calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Personvernerklæring Doka.com

Informasjonskrav i henhold til GDPR
Versjon: April 2019

I. Erklæringens formål

«Doka» (Doka GmbH, Josef Umdasch Platz 1, 3300 Amstetten, Østerrike; ansvarlig i henhold til GDPR) tar personvern på alvor. Derfor behandler selvsagt Doka personopplysninger i overenstemmelse med forutsetningene for den gjeldene lovgivningen, da spesielt iht. Europaparlaments- og rådsforordning (EU) 2016/679 av 27. april 2016 om vern av individer ved behandling av personopplysninger og om fri flyt av slike opplysninger («GDPR»).

Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til en identifisert eller identifiserbar enkeltperson, som for eksempel navn, adresse, e-postadresse og IP-adresse.

Denne erklæringen har som mål å informere besøkeren (heretter kalt «du», «deg», «din» eller «dine») om formål og omfang av behandling av personopplysninger på følgende nettsteder, hvorved de enkelte nettstedene ikke alltid bruker de informasjonskapslene og programmene som er fastsatt her, og eventuelt har egne personvernerklæringer:

II. Behandling generelt

Doka behandler personopplysninger på sine nettsteder basert på ditt samtykke (bruk av informasjonskapsler til analyse- og reklameformål; Opt-out se under, kontakt via skjema eller e-post, nyhetsbrev) så vel som for å oppfylle sine kontraktsforpliktelser og med berettiget interesse av å sikre en trygg handel (nettbutikk).

Doka har – innenfor rammene av de personvernrettslige retningslinjene – rett til helt eller delvis å sette ut behandlingen av dine personopplysninger til eksterne tjenesteleverandører som arbeider for Doka som databehandlere iht. art. 4 nr. 8 i personvernforordningen (GDPR). Eksterne tjenesteleverandører hjelper oss f.eks. med teknisk drift av og support til nettsteder og apper, databehandling, tilbud om og utførelse av tjenester, markedsføring og analyse av nettsteder og apper. Doka er fortsatt ansvarlig for de overførte dataene. De tjenesteleverandørene som handler på oppdrag fra Doka, vil utelukkende behandle dine opplysninger i samsvar med våre anvisninger. Dette sikrer vi gjennom strenge avtalebetingelser, tekniske og organisatoriske tiltak og supplerende kontroller.

Bruker du kun nettstedet for å informere deg, dvs. hvis du ikke registrerer deg eller oppgir informasjon på noen annen måte, samler vi utelukkende personopplysninger som nettleseren din formidler. Hvis du altså besøker nettstedet vårt, samler vi kun inn de opplysningene som er oppført nedenfor, som er teknisk nødvendige for oss for at vi skal kunne vise deg nettstedet og sikre dets stabilitet og sikkerhet. IP-adresse og IP-plassering, henvendelsens dato og tidspunkt, tidsavvik fra universell tid i UTC, henvendelsens innhold (konkret side), tilgangsstatus/HTTP-statuskode, overført datamengde til enhver tid, nettstedet forespørselen kommer fra, operativsystem og dets grensesnitt, nettleserens språk og versjon, antall, aktiveringens varighet og tid, søkemotorer og passord som ble brukt, type nettleser, skjermstørrelse og operativsystem.

For bruk av informasjonskapsler se under «bruk av informasjonskapsler» nedenfor.

På nettstedet vårt legger vi også ut koblinger til andre nettsteder – dette utelukkende i informasjonsøyemed. Disse nettstedene er ikke under vår kontroll og dekkes derfor ikke av bestemmelsene i denne personvernerklæringen. Dersom du skulle aktivere en kobling, er det mulig at operatøren av dette nettstedet samler inn opplysninger om deg og behandler disse i henhold til sin personvernerklæring, som kan avvike fra vår versjon.

III. Behandling i særskilte tilfeller

Nettbutikk

For å besvare dine forespørsler, bestillinger og ordre i nettbutikken, behandler vi følgende personopplysninger: Fornavn, etternavn, tittel, e-postadresse, passord, fødselsdato, firma, kontaktperson, organisasjonsnummer, KID-nummer for skatt for bedrift, telefonnummer, faksnummer, leverings- og regningsadresse.

For mer om bruk av informasjonskapsler i nettbutikken, se «bruk av informasjonskapsler» nedenfor.

