calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Nova ponuda upotpunjava brojna rešenja u portfoliju oplata

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

11.07.2022 | Štampa
Doka će na najvećem sajmu građevinarstva u svetu, bauma 2022, koji otvara svoja vrata od 24. do 30. oktobra 2022. godine, predstaviti svoju novu poslovnu liniju "skele". Pokazujući posvećenost „stvaranju istinske dodatne vrednosti za naše klijente”, Doka će izložiti novi, impresivni asortiman skela, pored unapređenih rešenja u portfoliju oplata, kao i brojna dostignuća u domenu digitalizacije i održivosti. Na štandu kompanije Doka (FN.421 – FN.423), koji pokriva gotovo 4.500 metara kvadratnih, biće izložena obimna kolekcija proizvoda i usluga.

Kontakt za štampu

Utisci

  • Robert Hauser, CEO of Doka
  • Walsgrave
  • Framax Xlife plus - 3m
  • Dumanja Jaruga Bridge - Doka UniKit
  • Aurora Melbourne Central
U profesionalnim krugovima, pristup vrednostima kompanije Doka – „Stvaranje istinske dodatne vrednosti za naše klijente” – odlučno se izdvaja, sa reputacijom jakog i pouzdanog partnera u građevinskoj industriji. „Za nas je od najveće važnosti dijalog sa klijentima, partnerima i svim zainteresovanim posetiocima. Na sajmu je opipljiv puls industrije, a ja se naročito radujem što ću to lično doživeti," kaže Robert Hauser, izvršni direktor kompanije Doka. „Na sajmu bauma 2022, mi ćemo se predstaviti po prvi put kao deo grupe Umdasch. Time dobijamo mesto snažnog partnera tokom celog životnog ciklusa jednog građevinskog projekta i stvara se jedinstvena platforma koja učesnicima pruža vrednu sinergiju."

Koristeći moto "DOKA SPAJA", grupa kompanija prisutnima nudi priliku da saznaju više o proizvodima, inovacijama i trendovima. Posetioce očekuje 45 izložbenih eksponata, veliki broj aktivnosti i ukupno 110 prezentacija uživo koje oživljavaju temu "DOKA SPAJA". Posetioci će, takođe, imati priliku da sa timom za ljudske resurse razgovaraju o prilikama za zaposlenje.

Podizanje skela na viši nivo
Tokom sajma, Doka će po prvi put predstaviti skelu Ringlock, brenda AT-PAC, koja ima sertifikat DIBt. Strateško partnerstvo sa AT-PAC, liderom na tržištu industrijskih skela, traje od 2020. To je ojačalo naše prisustvo u svetu, koje se sada dodatno širi jer Doka konsoliduje svoj međunarodni uticaj i unapređuje viziju kojom će klijentima širom sveta ponuditi holistička rešenja. Fizičko prisustvo skoro 30 metara visokog skelnog tornja reflektuje uspeh tog partnerstva i upućuje dobrodošlicu posetiocima koji dolaze izdaleka. Da bi pokazala strateški napredak Doka će, takođe, predstaviti aplikacije za klijente iz sfere industrije, kao što je industrija nafte i gasa, kao i građevinska industrija. Kombinacija portfolija oplata, softvera za upravljanje skelama Hi-Vis® i ostalih dodatnih servisa čini kompaniju Doka jedinom kompanijom koja podržava modernizovane građevinske projekte širom sveta.

