calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose

Mersijev paviljon Ponikva

Slovenija

Paviljon v sklopu vaškega trga je projektiral znani slovenski arhitekt Marko Mušič. V tesarski delavnici Doka Slovenija je bil izdelan opaž za stene, steber in poseben opaž za strop paviljona. Cel objekt je imel zahtevo po vidnih betonih razred VB4.

Nazaj
Mersijev paviljon Ponikva
Opaž stropa posebne oblike
Mersijev paviljon
Postavitev opaža

Podatki o projektu

Leto izgradnje
2012
Trajanje uporabe opaža
3 mes.
Država
Slovenija
Naslov
Ponikva, Šentjur
Poštna št.
3230
Kraj
Šentjur
Gradbeni izvajalec
GIC gradnje d.o.o.
Objekt
Kulturna zgradba
Vrsta objekta
Vidni beton
Arhitekt
Marko Mušič

Stena

Vrsta gradnje
Vidni beton z odtisom okvirja
Višina objekta
8 m
Višina odsekov betoniranja
3 m
Opažna plošča
Dokaplex-opažna plošča
Raster sider
Določeno
Oblikovanje robov
Oster rob

Plošča

Vrsta gradnje
Vidni beton z odtisom okvirja
Število odsekov betoniranja
1
Opažna plošča
Dokaplex-opažna plošča
Raster sider
Določeno
Oblikovanje robov
Oster rob