Kontaktskjema

Opplysningene som blir oppgitt i skjemaet, lagres hos Doka for bearbeiding av forespørselen og i tilfelle oppfølgende spørsmål. Ved å sende inn dette skjemaet, godtar du at dine opplysninger blir elektronisk registrert og behandlet.

Doka registrerer følgende opplysninger ved bruk av kontaktskjemaet: Selskap/organisasjon, virksomhetsområde, størrelse på selskapet, yrke, posisjon, kjønn, fornavn/etternavn, adresse/postnummer/sted, land, telefonnummer, e-postadresse, faksnummer, melding, kundenummer, skatte-ID, dato, kontaktperson, avsender tittel.

Bruk av informasjonskapsler og tredjepartsapplikasjoner

Når du bruker nettstedet lagres det informasjonskapsler også på besøkerens enhet. Informasjonskapsler er små filer som gjør det mulig å lagre spesifikke opplysninger knyttet til enheten din, på tilgangsenheten (datamaskin, smarttelefon o.l.). Hensikten er på den ene siden å øke nettsteders brukervennlighet (f.eks. lagring av innloggingsdetaljer), og på den andre siden å føre statistiske opplysninger over bruken av nettstedet, og analysere dem for å kunne forbedre tilbudet. Brukeren kan påvirke bruken av informasjonskapsler. De fleste nettlesere har muligheten til å begrense eller fullstendig blokkere lagring av informasjonskapsler. Vær imidlertid oppmerksom på at bruken, og spesielt komforten ved bruk uten informasjonskapsler, da blir begrenset.

Ved bruk av nettbutikken lagres også informasjonskapsler på brukerens datamaskin, for å følge bevegelser i nettbutikken, bruke handlekurven og kunne muliggjøre gjenkjennelse av besøkende ved gjentatte besøk på nettstedet vårt.

Vårt nettsted bruker følgende typer informasjonskapsler, og deres omfang og virkemåte forklares nedenfor:

Midlertidige informasjonskapsler:

Midlertidige informasjonkapsler blir automatisk slettet når du lukker nettleseren din. Disse inkluderer spesielt øktsinformasjonskapsler. Disse lagrer en såkalt økt-ID, som ulike forespørsler fra samme økt i nettleseren kan tilordnes. På den måten kan datamaskinen din gjenkjennes når du kommer tilbake til nettstedet vårt. Disse øktsinformasjonskapslene blir slettet når du logger deg ut eller lukker nettleseren. For å kunne bruke handlekurven og kassen i nettbutikken, må øktsrelaterte informasjonskapsler være tillatt. Hvis en kunde ikke vil eller ikke kan godta noen informasjonskapsler i det hele tatt, går det også an å bestille via e-post, telefon eller faks.

Faste informasjonskapsler:

Faste informasjonskapsler blir automatisk slettet etter en angitt periode, som kan variere avhengig av hver informasjonskapsel. Du kan imidlertid slette informasjonskapslene i nettleserens innstillinger selv til enhver tid. De bidrar til økt brukervennlighet (bl.a standardtilpasset visning av innholdet) og bidrar til analyse av nettstedet (se «Google Analytics»). I tillegg bruker integrerte utvidelser (se under) informasjonskapsler til å utføre sine tjenester.

Følgende informasjonskapsler blir i utgangspunktet konfigurert på nettstedet:

