calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose

Personvernerklæring Doka.com

Informasjonskrav i henhold til GDPR
Versjon: Mai 2018

I. Erklæringens formål

«Doka» (Doka GmbH, Josef Umdasch Platz 1, 3300 Amstetten, Østerrike; ansvarlig i henhold til GDPR) tar personvern på alvor. Derfor behandler selvsagt Doka personopplysninger i overenstemmelse med forutsetningene for den gjeldene lovgivningen, da spesielt iht. Europaparlaments- og rådsforordning (EU) 2016/679 av 27. april 2016 om vern av individer ved behandling av personopplysninger og om fri flyt av slike opplysninger («GDPR»).

Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til en identifisert eller identifiserbar enkeltperson, som for eksempel navn, adresse, e-postadresse og IP-adresse.

Denne erklæringen har som mål å informere besøkeren (heretter kalt «du», «deg», «din» eller «dine») om formål og omfang av behandling av personopplysninger på følgende nettsteder, hvorved de enkelte nettstedene ikke alltid bruker de informasjonskapslene og programmene som er fastsatt her, og eventuelt har egne personvernerklæringer:

II. Behandling generelt

Doka behandler personopplysninger på sine nettsteder basert på ditt samtykke (bruk av informasjonskapsler til analyse- og reklameformål; Opt-out se under, kontakt via skjema eller e-post, nyhetsbrev) så vel som for å oppfylle sine kontraktsforpliktelser og med berettiget interesse av å sikre en trygg handel (nettbutikk).

Formidling av dine personopplysninger til tredjepart finner i prinsippet ikke sted, med mindre vi er lovpålagt å gjøre det, formidling av opplysningene er obligatorisk for å gjennomføre våre kontraktsforpliktelser eller du på forhånd har samtykket i videreformidling av dine opplysninger.

Bruker du kun nettstedet for å informere deg, dvs. hvis du ikke registrerer deg eller oppgir informasjon på noen annen måte, samler vi utelukkende personopplysninger som nettleseren din formidler. Hvis du altså besøker nettstedet vårt, samler vi kun inn de opplysningene som er oppført nedenfor, som er teknisk nødvendige for oss for at vi skal kunne vise deg nettstedet og sikre dets stabilitet og sikkerhet. IP-adresse og IP-plassering, henvendelsens dato og tidspunkt, tidsavvik fra universell tid i UTC, henvendelsens innhold (konkret side), tilgangsstatus/HTTP-statuskode, overført datamengde til enhver tid, nettstedet forespørselen kommer fra, operativsystem og dets grensesnitt, nettleserens språk og versjon, antall, aktiveringens varighet og tid, søkemotorer og passord som ble brukt, type nettleser, skjermstørrelse og operativsystem.

For bruk av informasjonskapsler se under «bruk av informasjonskapsler» nedenfor.

På nettstedet vårt legger vi også ut koblinger til andre nettsteder – dette utelukkende i informasjonsøyemed. Disse nettstedene er ikke under vår kontroll og dekkes derfor ikke av bestemmelsene i denne personvernerklæringen. Dersom du skulle aktivere en kobling, er det mulig at operatøren av dette nettstedet samler inn opplysninger om deg og behandler disse i henhold til sin personvernerklæring, som kan avvike fra vår versjon.

III. Behandling i særskilte tilfeller

Nettbutikk

For å besvare dine forespørsler, bestillinger og ordre i nettbutikken, behandler vi følgende personopplysninger: Fornavn, etternavn, tittel, e-postadresse, passord, fødselsdato, firma, kontaktperson, organisasjonsnummer, KID-nummer for skatt for bedrift, telefonnummer, faksnummer, leverings- og regningsadresse, kredittkortopplysninger, kontonummer.

For mer om bruk av informasjonskapsler i nettbutikken, se «bruk av informasjonskapsler» nedenfor.

Kontaktskjema

Opplysningene som blir oppgitt i skjemaet, lagres hos Doka for bearbeiding av forespørselen og i tilfelle oppfølgende spørsmål. Ved å sende inn dette skjemaet, godtar du at dine opplysninger blir elektronisk registrert og behandlet.

Doka registrerer følgende opplysninger ved bruk av kontaktskjemaet: Selskap/organisasjon, virksomhetsområde, størrelse på selskapet, yrke, posisjon, kjønn, fornavn/etternavn, adresse/postnummer/sted, land, telefonnummer, e-postadresse, faksnummer, melding, kundenummer, skatte-ID, dato, kontaktperson, avsender tittel.

