecten over de gehele wereld.

Iedere bouwplaats doorloopt zijn eigen proces. Doka bekijkt de werkzaamheden altijd in hun geheel en begeleidt de klanten in alle fasen van het bouwproject – van de planning via de uitvoering tot en met de voltooiing. Op bauma toont Doka hoe zijn dienstenaanbod klanten helpt bij de efficiënte uitvoering van hun bekistingswerkzaamheden en nog veel meer. Een exacte planning is de basis voor een snel en veilig gebruik van de bekistingen. 1.000 Doka-technici dragen er wereldwijd toe bij dat de klanten zelf minder tijd aan de planning hoeven te besteden en garanderen een succesvolle realisering van de betreffende bouwprojecten. Hierbij worden zij ondersteund door de speciale planningssoftware van Doka, zoals Tipos en DokaCAD. Het klantenportaal myDoka biedt een eersteklas klantenservice. Comfortabel vanaf de computer of tablet hebben de klanten te allen tijde toegang tot hun project- of bouwplaatsspecifieke gegevens. Een optimaal contact met het Doka-team. Met voormontage van de bekisting biedt Doka zijn klanten de montage aan van ondersteuningen en bekistingssystemen direct op de bouwplaats door speciaal opgeleid Doka-personeel. De voordelen voor de klanten: zekerheid op het gebied van kosten, tijd en kwaliteit. Bij speciale bouweisen of buitengewone vormen helpt de Doka-voormontageservice. Speciale bekistingen worden direct in het betreffende Doka-filiaal op maat gemaakt en vervolgens op de bouwplaats afgeleverd.

Altijd een innovatie vooruit
Op talrijke bouwplaatsen is de innovatieve dienst Concremote nu al een onmisbare partner. Deze technologie maakt het mogelijk de ontwikkeling van de druksterkte en hydratatiewarmte van het beton in de constructie in realtime te meten. Uit de ontwikkeling van de betonsterkte worden bijvoorbeeld de ontkistingstermijnen, nabehandelingstijden en het vroegste tijdstip voor het voorspannen afgeleid. De meting van de warmteontwikkeling is belangrijk om spanningen op basis van temperatuurverschillen in het gebouw te observeren. Op deze manier kunnen scheuren en latere schade aan het bouwwerk worden voorkomen. Op basis van de meetwaarden over de betonsterkte worden adequate maatregelen getroffen, bouwprocessen versneld en kosten beperkt. Naast Concremote stelt Doka ook de verdere ontwikkeling Concremote plug.In voor. Direct in het vloersysteem geïntegreerd, bepaalt Concremote plug.In het juiste tijdstip voor het ontkisten.

Veiligheid met systeem
Veiligheid op de bouwplaats is van het hoogste belang. Rondom veilige oplossingen zijn bij Doka een bestanddeel van de productfilosofie en ondersteunen de productiviteit op het bouwterrein: ze voldoen aan de wettelijke normen, helpen ongelukken te voorkomen, dragen bij tot meer snelheid, helpen het tijdschema na te leven en de projecten binnen het budget af te handelen. Een win-winsituatie dus – vooral voor de gebruikers. In de productwereld toont Doka het brede spectrum aan veiligheidssystemen direct in combinatie met de tentoongestelde producten. Werk- en veiligheidssteigers, valbeveiligingen, toegangssystemen of ankersystemen, de Doka-veiligheidssystemen bieden bouwbedrijven rendabele voordelen en kunnen flexibel en eenvoudig worden ingezet.Doka op bauma 2016, 11 t/m 17 april 2016
Stand FN.420, terrein Nord / West, Messe München
Meer informatie:www.doka.com/bauma

Misschien interesseert dit u ook:

DOKA: BEKISTINGSPARTNER VOOR BOUWEND BELGIE

03.08.2016 | Pers

Traditie ontmoet hoogbouw – Doka bekist nieuw symbool in Singapore

14.01.2015 | Pers

Hebt u vragen over dit artikel?
Neem gerust contact met ons op!

Met * gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen!
* Formulier niet volledig!
Het bericht kon helaas niet worden verzonden. Probeer het later nog een keer!
Hartelijk dank voor uw vraag aan Doka!

Wij zullen deze zo snel mogelijk behandelen.