Navn
Mål og forløp
PHPSESSID
Beholder brukerens foretrukne innstillinger for å automatisk kunne gjøre disse tilgjengelige ved fornyet besøk; økt.
country; Selectedcountry
Denne informasjonskapselen brukes for å lagre informasjon om hvilke lokale nettsteder brukeren besøker og hvilken språkpreferanse brukeren har. Dersom brukeren besøker nettstedet vårt på nytt, blir informasjonskapselen registrert og landsspesifikke opplysninger vist.
hideLanguageHintUs
Dersom siden doka.com blir besøkt med en IP-adresse fra USA, skjer det ingen videresending via lokaliseringstjenesten på doka.com/us/index. Brukeren blir værende på den internasjonale versjonen og mottar en melding. Informasjonskapselen «hideLanguageHintUs» konfigureres hvis denne meldingen ikke vises eller hvis brukeren allerede har godtatt informasjonen om informasjonskapsler.
acceptcookie
Hvis brukere besøker Dokas nettsted, vises en melding om informasjonskapsler. Dersom brukere godtar bruk av informasjonskapsler, konfigureres «acceptcookie», og meldingen om informasjonskapsler vises ikke lenger.
Language
Brukerens språkinnstillinger blir lagret slik at dette språket er automatisk innstilt ved neste aktivering av siden.
ISAWPLB
Denne informasjonskapselen (ISA Web Publishing Load Balancing) brukes når du bruker flere Web-Front-End-servere i ISA Server TMG. Forespørslene rettes på den måten til den samme serveren.
acceleratorSecureGUID und
cpAcceleratorSecureGUID
Dette er en token på en sikker økt.
JSESSIONID
Med denne informasjonskapselen tildeles et unikt nummer for brukerens økt. Det er nødvendig for at nettstedet skal fungere; økt.
hide_cookieoverlay_v2
hide_cookieoverlay__medium
performance-cookies_allowed_v2
performance-cookies_allowed__medium
socialmedia-cookies_allowed_v2
Disse informasjonskapslene blir brukt til å lagre dine foretrukne innstillinger for informasjonskapsler og tredjepartsapplikasjoner
popup_close_<"POPUPID">
Disse informasjonskapslene forhindrer at individuelle popup-vinduer vises igjen. Gyldighet: 1 år.

Tredjepartsapplikasjoner:

Applikasjon:

Facebook-utvidelse

Leverandør:

Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“)

Beskrivelse:

Doka bruker plugin-modulene til det sosiale nettverket Facebook. Plugin-modulene til Facebook kjennes igjen på Facebook-siden, Facebook-logoen eller "Liker-knappen". Doka benytter seg av tjenestene til Hotjar. Hotjar bruker informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier som nettanalyseverktøy for å samle informasjon om de besøkendes adferd og enhetene deres, især enhetens IP-adresse (lagres og registreres kun anonymisert), skjermstørrelse, enhetstype ("unique device identifiers"), informasjon om nettleser og sted (kun land), for å kunne vise fortrukket språk. Hotjar lagrer denne informasjonen i en pseudonymisert brukerprofil. Hverken Doka eller Hotjar bruker denne informasjonen til å identifisere de enkelte brukerne, og informasjonen sammenstilles ikke med andre opplysninger om de enkelte brukerne. Nærmere informasjon finner du i Hotjars personvernerklæring her.

Tilbaketrekking av samtykke:

Du kan protestere mot at Hotjar lagrer en brukerprofil, samler informasjon om ditt besøk på vårt nettsted og legger ut sporingsinformasjonskapsler ("tracking cookies") på andre nettsteder. Dette gjør du ved å klikke på denne opt-out-lenken.


Doka bruker plugin-modulene til det sosiale nettverket Facebook. Plugin-modulene til Facebook kjennes igjen på Facebook-siden, Facebook-logoen eller "Liker-knappen".

Følgende informasjonskapsel legges ut på våre nettsider:

Dessuten kan informasjonskapsler lagres på enheten for følgende formål: Følgende informasjonskapsler brukes på våre nettsider: „_fpb“, „fr“, „tr“. Disse informasjonskapslene brukes av Facebook til å vise en rekke reklameprodukter.

Applikasjon:

Bing Universal Event Tracking (UET)

Leverandør:

Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA ("Microsoft")

Beskrivelse:

Doka benytter seg av tjenesten Bing Universal Event Tracking (UET) fra Microsoft Corporation. Å integrere Bing-taggen gjør det mulig å registrere og lagre brukerinteraksjonene på sidene og dermed vise målrettet reklame for bestemte brukergrupper. Microsoft oppretter pseudonymiserte brukerprofiler på grunnlag av de registrerte og lagrede brukerprofilene. Dataene overføres til servere i USA og lagres i 180 dager. Ved hjelp av UET lagres også IP-adressen og Microsoft-informasjonskapselen (med 13 måneders varighet). Microsoft-informasjonskapselen inneholder en GUID ("global unique identifier"), altså en ID, som kan knyttes til brukerens nettleser eller selve brukeren (hvis han/hun er logget inn på sin Microsoft-konto). Informasjon om formålet med og omfanget av dataregistreringen står i personvernerklæringen til Google, som du finner på: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement

Tilbaketrekking av samtykke:

Microsoft-informasjonskapslene kan administreres og utelukkes ved at man deaktiverer informasjonskapsler i nettleseren eller de generelle innstillingene for informasjonskapsler. Ved hjelp av sporing på tvers av enheter ("cross-device-tracking") kan Microsoft følge brukernes adferd på flere elektroniske enheter. Dermed kan Microsoft vise personalisert reklame. Dette kan deaktiveres på https://choice.microsoft.com/de-de/opt-out

Applikasjon:

YouTube-utvidelse

Leverandør:

YouTube LLC, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, USA

Beskrivelse:

Doka bruker en utvidelse fra siden Youtube, som drives av Google, til integrering av bl.a. videoer. Når brukeren besøker et nettsted som er utstyrt med en YouTube-utvidelse av Doka, opprettes det en forbindelse til YouTube-serverne. Da formidles det til YouTube-serveren hvilke av Dokas nettsteder som ble besøkt. Dersom brukeren på toppen av dette skulle være logget inn på sin YouTube-konto, tillates Youtube å knytte surfeatferden direkte til den personlige brukerprofilen.

Tilbaketrekking av samtykke:

En slik tilknytning kan forhindres gjennom å logge seg av Youtube-kontoen og andre brukerkontoer som hører til firmaet Youtube LLC, Google Inc., og gjennom å slette den tilsvarende informasjonskapselen:
www.youtube.com

Applikasjon:

Vimeo-utvidelse

Leverandør:

Vimeo LCC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA („Vimeo“)

Beskrivelse:

Dette nettstedet bruker utvidelser fra Vimeo.com. Når en bruker aktiverer nettsteder med en Vimeo-utvidelse opprettes det en forbindelse til Vimeo-serverne, og dermed vises utvidelsen. Hvis brukere samtidig er logget inn på Vimeo, føyer Vimeo disse opplysningene til den respektive personlige brukerkontoen på denne plattformen. Denne tilknytningen kan imidlertid forhindres ved at brukere logger seg ut av sin Vimeo-konto og sletter de tilsvarende informasjonskapslene fra Vimeo før de bruker Dokas nettsted. Mer informasjon om databehandling og informasjon om personvern hos Vimeo finner du under https://vimeo.com/privacy

Tilbaketrekking av samtykke:

Denne tilknytningen kan imidlertid forhindres ved at brukere logger seg ut av sin Vimeo-konto og sletter de tilsvarende informasjonskapslene før de bruker Dokas nettsted: www.vimeo.com

Applikasjon:

Sketchfab-utvidelse

Leverandør:

Sketchfab, Inc., Sketchfab HQ, 1123 Broadway #501 (25th St), New York City, NY 10010 US („Sketchfab“)

Beskrivelse:

Doka bruker bl.a. utvidelser fra siden sketchfab.com, som drives av Sketchfab, Inc. Hvis Dokas nettsted besøkes av brukere som er utstyrt med en Sketchfab-utvidelse, opprettes det en forbindelse til Sketchfab-serverne. Dermed fremstilles utvidelsen på nettstedet ved at brukerens nettleser mottar informasjon om dette. Hvis brukere er logget inn på sin Sketchfab-konto, tillater de at selskapet knytter surfeatferden deres direkte opp mot deres personlige profil.

Tilbaketrekking av samtykke:

Denne prosessen kan forhindres gjennom å logge ut av Sketchfab-kontoen:
www.sketchfab.com

Applikasjon:

Whatchado-utvidelse

Leverandør:

whatchado GmbH, Möllwaldplatz 4/39, 1040 Wien, Østerrike („Whatchado“)

Beskrivelse:

Doka bruker bl.a. utvidelser fra den Whatchado-drevne siden watchado.com for å integrere videoer på nettstedet. Whatchado drives av whatchado GmbH, Möllwaldplatz 4/39, 1040 Wien, Østerrike. Hvis Dokas nettsted aktiveres med en slik utvidelse, opprettes det en forbindelse til Watchado-serverne. Hvis brukere er logget inn på sin Whatchado-konto, tillates Watchado å knytte surfeoppførselen direkte opp mot brukerens personlige profil.