Bruk av informasjonskapsler og tredjepartsapplikasjoner

Når du bruker nettstedet lagres det informasjonskapsler også på besøkerens enhet. Informasjonskapsler er små filer som gjør det mulig å lagre spesifikke opplysninger knyttet til enheten din, på tilgangsenheten (datamaskin, smarttelefon o.l.). Hensikten er på den ene siden å øke nettsteders brukervennlighet (f.eks. lagring av innloggingsdetaljer), og på den andre siden å føre statistiske opplysninger over bruken av nettstedet, og analysere dem for å kunne forbedre tilbudet. Brukeren kan påvirke bruken av informasjonskapsler. De fleste nettlesere har muligheten til å begrense eller fullstendig blokkere lagring av informasjonskapsler. Vær imidlertid oppmerksom på at bruken, og spesielt komforten ved bruk uten informasjonskapsler, da blir begrenset.

Ved bruk av nettbutikken lagres også informasjonskapsler på brukerens datamaskin, for å følge bevegelser i nettbutikken, bruke handlekurven og kunne muliggjøre gjenkjennelse av besøkende ved gjentatte besøk på nettstedet vårt.

Vårt nettsted bruker følgende typer informasjonskapsler, og deres omfang og virkemåte forklares nedenfor:

Midlertidige informasjonskapsler:

Midlertidige informasjonkapsler blir automatisk slettet når du lukker nettleseren din. Disse inkluderer spesielt øktsinformasjonskapsler. Disse lagrer en såkalt økt-ID, som ulike forespørsler fra samme økt i nettleseren kan tilordnes. På den måten kan datamaskinen din gjenkjennes når du kommer tilbake til nettstedet vårt. Disse øktsinformasjonskapslene blir slettet når du logger deg ut eller lukker nettleseren. For å kunne bruke handlekurven og kassen i nettbutikken, må øktsrelaterte informasjonskapsler være tillatt. Hvis en kunde ikke vil eller ikke kan godta noen informasjonskapsler i det hele tatt, går det også an å bestille via e-post, telefon eller faks.

Faste informasjonskapsler:

Faste informasjonskapsler blir automatisk slettet etter en angitt periode, som kan variere avhengig av hver informasjonskapsel. Du kan imidlertid slette informasjonskapslene i nettleserens innstillinger selv til enhver tid. De bidrar til økt brukervennlighet (bl.a standardtilpasset visning av innholdet) og bidrar til analyse av nettstedet (se «Google Analytics»). I tillegg bruker integrerte utvidelser (se under) informasjonskapsler til å utføre sine tjenester.

Følgende informasjonskapsler blir i utgangspunktet konfigurert på nettstedet:

Navn
Mål og forløp
PHPSESSID
Beholder brukerens foretrukne innstillinger for å automatisk kunne gjøre disse tilgjengelige ved fornyet besøk; økt.
country
Denne informasjonskapselen brukes for å lagre informasjon om hvilke lokale nettsteder brukeren besøker og hvilken språkpreferanse brukeren har. Dersom brukeren besøker nettstedet vårt på nytt, blir informasjonskapselen registrert og landsspesifikke opplysninger vist.
hideLanguageHintUs
Dersom siden doka.com blir besøkt med en IP-adresse fra USA, skjer det ingen videresending via lokaliseringstjenesten på doka.com/us/index. Brukeren blir værende på den internasjonale versjonen og mottar en melding. Informasjonskapselen «hideLanguageHintUs» konfigureres hvis denne meldingen ikke vises eller hvis brukeren allerede har godtatt informasjonen om informasjonskapsler.
acceptcookie
Hvis brukere besøker Dokas nettsted, vises en melding om informasjonskapsler. Dersom brukere godtar bruk av informasjonskapsler, konfigureres «acceptcookie», og meldingen om informasjonskapsler vises ikke lenger.
Language
Brukerens språkinnstillinger blir lagret slik at dette språket er automatisk innstilt ved neste aktivering av siden.
ISAWPLB
Denne informasjonskapselen (ISA Web Publishing Load Balancing) brukes når du bruker flere Web-Front-End-servere i ISA Server TMG. Forespørslene rettes på den måten til den samme serveren.
acceleratorSecureGUID und
cpAcceleratorSecureGUID
Dette er en token på en sikker økt.
JSESSIONID
Med denne informasjonskapselen tildeles et unikt nummer for brukerens økt. Det er nødvendig for at nettstedet skal fungere; økt.
hide_cookieoverlay
hide_cookieoverlay__medium
performance-cookies_allowed
performance-cookies_allowed__medium
socialmedia-cookies_allowed
Disse informasjonskapslene blir brukt til å lagre dine foretrukne innstillinger for informasjonskapsler og tredjepartsapplikasjoner

