calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Staxo 40 – lahka podporna konstrukcija za visokogradnje

24.11.2013 | Tisk
Podporna konstrukcija Staxo 40 je namensko oblikovana, da bi izpolnila vse zahteve na področju visokogradnje. Postavlja popolnoma nove standarde glede hitrosti, varnosti in učinkovitosti. Sistemski H-okvirji, znatno nižja teža, ergonomska oblika in enostavno rokovanje - vse to pomeni hitro montažo in demontažo hkrati pa veliko stabilnosti in varnost v poteku gradnje.

Stik za medije

Impresije

Brzo = profitabilno: lagani ram visoke tehnologije za ergonomsko rukovanje
Korišćenjem metode konačnog elementa tokom izrade projekta, inženjeri kompanije Doka bili su u mogućnosti da značajno smanje težinu Staxo 40 rama istovremeno povećavajući njegovu jačinu. Rezultati govore za sebe: standardna verzija Staxo 40 rama teži samo između 15 i 24 kg, što znači da ga lako može premeštati samo jedno lice. Inovativna geometrija rama u obliku slova "H" i dobro balansiran centar teže dodatni su faktori koji omogućavaju neometan tok radova. Ako tome dodamo logičan postupak montaže sistema i mali broj pojedinačnih delova, postaje sasvim jasno zašto je potrebno kraće vreme za njegovu montažu i demontažu. Zahvaljujući poboljšanoj konstrukciji rama, Staxo 40 može mnogo brže da se montira nego modularne noseće skele, s obzirom na to da su ove druge i do 32 % teže i da imaju i do 78 % više posebnih delova koji usporavaju montažu. Za Staxo 40 ovo predstavlja suštinsku prednost kada se radi o efikasnom podupiranju velikih segmenata konstrukcije.

Bezbednost smanjuje troškove: bezbednost do poslednjeg detalja
Uz to što je izuzetno lagan i efikasan, novorazvijeni sistem nosećih skela zadovoljava veoma visoke standarde bezbednosti. Karakteristike kao što su atestirane tačke za kačenje sigurnosne opreme, integrisane kuke za kačenje diagonalnih ukrućenja, montažne platforme bez zazora između tornjeva i robustan ugrađen sistem merdevina, osiguravaju bezbedno radno okruženje na svakoj visini. Lakoća montaže skela u horizontalnom položaju, sa spojevima između ramova koji su otporni na zatezanje, tako da skele mogu da se podignu na željenu poziciju pomoću krana, dodatno doprinosi povećanju bezbednosti i brzine rada.

Efikasno znači delotvorno: pravo rešenje za svaki zahtev
Geometrija rama u obliku slova "H" skele Staxo 40, omogućava postavljanje montažnih platformi, bez zazora, koje pokrivaju celu zonu rada, i to ne samo unutar skele, već takođe – po prvi put uopšte – i između njih. Ovaj genijalni koncept "postavlja sve na svoje mesto" garantujući brz rad i visok nivo bezbednosti. Slobodan prostor ispod nadkonstrukcije skele visine 1.70 m obezbeđuje dovoljno mesta potrebnog za brzo i ergonomsko postavljanje i demontažu oplate. Pored toga, radne platforme mogu se proširiti i izvan same skele, tako da se produžavaju ispod konzolnih nadkonstrukcija. Konzole, koje se lako kače, garantuju bezbedan i sistematičan rad. Prilagođavanje Staxo 40 skele različitim visinama omogućeno je zahvaljujući ramovima u tri različite dimenzije, podešavajućim U glavama i stopama koje se mogu fiksirati uz milimetarsku preciznost, sa maks. opsegom podešavanja od 75 cm. Njihova nova geometrija navoja i trokrilna vretenasta navrtka omogućavaju lako podešavanje visine, čak i pod punim opterećenjem. Prednosti koje donose velika rastojanja između ramova od čak 3.00 m, uz upotrebu diagonalnih ukrućenja različitih dužina, jesu maksimalna fleksibilnost i ekonomičnost kada je reč o iskorišćenju opreme. I kada se radi o repozicioniranju, Staxo 40 je projektovan da bude veoma ekonomičan i veoma brz. Noseće skele Staxo 40 mogu da se premeštaju na točkovima za transport ili pomoću krana, i to kao kompletna jedinica, bez potrebe za rasklapanjem.

Lagan, robustan i bezbedan: Staxo 40 H-ram je razvijen na osnovu metode konačnog elementa. Ističe se malom težinom, ali istovremeno i velikom čvrstoćom, kao i mnogobrojnim bezbednosnim karakteristikama.

Jednostavna montaža skele: mala težina i ergonomski optimizovana geometrija Staxo 40 rama omogućava brzu montažu skele i olakšava rad.

Brzo i bezbedno: radne platforme unutar i između nosećih skela, bez zazora, koje pokrivaju celu radnu zonu, omogućavaju bezbedan pristup radnom mestu i ubrzavaju radove na montaži.

Dodatne zanimivosti:

Naš prispevek k večji produktivnosti na gradbišču

09.04.2019 | Tisk

Inventura 25.- 26.marec 2019

13.03.2019 | Novice

Imate vprašanja v zvezi s prispevkom? Stopite v stik z nami!

Polja, označena z *, so obvezna!
* Obrazec ni popoln!
Sporočila ni bilo mogoče poslati, prosimo, poskusite kasneje še enkrat!