calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Sigurno i stabilno

16.11.2012 | Novosti
Nova nadogradnja rashladnog tornja u termoelektrani Šoštanj napreduje uz pomoć inovativnih oplatnih rešenja Doke. Oplata za rashladni toranj SK175 visokih performansi predstavlja pouzdanu tehnologiju za obezbeđivanje brzog progresa na mestu izgradnje.

Kontakt za štampu

Utisci

  • Oplata za rashladni toranj SK175 je omogućila brz, bezbedan i efikasan napredak tokom izgradnje novog rashladnog tornja za jedinicu 6.
Termoelektrana na lignit u Šoštanju proizvodi oko trećinu električne energije Slovenije i trenutno se nadograđuje u skladu sa budućim izazovima. Nova 600 MW jedinica 6 pokreće komunalno preduzeće i operatora TES ka budućnosti stabilnog snabdevanja energijom.

Rashladni toranj jedinice 6 je najznačajnija karakteristika nove infrastrukture termoelektrane.
32 naklonjena stuba nose spoljašnju školjku tornja. Oplata za nosače Top 50 se koristi kao oplata za velike površine na ovoj gradnji. H20 drveni nosači i Dokaplex ploče su predstavljali glavne komponente, kombinovane kao višestrano i brzo rešenje za prvu fazu izgradnje.
Donji prsten je bio postavljen nakon izlivanja prvih stubova. Dokina usluga Ready-to-Use je imala ovaj prvi prsten za spoljnu školjku, dimenzije od nekih 93 m u prečniku, na licu mesta i u pravo vreme. Oplata za rashladni toranj SK175 je rađena ovim prstenom.

Višestrana rešenja za dokazane rezultate

Doka SK175 je automatska penjuća oplata, i na ovoj građevini bila je ključ brzog, bezbednog i efikasnog napretka na tornju visine 164,5 m. SK175 nudi sve prednosti potpuno mehanizovanog sistema automatske penjuće oplate za velike površine. Ukupno 47 unutrašnjih i 47 spoljašnjih penjućih jedinica je tornju dalo oblik. Ove jedinice su omogućile porast izgradnje do 1,5 m dnevno. Delovi su bili izliveni u jednodnevnim ciklusima, tako što je izgradnja napredovala brzinom i bezbednošću, svojstvenoj jasno struktuiranoj rutini. Integralni sistemi merdevina i komponente oplate, koje su pričvršćene strukturi, omogućuju pouzdanu zaštitu, čak i pri velikim brzinama vetra i vrtoglavim visinama.

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

11.07.2022 | Štampa

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!