Tredjepartsapplikasjoner:

Applikasjon:

Google Analytics

Leverandør:

Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 USA (“Google”)

Beskrivelse:

Dette nettstedet bruker Google Analytics, en tjeneste for nettanalyse fra Google Inc. («Google»): Google Analytics bruker såkalte Informasjonskapsler som lagres på en datamaskin og muliggjør analyse av bruken av nettstedet. Opplysningene om bruken av dette nettstedet, som opprettes av informasjonskapselen, blir som regel sendt til en av Googles servere i USA og lagret der. I tilfelle aktivering av IP-anonymisering på dette nettstedet (_gat._anonymizeIp), forkortes imidlertid IP-adressen fra Google innenfor EU- eller EØS-land. Bare i unntakstilfeller sendes den fulle IP-adressen til en av Googles servere i USA og forkortes der. På vegne av operatøren for dette nettstedet vil Google bruke disse opplysningene for å evaluere bruken av nettstedet, opprette rapporter om aktiviteten på nettstedet og levere videre tjenester knyttet til bruken av nettstedet og Internett, til nettstedsoperatøren. IP-adressen som sendes av nettleseren som en del av Google Analytics, slås ikke sammen med andre data fra Google. Lagringen av informasjonskapslene kan forhindres med en innstilling i nettleseren; vær oppmerksom på at dette kan føre til at ikke samtlige funksjoner på nettstedet kan brukes fullt ut. Utover det kan innsamlingen av opplysningene som genereres av informasjonskapselen, og opplysningene som er knyttet til bruken av nettstedet (inkl. din IP-adresse) til Google, samt behandlingen av disse opplysningene gjennom Google, forhindres ved å installere en utvidelse for nettleseren.

Google tilbyr en deaktiveringsutvidelse for de vanligste nettleserne, som gir mer kontroll over hvilke opplysninger som samles inn av Google til de aktiverte nettstedene. Utvidelsen gir beskjed til JavaScript (ga.ja) fra Google om at ingen opplysninger om nettstedsbesøket skal sendes til Google Analytics. Men deaktiveringsutvidelsen for nettlesere fra Google Analytics forhindrer ikke at opplysninger sendes til Doka eller andre analysetjenester som eventuelt brukes.

Følgende informasjonskapsler fra Google brukes på nettstedet vårt:
«_ga» Denne informasjonskapselen brukes av Google Analytics for å skille mellom besøkende og spore sidebesøk, henholdsvis besøkets varighet, utløp 2 år;
«_gat» Denne informasjonskapselen fra Google Analytics brukes for å overvåke og bremse forespørselsraten på serveren, utløp 10 minutter;
«_gid» Denne informasjonskapselen brukes for å skille mellom brukerne, utløp 24 timer .
«_gali» Denne informasjonskapselen benyttes av Google Analytics (Enhanced Link Attribution) for å gjøre In-Page-Analytics-rapporten enda mer nøyaktig ved at det skilles automatisk mellom flere lenker til samme URL på én og samme side ved hjelp av Link-Element-ID.

Når du besøker nettstedet vårt mottar Google opplysninger om at du har aktivert den tilsvarende undersiden på nettstedet og personopplysningene som er oppgitt under 2. Om dette skjer, avhenger av om du er logget inn via en Google-konto eller ikke. Hvis du er logget i via en Google-konto, knyttes opplysningene dine direkte til kontoen din. Hvis du ikke ønsker dette, må du logge deg ut av Google før du bruker denne tjenesten. Google bruker dine opplysninger for reklameformål, markedsundersøkelser og behovsbasert utforming av nettstedet. Du har rett til å motsette deg bruken av dine opplysninger i denne forbindelsen, hvilket du må rette direkte til Google.

Videre ønsker vi å påpeke at Google også behandler opplysningene dine i USA og har underlagt seg EU-US Privacy Shield. Fra Google finner du dette under: https://policies.google.com/privacy?hl=no&gl=no.

Tilbaketrekking av samtykke:

Nettleserutvidelse for deaktivering fra Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Informasjonskapsler fra Google Analytics kan også administreres via våre generelle innstillinger for informasjonskapsler.

Informasjon om formål og omfang av innsamlingen av opplysninger får du i personvernerklæringen fra Google, som du finner under: https://policies.google.com/privacy?hl=no.