Tilbaketrekking av samtykke:

Dette forhindres gjennom å logge seg av brukerkontoen:
www.whatchado.com

Applikasjon:

Mandrill

Leverandør:

Rocket Science Group, LLC, 512 Means St. Suite 404, Atlanta, GA 30318, USA („Mandrill“)

Beskrivelse:

Doka bruker tjenesten Mandrill. På den måten sendes den oppgitte kontaktinformasjonen som e-postadresse, kontaktperson, fornavn og etternavn samt innholdet i e-posten til Mandrill, og lagres der. Tjenesten forvalter opplysninger om når e-poster som sendes av Doka, blir lest og koblinger i e-posten åpnet. Tjenesten kan også samle inn opplysninger om hvor ofte en e-post ble åpnet og om hvilken IP-adresse, e-postklient og hvilket operativsystem det er snakk om. The Rocket Science Group, LLC deltar i det amerikanske handelsdepartementet og Europakommisjonens EU-US Privacy Shield hva gjelder innsamling, bruk og lagring av personopplysninger fra medlemslandene i EØS. Her får du informasjon om hvilke opplysninger The Rocket Science Groups, LLC samler, behandler og bruker innenfor rammen av EU-US Privacy Shield og med hvilke formål det foregår: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG. Videre informasjon om Mandrill og personvern hos Mandrill finner du her: http://mailchimp.com/legal/privacy/

Tilbaketrekking av samtykke:

Mandrill tas i bruk ved bruk av kontaktskjemaer under doka.com. Hvis du ikke ønsker å bruke denne tjenesten, anbefaler vi en alternativ kontaktmetode med Doka via kontaktinformasjonen som er oppgitt på de respektive nettstedene.

Applikasjon:
Issuu Plug-In

Leverandør:
Issuu Inc., 131 Lytton Ave, Palo Alto, CA 94301, USA

Beskrivelse:
Doka bruker en plugin fra den digitale publiseringsplattformen Issuu Inc. på disse nettsidene. Det gjør det mulig å vise noen av våre utgivelser og magasiner som e-papir. Hvis en bruker besøker Doka-sidene med en integrert Issuu-plugin, opprettes det en direkte forbindelse til Issuu-serverne. Tilbyderen setter informasjonskapsler og overfører personopplysninger, som IP-adresse og informasjon om klokkeslett og varigheten for bruken av Issuu-serverne, som befinner seg i USA. Det gjelder også hvis brukeren ikke lenger er logget på Issuu eller ikke har en konto med Issuu. Hvis brukere er logget på sin Issuu-konto, kan tilbyderen tildele surfingen direkte til brukerens personlige profil. Det kan forhindres ved å logge ut av Issuu-kontoen. Du finner mer informasjon om håndtering av brukeropplysninger i Issuus personvernregler på: https://issuu.com/legal/privacy. Informasjon om informasjonskapslene som brukes av Issuu finner du her: https://issuu.com/legal/cookies.

Trekke tilbake samtykke:
Hvis du ikke ønsker at Issuu tildeler ditt besøk til disse nettsidene til Issuu-kontoen din, må du logge ut av denne kontoen. www.issuu.com

Når du besøker en av våre sosiale medie-sider (f.eks. Facebook, Instagram), er Doka og den sosiale medieapplikasjonen/nettverket i fellesskap ansvarlige som kontrollører sammen med operatøren av plattformen for sosiale medier for databehandlingsaktivitetene som utløses av besøket ditt. Du kan prinsipielt hevde dine rettigheter (som forklart under underavsnitt IV) mot Doka og mot operatøren av den sosiale medieportalen (f.eks. mot Facebook, Instagram).

Vær oppmerksom på at til tross for delt felles ansvar med operatøren av sosiale medier, så har ikke Doka noen omfattende innflytelse på databehandlingsaktivitetene som utføres av sosiale medieportaler.

Ved å klikke på «Functional & Statistics» i våre innstillinger for informasjonskapsler, kan du godta eller avvise bruken av denne tjenesten på vår nettside.

