calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Toranj Šahar donosi novu svetlost na horizontu Tel Aviva

24.7.2013 | Novosti
Doka Izrael je na pravom mestu kada je reč o najizazovnijem projektu zemlje u izgradnji stanova, mostova, tunela i infrastrukture. Njen angažman u prestižnim projektima, kao što su železnička stanica Hauma ili proširenje pristaništa Haifa i tornja Champion, omogućila su joj reputaciju pouzdanog partnera koji isporučuje odgovarajuća rešenja za projekte svih vrsta. Ovo je bila presudna činjenica za Tidhar Construction Group Ltd. kada je dodeljivala ugovor o isporuci tehničkih rešenja i cele opreme za postavljanje oplate za toranj Šahar.

Kontakt za štampu

Toranj Šahar, što u prevodu znači ‘toranj svitanja’, izdići će se do više od 200 m, postajući na taj način jedna od najviših gradnji u Izraelu. Projekat vredan 200 miliona evra predstavlja deo nove stambene, poslovne i trgovačke oblasti u centru Givataim Sitija, koji se nalazi na glavnoj raskrsnici u srcu metropole Tel Aviv. 55 spratova zgrade će sadržati oko 50.000 m2 kancelarija i oko 149 stambenih apartmana na 15 gornjih spratova. Na prva dva sprata, posetioci mogu da šetaju kroz široko predvorje i prodajnu površinu, dok će se ispod njih nalaziti veliki parking prostor (oko 45.000 m2) na pet podzemnih nivoa.

Čak i sada, tokom faze izgradnje, ime ‘toranj svitanja’ veoma odgovara, budući da je većina livenja temelja morala da se izvede tokom noći 16. maja. Otprilike 3.500 m3 betona bilo je isporučeno na licu mesta na ovoj zauzetoj raskrsnici u centru grada u roku od dvanaest sati.

Oplatno rešenje Doke Izrael i inovativni sistemi, kao što su automatska penjuća oplata SKE50 plus ili oplata za velike površine Top 50, platforme penjuće oplate MF240 i Frami Xlife, doprineće brzom napretku izgradnje na ovom gradilištu, dok zaštitni paravan Xclimb 60 omogućuje bezbedno radno okruženje, takođe i na višim nivoima građevine.

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

11.07.2022 | Štampa

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!