calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose

Evolucija u sistemima oplate za ploče

23.06.2015 | Štampa
Doka već dugo nudi široku paletu sistema oplate za ploče za svaku oblast primene. Novi modularni sistem oplata za ploče, Dokadek 30, beleži značajne prednosti u odnosu na sisteme koji su do sada bili dostupni na tržištu. Ova inovacija omogućava jednostavno, brzo i veoma bezbedno postavljanje oplate u tipskim zonama i zonama zazora. Da bi se omogućilo rano skidanje panela, Dokadek 30 je takođe dostupan i sa padajućim glavama. Zahvaljujući preciznom monitoringu razvoja čvrstoće betona pomoću sistema Concremote, takođe je omogućena rana demontaža Dokadeka 30 i bez padajućih glava.

Utisci

  • Dokadek 30 paneli površine od 3 m² omogućavaju veoma brzo izvođenje ploča velikih površina, budući da je znatno manje pojedinačnih delova za premeštanje.
  • Budući da Dokadek 30 ima tako malo pojedinačnih delova i tako jednostavan redosled montiranja, čak i polu-kvalifikovani radnici mogu da ga koriste pravilno.
  • Uz stegu za vešanje, oplata može brzo i jednostavno da se postavlja i u zonama zazora, pošto se Dokadek 30 idealno uklapa sa Dokaflex-om.
Dokadek 30 je ručna oplata lake čelične konstrukcije sa plastificiranim ramovima i robusnim Xlife pločama. Ovaj modularni sistem oplate za ploču se odlikuje bezbednošću, lakoćom rukovanja i velikom brzinom, ne samo tokom postavljanja, već i tokom demontaže. Kod sistema Dokadek 30 u potpunosti je primenjena stara maksima iskusnih stručnjaka za oplatu: "Mislite na demontažu još tokom montaže".

Sa površinom od 3 m², paneli su idealno dimenzionirani za brzo postavljanje oplate na velike površine. Dokadek 30 ima mali broj pojedinačnih delova koje treba premeštati. Ovo ubrzava čitavu operaciju montaže oplate. Tok izgradnje je takođe mnogo brži, budući da nije potreban kran tokom postavljanja i uklanjanja oplate. Uz stegu za vešanje, čak i u zonama zazora može brzo i jednostavno da se postavlja oplata, zahvaljujući lakom prelazu na Dokaflex sistem oplate za ploče. U stvari, Dokadek 30 nesmetano može da se kombinuje sa svim flex-sistemima i oplatnim stolovima – za optimalno prilagođavanje zahtevima projekta. Postupak demontaže je ergonomski, bez napornih dugotrajnih radova „iznad glave“. Za maksimalnu ergonomiju mogu se postaviti i do četiri Dokadek 30 panela na DekDrive i voziti do sledećeg segmenta betoniranja.

Produktivnost na bezbednom tlu


Paneli Dokadek 30 se podižu bezbedno sa tla, bez potrebe za hodanjem po oplati. Pravougaoni oblik panela takođe znači da će korisnicima biti potrebno mnogo manje napora da bi ih odozdo zakačili na glave podupirača, a zatim ih bezbedno podigli, čak i kada se oplata postavlja na veće visine. Kada se paneli prikače, Dokadek glave ih drže i bezbedno pričvršćuju. Podizanje na uobičajenim visinama se odvija uz upotrebu Dokadek-montažnog alata, dok se kod većih visina koristi DekLift 4,50m. Ovaj novi proizvod je ručno upravljani uređaj za postavljanje i skidanje oplate Dokadek 30.

Zaštita od odizanja koja je integrisana u glave Dokadek 30 pouzdano sprečava da paneli slučajno padnu. U isto vreme, paneli se automatski obezbeđuju od slučajnog odizanja i dejstva vetra, bez potrebe za dodatnim merama predostrožnosti. Sam dizajn sistema Dokadek 30 i prateća oprema sprečavaju greške u upotrebi i nepotrebne dopunske radne korake tokom postavljanja i uklanjanja oplate. Pored toga, eliminisanjem mogućnosti za izvođenje nepotrebnih i opasnih improvizacija i uz jasno predefinisan redosled montiranja, osiguran je visok nivo bezbednosti.

Jednostavno se objašnjava, jednostavno se koristi


Ručni sistem bez nosača Dokadek 30 je lak za manipulisanje, sa jednostavnom logikom montaže i demontaže kojom brzo ovladaju čak i polu-kvalifikovani radnici. Potreban je samo kratak uvodni trening na gradilištu, budući da sistem ima vrlo mali broj različitih komponenti i besprekorno se uklapa sa Dokaflex-om. Sistem ima samo dve veličine panela. Ovo pojednostavljuje planiranje i logistiku na gradilištu, a radnici na postavljanju oplate provode mnogo manje vremena tražeći pravi deo.

Slobodan izbor metoda rada: Dokadek 30 sa ili bez padajuće glave


U zavisnosti od zahteva, korisnici mogu da se odluče za Dokadek 30 bez ili sa padajućim glavama: jednostavna promena glava i upotreba međupanela pretvara standardni sistem u sistem sa padajućom glavom. Čak i nakon mnogostruke upotrebe, dokazana Doka Xlife ploča daje besprekornu betonsku završnicu sa čistim, ujednačenim spojnicama.

Proizvodi i rešenja koja se koriste

Pregled proizvoda i usluga
Doka projekti širom sveta

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Sveobuhvatna bezbednost sa kompanijom Doka

28.04.2017 | Štampa

Concremote: Optimizacija toka gradnje zahvaljujući monitoringu čvrstoće betona u realnom vremenu

05.05.2015 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!
Upit uspešno poslat!

Pobrinućemo se za Vaš zahtev što je pre moguće.