Applikasjon:

GeoLite2

Leverandør:

MaxMind, Inc. 14 Spring Street, 3rd Floor Waltham, MA 02451 USA („MaxMind“)

Beskrivelse:

GeoLite 2 brukes til adressebestemmelsen, for å gjøre den riktige landsversjonen av nettbutikken tilgjengelig for deg med en gang. Opplysninger fra GeoLite 2 fremstilles av MaxMind. Nærmere informasjon finner du under: https://www.maxmind.com/en/privacy_policy

Tilbaketrekking av samtykke:

Kontakt med Doka (se under)

Applikasjon:
Google Tag Manager (GTM)

Leverandør:
Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA («Google»)

Beskrivelse:
Doka bruker Google Tag Manager-verktøyet, som driftes av Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, Barrow St, Dublin 4, Ireland og tillater administrering av markedsførte nettstedstagger gjennom et enkelt grensesnitt. Tagger er deler av koder, som HTML eller JavaScript, som brukes på nettsiden for analyse eller til markedsføring. Det kan være en sosial medie-plugin, en sporingspiksel eller noe lignende. Google Tag Manager, som bare implementerer tagger, bruker ikke informasjonskapsler, og derfor samles det ikke inn noen personopplysninger. Verktøyet aktiverer andre tagger, som på sin side kan samle inn opplysninger. Google Tag Manager har imidlertid ikke tilgang til denne informasjonen. For mer informasjon om GTMs personvernregler, referer til https://marketingplatform.google.com/intl/en/about/analytics/tag-manager/use-policy/

Trekke tilbake samtykke:
Hvis registrering har blitt deaktivert på domene- eller informasjonskapselnivå, vil denne innstillingen være på plass for alle sporingstagger implementert med Google Tag Manager. Du kan bruke innstillingene for nettleseren din for å velge bort bruk av informasjonskapsler. Ved å klikke på «Marketing» i våre innstillinger for informasjonskapsler, kan du godta eller avvise bruken av denne tjenesten på vår nettside.

Applikasjon:
Stripe

Leverandør:
Stripe, Inc., 354 Oyster Point Boulevard, South San Francisco, California, 94080, USA

Beskrivelse:
Stripe er en leverandør av betalingstjenester som brukes i Dokas nettbutikk, slik at Doka kan tilby online betalingsmuligheter, f.eks. kredittkort.

I forbindelse med online betaling kan Stripe registrere følgende opplysninger:

  • Informasjon om betalingsmåte (f.eks. kredittkort-, debetkort- kontonumre)
  • Kjøpssum
  • Dato for kjøp
  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Fakturaadresse
  • Forsendelsesadresse
  • Transaksjonsforløp
  • IP-adresse
  • Land

For å hindre misbruk i forbindelse med betalingen (""anti-fraud"") registrerer Stripe også interaksjonsopplysninger (f.eks. musbevegelser). Hvilke data som registreres av Stripe, avhenger av valgt betalingsmåte og Stripe-innstillinger.

Stripe har selv ansvar for registrerte data til eget formål. Nærmere informasjon står i personvernerklæringen fra Stripe: https://stripe.com/privacy

Tilbakekallelse av samtykke:
Stripe brukes til gjennomføring av online betalinger i Dokas nettbutikk. Dersom du ikke ønsker å benytte denne tjenesten, anbefaler vi at du velger en alternativ betalingsmåte ved utsjekking, f.eks. forskuddbetaling eller betaling etter varemottak.

Program
Google reCAPTCHA, versjon 3

Leverandør:
Google Irland Limited, Google Building Gordon House, Barrow St, Dublin 4, Irland

Beskrivelse:
Til beskyttelse mot skadelige angrep (f.eks. DDos-angrep) utført av ikke-menneskelige besøkere (boter) og for å forhindre spam, benytter Doka tjenesten reCAPTCHA, versjon 3, fra leverandøren Google Irland Limited på adresse Google Building Gordon House, Barrow St, Dublin 4, i Irland. Programmet brukes til å kontrollere om en bestemt handling på nettsiden til DOKA, for eksempel inntasting i et skjema, blir utført av et menneske eller et automatisk dataprogram (f.eks. spam-programvare). Ved bruk av reCAPTCHA, versjon 3, oppretter nettleseren en kobling til serverne til Google. Doka gjør oppmerksom på at i forbindelse med bruken av denne tjenesten kan personlig informasjon bli overført til Google LLC i USA.

reCAPTCHA, versjon 3, inkluderes i nettsiden ved hjelp av JavaScript og vurderer brukeradferd ved å overføre data som IP-adresse, informasjon om operativsystem, refererende URL, informasjonskapsler som f.eks. IDE, 1P_JAR, ANID, CONSENT, NID og DV, dato og språkinnstillinger, alle JavaScript-objekter, skjermoppløsning, musebevegelser, tastetrykk og oppholdstid på nettsiden vår til Googles servere. Hvis brukeren er på nettsiden til Doka og samtidig er logget inn på en Google-konto, kan Google muligens koble besøket på nettsiden til Doka til brukeradferden til den aktuelle brukeren. I tillegg kan ytterligere informasjonskapsler sendes til brukerens nettleser fra Google. De nevnte nettleserne og brukerdataene er ikke fullstendige. reCAPTCHA-analysen fra Google og hele gjenkjenningsprosessen foregår i sin helhet i bakgrunnen.