Novi proizvodi iz sveta kompanije Doka
Doka prepoznaje da su na gradilištima bezbednost, fleksibilnost, ergonomija i isplativost odlučujući faktori uspeha, zbog čega su sistemi oplata i skela kompanije Doka optimizovani kako bi podržali te potrebe. Na prostranom štandu kompanije Doka posetioci mogu izbliza da vide praktična rešenja.
  • Doka će započeti novu eru oplata za ploče, kako to pokazuje najnovija porodica sistema u ovom segmentu. Osmišljena da se uklopi u bilo koju vrstu geometrije osnove, prilagodljiva struktura lako uspeva da balansira između malih stambenih objekata i velikih gradilišta. Tokom razvoja proizvoda, glavni fokus je bio na poboljšanju ergonomije i bezbednosti na gradilištima. U isto vreme, ovaj sistem značajno povećava produktivnost, omogućavajući optimizaciju procesa na gradilištu kroz automatizaciju. Posetioci će imati priliku da izbliza isprobaju ceo sistem, a demonstriranje će upotpuniti to iskustvo.
  • Unapređeni sistem Framax Xlife plus biće posebno istaknut na izložbi jer će klijentima biti pokazana dodatna poboljšanja proizvoda. Uspostavljeni sistem godinama pomaže građevinskim kompanijama da uspešno završe građevinske projekte, a sada je tu novi sistem od tri metra koji je savršeno prilagođen za izgradnju stambenih objekata. Uz dodatna unapređenja i nove dodatke, Doka ponovo podiže standarde u sektoru vrhunskih proizvoda.
  • Svestrani DokaXlight nudi nekoliko inovacija sa novorazvijenim komponentama koje omogućavaju da se ovaj već etablirani sistem zidnih oplata ubuduće koristi i kao oplata za ploče.
  • U oblasti infrastrukture, fokus će biti na prezentaciji inovativnog sistema Doka UniKit. U okviru presentacije UniKit-a, na sajmu u Minhenu biće prikazano nekoliko komponenti, primarna i sekundarna greda i kula 480. Pored toga što mogu da se kombinuju, komponente mogu da se integrišu sa svim ostalim sistemima nosećih skela kompanije Doka. Bilo da se koriste za mostove, tunele, elektrane ili visokogradnju, na osnovu standardnih modularnih komponenti, za svaku primenu mogu se razviti isplativa rešenja za podupiranje. Zajedno sa Dokinim rešenjima za oplate, infrastrukturni projekti i projekti u visokogradnji mogu se završiti uspešno, bezbedno i bez međusklopova, sve iz jednog izvora.
Optimizacija rada na gradilištu pomoću najnovijih digitalnih rešenja
Za kompaniju Doka, komunikacija sa klijentima, partnerima i entuzijastima u industriji od presudnog je značaja za izgradnju zajedničke budućnosti. Jedna od tema koje su usmerene na budućnost jeste digitalizacija, što je evidentno u svim proizvodnim oblastima. U oblasti digitalnih usluga, posetioci će moći da isprobaju najnovija digitalna rešenja i usluge kompanije Doka, uključujući Easy Formwork Planner, mobilnu aplikaciju koja planiranje oplata čini gotovo intuitivnim. Ponuda digitalnih usluga kompanije Doka biće prezentovana u okviru tri oblasti – Pametno gradilište, Pametni asistenti i Pametno planiranje. Doka se fokusira na digitalna rešenja koja imaju za cilj da optimizuju rad na gradilištu i da time daju značajan doprinos većoj produktivnosti na gradilištu. Fokus je na ključnim aspektima, kao što je pojednostavljivanje procesa rada, veća transparentnost i kvalitetnije obavljeni zadaci.

Doka dovodi out-of-home oglašavanje na gradilište
Tokom sajma svoju premijeru će imati SiteLight koji će posetiocima predstaviti potpuno novi spektar mogućnosti oglašavanja na gradilištu. Inženjeri kompanije Doka i LED eksperti iz sestrinske kompanije, umdasch The Store Makers, radikalno će promeniti staromodne banere na gradilištima kreiranjem inspirativnog medijuma koji konstantno menja perspektivu kako građevina raste. SiteLight otvara nova vrata profesionalcima u marketingu u sektoru digitalnog spoljašnjeg oglašavanja korišćenjem tehnologije osvetljenja i marketinških partnerstava kako bi obezbedio upadljiv, ali privremen prostor za digitalno oglašavanje u veoma konkurentnim oblastima. Ova inovativna tehnologija biće vidljiva i daleko van izložbenog prostora, jer SiteLight površina za oglašavanje zauzima 120 metara kvadratnih, sastoji se od 84 LED panela i obmotava skelni toranj kompanije Doka visine 30 metara.

Doka meri emisiju ugljendioksida svih svojih proizvoda
Prepoznajući sve veći značaj održivosti i važnost kriterijuma ekološkog, društveno odgovornog i korporativnog upravljanja u vođenju investicija klijenata, Doka, kao deo grupe Umdasch, postavila je ambiciozne ciljeve u pogledu održivosti. U okviru velikog projekta, Doka je izračunala emisiju ugljendioksida (PCF) većine svojih 6.000 proizvoda: „Stvaranje transparentnosti je kamen temeljac koji vodi ka nultoj emisiji ugljendioksida,'' objašnjava Hauser. „Kada na nivou pojedinačnih proizvoda klijentima obezbeđujemo podatke o emisiji CO2, mi obezbeđujemo transparentnost koja je jedinstvena u građevinskoj industriji." Sa takvim pristupom, kao delom lanca nabavke, Doka podržava ciljeve klijenata da smanje svoju emisiju CO2. Hauser dodaje: „Sada znamo gde se nalaze veliki emiteri CO2 tokom celog životnog ciklusa proizvoda; od eksploatacije sirovina do proizvodnje i transporta do gradilišta, faze korišćenja, kasnije popravke i faze recikliranja pri isteku životnog veka proizvoda. Čak i kada naša oplata ne ostane u građevini, klijenti ipak žele da znaju koje je njeno učešće u emisiji CO2 na gradilištu. Mi sada imamo ovu informaciju i kontinuirano smanjujemo emisiju ugljendioksida primenom novih mera u celom vrednosnom lancu.” Na sajmu bauma 2022, Doka će detaljno prikazati emisiju CO2 velikog broja izložbenih predmeta i proizvoda. Takođe, posetioci će imati priliku da saznaju više o inicijativama grupe Umdasch u delu posvećenom održivosti u okviru štanda kompanije Doka.

Doka na sajmu bauma 2022, 24.-30. oktobar 2022.
Štand FN.421-FN.423, Otvoreni izložbeni prostor sever/zapad, Minhenski Sajam
Više informacija: www.doka.com/bauma

Please also check out the press release of our sister company Umdasch Group Ventures

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Doka sada znači oplate I skele

31.03.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!