Applikasjon:

Facebook-utvidelse

Leverandør:

Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“)

Beskrivelse:

Doka bruker utvidelser fra det sosiale nettverket Facebook. Facebooks utvidelser kjennetegnes av Facebook-logoen eller «like-knappen» («lik»). Når dette nettstedet besøkes fra Facebook, opprettes en direkte forbindelse mellom nettleseren og Facebook-serveren via utvidelsen. Facebook mottar på den måten informasjonen om at et nettsted ble besøkt med IP-adressen. Når du klikker på «like-knappen til Facebook mens du er logget inn på Facebook-kontoen din, kan innhold på dette nettstedet kobles sammen med Facebook-profilen. På den måten kan Facebook knytte besøket på nettstedet til brukerkontoen. Doka får ingen kjennskap til innholdet i de formidlede opplysningene eller bruken av dem via Facebook. For videre informasjon om dette, se personvernerklæringen fra Facebook.

Tilbaketrekking av samtykke:

Hvis du ikke ønsker at Facebook skal knytte besøk på dette nettstedet til Facebook-kontoen din, må du logge deg ut fra Facebook-kontoen din.
www.facebook.com

Applikasjon:

Facebook besøkerhandlingspiksel

Leverandør:

Facebook

Beskrivelse:

Doka bruker «Besøkerhandlingspikselen» fra Facebook på dette nettstedet. På den måten kan brukeres atferd spores etter at de blir omdirigert til leverandørens nettsted ved å klikke på en Facebook-annonse. Denne prosessen brukes til å evaluere Facebook-annonsers effektivitet for statistiske og markedsføringsformål, og kan bidra til å optimere fremtidige annonseringstiltak. De samlede opplysningene er anonyme for Doka og tillater ingen konklusjoner angående brukerens identitet. Riktignok lagres og behandles opplysningene av Facebook, sånn at en forbindelse til respektive brukerprofiler blir mulig, og Facebook kan bruke opplysningene for egne annonseringsformål i henhold til Facebooks retningslinjer for bruk av personopplysninger (https://www.facebook.com/about/privacy). Brukeren kan aktivere visning av annonser fra Facebook og deres partnere på og utenfor Facebook. Videre kan det bli lagret en informasjonskapsel på enheten for disse formålene.

Tilbaketrekking av samtykke:
Applikasjon:

YouTube-utvidelse

Leverandør:

YouTube LLC, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, USA

Beskrivelse:

Doka bruker en utvidelse fra siden Youtube, som drives av Google, til integrering av bl.a. videoer. Når brukeren besøker et nettsted som er utstyrt med en YouTube-utvidelse av Doka, opprettes det en forbindelse til YouTube-serverne. Da formidles det til YouTube-serveren hvilke av Dokas nettsteder som ble besøkt. Dersom brukeren på toppen av dette skulle være logget inn på sin YouTube-konto, tillates Youtube å knytte surfeatferden direkte til den personlige brukerprofilen.

Tilbaketrekking av samtykke:

En slik tilknytning kan forhindres gjennom å logge seg av Youtube-kontoen og andre brukerkontoer som hører til firmaet Youtube LLC, Google Inc., og gjennom å slette den tilsvarende informasjonskapselen:
www.youtube.com

Applikasjon:

Vimeo-utvidelse

Leverandør:

Vimeo LCC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA („Vimeo“)

Beskrivelse:

Dette nettstedet bruker utvidelser fra Vimeo.com. Når en bruker aktiverer nettsteder med en Vimeo-utvidelse opprettes det en forbindelse til Vimeo-serverne, og dermed vises utvidelsen. Hvis brukere samtidig er logget inn på Vimeo, føyer Vimeo disse opplysningene til den respektive personlige brukerkontoen på denne plattformen. Denne tilknytningen kan imidlertid forhindres ved at brukere logger seg ut av sin Vimeo-konto og sletter de tilsvarende informasjonskapslene fra Vimeo før de bruker Dokas nettsted. Mer informasjon om databehandling og informasjon om personvern hos Vimeo finner du under https://vimeo.com/privacy

Tilbaketrekking av samtykke:

Denne tilknytningen kan imidlertid forhindres ved at brukere logger seg ut av sin Vimeo-konto og sletter de tilsvarende informasjonskapslene før de bruker Dokas nettsted: www.vimeo.com

Applikasjon:

Sketchfab-utvidelse

Leverandør:

Sketchfab, Inc., Sketchfab HQ, 1123 Broadway #501 (25th St), New York City, NY 10010 US („Sketchfab“)

Beskrivelse:

Doka bruker bl.a. utvidelser fra siden sketchfab.com, som drives av Sketchfab, Inc. Hvis Dokas nettsted besøkes av brukere som er utstyrt med en Sketchfab-utvidelse, opprettes det en forbindelse til Sketchfab-serverne. Dermed fremstilles utvidelsen på nettstedet ved at brukerens nettleser mottar informasjon om dette. Hvis brukere er logget inn på sin Sketchfab-konto, tillater de at selskapet knytter surfeatferden deres direkte opp mot deres personlige profil.