Doka har ikke nøyaktig kjennskap til innholdet i dataene som blir overført eller disses bruk hos Google, og har ingen mulighet til å begrense overføringen av data til Google og Googles partnere. Google kan organisere dataene i form av brukerprofiler og benytte disse til annonsering, markedsanalyser og/eller tilpassing av egne nettsider. En slik evaluering skjer spesielt (selv for brukere som ikke er logget inn) for å levere tilpasset annonsering.

Tilbakekalling av samtykke:
Når du bruker nettsiden til Doka, samtykker du til at Google LLC automatisk samler inn, behandler og bruker data. Hvis du ikke ønsker at Doka skal benytte denne tjenesten, anbefaler vi å ta kontakt med Doka via kontaktinformasjonen du finner på nettsiden. Du har rett til å motsette deg opprettelsen av en brukerprofil, som kan bli opprettet når brukeren er logget inn på en Google-konto. For å utøve denne retten må du ta kontakt med Google.

Doka gjør oppmerksom på at bruken av reCAPTCHA, versjon 3, er underlagt Googles personvernerklæring (https://policies.google.com/privacy). Du finner mer informasjon om reCAPTCHA her https://www.google.com/recaptcha.

Applikasjon:
NeoSpace® Plug-In

Leverandør:
INNEO Solutions GmbH, Rindelbacher Str. 42, 73479 Ellwangen (Jagst), Tyskland

Beskrivelse:

På nettstedet vårt bruker vi innhold (3D-modeller, bilder, videoer, tekst) fra INNEO Solutions GmbH, Rindelbacher Str. 42, 73479 Ellwangen (Jagst). 3D-modeller og andre mediefiler integreres på nettstedet vårt ved hjelp av programvare fra INNEO Solutions GmbH. NeoSpace® bruker igjen Google Analytics (leverandøren er Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland), som er integrert her på en slik måte at det ikke genereres informasjonskapsler. Det registreres data om de besøkendes bruk av NeoSpace®-komponentene , herunder URL, IP-adresse, enhets- og nettleseregenskaper (brukeragent) og tidsstempel. IP-adressene til de besøkende anonymiseres, og direkte personopplysninger om de besøkende blir ikke lagret og ikke videresendt til Google Analytics.

INNEO Solutions GmbH bruker anonyme data for å forbedre sin programvare. Når du åpner en side som har en innebygd 3D-modell, lastes det medier (3D-modeller, bilder, videoer, tekst) fra Internett-serverne til INNEO Solutions GmbH og/eller Deutsche Doka Schalungstechnik GmbH, og de vises på nettstedet du har åpnet i nettleseren din.

IV. Registrertes rettigheter og kontakt

Doka gjør oppmerksom på at brukeren ifølge GDPR, i henhold til behandling av personopplysninger, har såkalte registrertes rettigheter, altså retten til informasjon, dataportabilitet, innsigelse og sletting. For å gjøre disse gjeldende og ved øvrige spørsmål angående behandlingen av personopplysninger hos Doka, ta kontakt under: Doka GmbH, emne: Personvernsspørsmål, Josef Umdasch Platz 1, 3300 Amstetten, Østerrike.

Eventuelt kan du sende forespørsler angående personvern hos Doka til: dataprotection@doka.com

Brukeren har utover dette en personvernmessig klagerett hos datatilsynet: https://www.datatilsynet.no/

V. Oppdatering av personvernerklæringen

Doka oppdaterer nettstedet sitt regelmessig. I den forbindelse kan det hende denne erklæringen blir redigert. Det gis ikke spesielle merknader om slike oppdateringer. Derfor anbefaler vi at du leser gjennom denne erklæringen regelmessig.