calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Saglasan/na sam da ovaj veb-sajt koristi kolačiće za analize i personalizovani sadržaj. Saznajte više OK
Saglasan/na sam da ovaj veb-sajt koristi kolačiće za analize i personalizovani sadržaj. Saznajte više OK
Serbia

Izjava o poverljivosti podataka

Prilikom posete ovom veb-sajtu, na Vašem krajnjem uređaju (PC, tablet, pametni telefon itd.) se skladište informacije u obliku kolačića. Kolačići su male datoteke, koje omogućavaju skladištenje specifičnih informacija, koje se odnose na uređaj, na korisnikovom pristupnom uređaju (PC, pametni telefon ili sl.). Oni, s jedne strane, olakšavaju korisnicima korišćenje veb-sajtova (npr. skladištenje podataka za logovanje). S druge strane, oni služe za snimanje statističkih podataka o korišćenju veb-sajtova i njihovu analizu u cilju poboljšanja ponude. Korisnici mogu da utiču na upotrebu kolačića. Najveći broj pretraživača ima opciju, kojom se ograničava ili potpuno sprečava skladištenje kolačića. Ipak treba napomenuti da se bez kolačića ograničava i otežava upotreba sajta. Svaki korisnik Doka veb stranice, koji na raspolaganje stavlja informacije kompaniji Doka, saglasan je da Doka stiče neograničena prava u pogledu ovih informacija i da Doka može da koristi te informacije na bilo koji način. Informacije koje korisnik stavlja na raspolaganje ne podležu obavezi čuvanja tajnosti podataka. Lični podaci korisnika podležu Zakonu o zaštiti podataka iz 2000. godine i kompanija Doka će ih koristiti samo u obimu potrebnom za ličnu administraciju ili ažuriranje baze osnovnih podataka. Na ovom veb-sajtu se koriste sledeće vrste kolačića:

Privremeni kolačići

Privremeni kolačići se memorišu na Vašem krajnjem uređaju dok traje poseta veb-sajtu. Ovi kolačići služe pravilnom izvršenju određenih aplikacija ili funkcija veb-sajta.

Trajni kolačići

Ovi kolačići se memorišu na Vašem krajnjem uređaju na duži vremenski period. Oni doprinose lakšem korišćenju veb-sajta (između ostalog i adekvatnom prikazu sadržaja) i služe za analizu veb-sajta (vidi "Google Analytics"). Pored toga, integrisani dodatni kolačići doprinose izvršenju Vaših naloga (AddThis, Facebook). Koliko će dugo trajni kolačići biti memorisani na Vašem krajnjem uređaju, zavisi od podešavanja Vašeg pretraživača.

Google Analytics

Kompanija Doka za analizu svog veb-sajta koristi softver Google Analytics i ukazuje svojim korisnicima na sledeću Google izjavu o poverljivosti podataka: „Ovaj veb-sajt koristi Google Analytics, uslugu za veb-analizu od strane Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke, koje se memorišu na Vašem računaru i omogućavaju analizu Vašeg korišćenja veb-sajta. Informacije koje generiše kolačić Vašim korišćenjem ovog veb-sajta po pravilu se prenose na Google server u SAD-u i tamo se memorišu. U slučaju aktiviranja IP anonimizacije na ovom veb-sajtu, Vaša IP adresa će svakako prethodno biti skraćena, u okviru zemalja članica Evropske Unije ili drugih ugovornih država u sporazumu o evropskom ekonomskom prostoru. Samo u izuzetnim slučajima, puna IP adresa se prenosi na Google server u SAD-u i tamo se krati. Po nalogu operatora ovog veb-sajta, Google će koristiti ove informacije da bi ocenio Vaše korišćenje ovog veb-sajta, da bi sastavio izveštaje o aktivnostima na veb-sajtu i da bi obezbedio druge usluge, povezane sa korišćenjem veb-sajta i interneta u odnosu na operatera veb-sajta. Adresa koju prenosi Vaš pretraživač u okviru Google Analytics-a neće biti povezana sa drugim Google podacima. Memorisanje kolačića možete da sprečite odgovarajućom postavkom Vašeg softvera za pretraživanje; ipak Vam ukazujemo na to, da u ovom slučaju nećete moći da koristite sve funkcije ovog veb-sajta u punom obimu. Pored toga, Vi možete da sprečite prenos datoteka koje su proizvedene od strane kolačića i podataka koji su povezani sa Vašim korišćenjem veb-sajta (uklj. Vašu IP adresu) na Googl, kao i obradu ovih podataka od strane Google-a, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni plugin pretraživača na sledećem linku:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Facebook nalog

Kompanija Doka koristi plug-ine socijalne mreže Facebook. Ukoliko ne želite da Facebook dodeli posetu našoj strani Vašem Facebook nalogu, odlogujte se sa Vašeg Facebook naloga. Facebook plug-ine ćete prepoznati po Facebook logou ili po "Like-dugmetu" ("Dopada mi se") na našoj stranici. Ukoliko posećujete naše stranice sa Facebook-a, preko plugin-a će se uspostaviti direktna veza između Vašeg pretraživača i Facebook servera. Facebook time dobija informaciju, da ste Vi sa Vašom IP adresom posetili našu stranicu. Ako kliknete na Facebook-ovo „Like-dugme“ dok ste logovani na Vaš Facebook nalog, sadržaje naših stranica možete da povežete linkovima sa Vašim Facebook profilom. Time će Facebook moći da posetu našim stranicama dodeli Vašem korisničkom nalogu. Mi Vam ukazujemo na činjenicu, da kao ponuđači stranica ne dobijamo nikakva saznanja o sadržaju prenesenih podataka, kao ni o njihovom korišćenju preko Facebook-a. Dalje informacije u vezi ovog možete naći u izjavi o poverljivosti podataka Facebook-a.