Tilbaketrekking av samtykke:

Denne prosessen kan forhindres gjennom å logge ut av Sketchfab-kontoen:
www.sketchfab.com

Applikasjon:

Whatchado-utvidelse

Leverandør:

whatchado GmbH, Möllwaldplatz 4/39, 1040 Wien, Østerrike („Whatchado“)

Beskrivelse:

Doka bruker bl.a. utvidelser fra den Whatchado-drevne siden watchado.com for å integrere videoer på nettstedet. Whatchado drives av whatchado GmbH, Möllwaldplatz 4/39, 1040 Wien, Østerrike. Hvis Dokas nettsted aktiveres med en slik utvidelse, opprettes det en forbindelse til Watchado-serverne. Hvis brukere er logget inn på sin Whatchado-konto, tillates Watchado å knytte surfeoppførselen direkte opp mot brukerens personlige profil.

Tilbaketrekking av samtykke:

Dette forhindres gjennom å logge seg av brukerkontoen:
www.whatchado.com

Applikasjon:

Mandrill

Leverandør:

Rocket Science Group, LLC, 512 Means St. Suite 404, Atlanta, GA 30318, USA („Mandrill“)

Beskrivelse:

Doka bruker tjenesten Mandrill. På den måten sendes den oppgitte kontaktinformasjonen som e-postadresse, kontaktperson, fornavn og etternavn samt innholdet i e-posten til Mandrill, og lagres der. Tjenesten forvalter opplysninger om når e-poster som sendes av Doka, blir lest og koblinger i e-posten åpnet. Tjenesten kan også samle inn opplysninger om hvor ofte en e-post ble åpnet og om hvilken IP-adresse, e-postklient og hvilket operativsystem det er snakk om. The Rocket Science Group, LLC deltar i det amerikanske handelsdepartementet og Europakommisjonens EU-US Privacy Shield hva gjelder innsamling, bruk og lagring av personopplysninger fra medlemslandene i EØS. Her får du informasjon om hvilke opplysninger The Rocket Science Groups, LLC samler, behandler og bruker innenfor rammen av EU-US Privacy Shield og med hvilke formål det foregår: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG. Videre informasjon om Mandrill og personvern hos Mandrill finner du her: http://mailchimp.com/legal/privacy/

Tilbaketrekking av samtykke:

Mandrill tas i bruk ved bruk av kontaktskjemaer under doka.com. Hvis du ikke ønsker å bruke denne tjenesten, anbefaler vi en alternativ kontaktmetode med Doka via kontaktinformasjonen som er oppgitt på de respektive nettstedene.

Applikasjon:

GeoLite2

Leverandør:

MaxMind, Inc. 14 Spring Street, 3rd Floor Waltham, MA 02451 USA („MaxMind“)

Beskrivelse:

GeoLite 2 brukes til adressebestemmelsen, for å gjøre den riktige landsversjonen av nettbutikken tilgjengelig for deg med en gang. Opplysninger fra GeoLite 2 fremstilles av MaxMind. Nærmere informasjon finner du under: https://www.maxmind.com/en/privacy_policy

Tilbaketrekking av samtykke:

Kontakt med Doka (se under)

IV. Registrertes rettigheter og kontakt

Doka gjør oppmerksom på at brukeren ifølge GDPR, i henhold til behandling av personopplysninger, har såkalte registrertes rettigheter, altså retten til informasjon, dataportabilitet, innsigelse og sletting. For å gjøre disse gjeldende og ved øvrige spørsmål angående behandlingen av personopplysninger hos Doka, ta kontakt under: Doka GmbH, emne: Personvernsspørsmål, Josef Umdasch Platz 1, 3300 Amstetten, Østerrike.

Eventuelt kan du sende forespørsler angående personvern hos Doka til: dataprotection@doka.com

Brukeren har utover dette en personvernmessig klagerett hos datatilsynet: https://www.datatilsynet.no/

V. Oppdatering av personvernerklæringen

Doka oppdaterer nettstedet sitt regelmessig. I den forbindelse kan det hende denne erklæringen blir redigert. Det gis ikke spesielle merknader om slike oppdateringer. Derfor anbefaler vi at du leser gjennom denne erklæringen regelmessig.