calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose

Oplata

Doka nudi oplatna rešenja za sve oblasti gradnje - bilo da se radi o stambenim kompleksima, izgradnji sobraćajnica, energetskih postrojenja ili izgradnji najviše zgrade na svetu. Na raspolaganju su oplatni sistemi i sistemske komponente za svaki građevinski projekat i svaki zahtev. Njihov modularni dizajn omogućava idealnu međusobnu kompatibilnost, čime se postiže ušteda materijala, vremena i troškova na gradilištu. To stvara značajne prednosti i dodatnu vrednost. Doka - jednostavno korak ispred svih!

Oplatna
filter formwork
 • Ramovska oplata Framax Xlife

  Ramovska oplata Framax XlifeRamovska oplata Framax Xlife

  Ramovska oplata Framax Xlife

  Framax Xlife je sistem ramovske oplate, kod kojeg se sa malim brojem elemenata postiže konsekventan raster sa korakom od 15 cm, bez obzira da li se koristi u vertikalnom ili horizontalnom položaju. Svi konektori i delovi pribora se uklapaju u raster bez zazora – za brže i ekonomičnije postavljanje oplate.

 • Ramovska oplata Frami Xlife

  Ramovska oplata Frami XlifeRamovska oplata Frami Xlife

  Ramovska oplata Frami Xlife

  Laka oplata Frami Xlife sa robusnim i pocinkovanim čeličnim ramom, idealna je za brzo i ekonomično postavljanje oplata, sa ili bez krana.

 • Frami eco

  Frami ecoFrami eco

  Frami eco

  Ekonomičan sigurnosni sistem ručne oplate i oplate za podizanje kranom za zidove, stubove i temelje. Laka oplata Frami eco je svojim snažnim čeličnim ramom pokrivenim prahom idealna za brzo i ekonomično postavljanje oplate, sa kranom ili bez njega.

 • Panel oplata za ploču Dokadek 30

  Panel oplata za ploču Dokadek 30Panel oplata za ploču Dokadek 30

  Panel oplata za ploču Dokadek 30

  Dokadek 30 je ručna oplata lake čelične konstrukcije bez nosača sa žuto lakiranim ramovima, koji su obloženi kompozitnim drveno-plastičnim panelom. Dokadek 30 kombinuje prednosti panel oplate za ploču sa prednostima Dokaflex oplata za ploče, što znači u velikim prostorijama zahvaljujući panelima površine od 3 m², a uz Dokaflex, takođe je brz i fleksibilan i u dopunskim zonama. Dokadek 30 – sa ili bez padajuće glave: evolucija u sistemima oplate za ploče.

 • Doka Xtra

  Doka XtraDoka Xtra

  Doka Xtra

  Ovaj finansijski povoljan i brz sistem se odlikuje prethodno isplaniranim tokom skidanja oplate i omogućava ravnomerno opterećenje radne snage na gradilištu. Slobodan izbor oplatne ploče ispuniće sve želje arhitekte u pogledu izgleda betona.

 • Dokaflex

  DokaflexDokaflex

  Dokaflex

  Dokaflex 1-2-4 predstavlja brzu i fleksibilnu oplatu za ploče za proizvoljne osnove. Određivanje količina se vrši jednostavno, pomoću tehničkog šibera, bez potrebe za izradom plana oplate. Individualni zahtevi za rezultat betona optimalno su rešeni slobodnim izborom oplatne ploče.

 • Troslojne oplatne ploče

  Troslojne oplatne pločeTroslojne oplatne ploče

  Troslojne oplatne ploče

  Doka troslojne oplatne ploče čine osnovu mnogih Doka sistema oplate i imaju široku primenu.

 • Drveni nosači

  Drveni nosačiDrveni nosači

  Drveni nosači

  Doka drveni nosači su kompatibilni sa svim Doka sistemima oplata i univerzalno su primenjivi. Oni su nezaobilazni na svakom gradilištu i zbog svoje vrhunske izrade. Nosači H20 top i H20 eco poznati su širom sveta i predstavljaju pravi izbor za svaki zadatak.

 • Podupirači

  PodupiračiPodupirači

  Podupirači

  Doka podupirači su pravi izbor za svaki slučaj primene i značajna podrška u napornoj svakodnevici gradilišta. Inovativno numerisanje otvora, zaštita od prignječenja i pada, kovane navrtke, pocinkovane površine i ergonomski mehanizmi za zatezanje - to su samo neki od kvaliteta, u koje su se uverili kupci širom sveta.

 • Oplata za stubove RS

  Oplata za stubove RSOplata za stubove RS

  Oplata za stubove RS

  Idealno kružni stubovi sa najboljim kvalitetom natur-betona postižu se oplatom za stubove RS.

 • Oplata za stubove Framax Xlife

  Oplata za stubove Framax XlifeOplata za stubove Framax Xlife

  Oplata za stubove Framax Xlife

  Univerzalni elementi iz Framax Xlife sistema ramovskih oplata idealni su za izvođenje stubova različitih poprečnih preseka u rasteru od 5 cm – bez dodatne oplate za stubove na gradilištu.

 • Oplata za stubove Frami Xlife

  Oplata za stubove Frami XlifeOplata za stubove Frami Xlife

  Oplata za stubove Frami Xlife

  Frami Xlife univerzalni elementi su idealni za izvođenje stubova različitih dimenzija poprečnih preseka, ručno ili kranom.

 • Oplata za stubove Top 50

  Oplata za stubove Top 50Oplata za stubove Top 50

  Oplata za stubove Top 50

  Stubovi složenih poprečnih preseka, stubovi velike visine, veliki broj upotrebnih ciklusa, visoki zahtevi u pogledu kvaliteta betonskih površina - sve se može realizovati ekonomično pomoću oplate za stubove Top 50, krojene na meru.

 • Noseća skela Staxo 100

  Noseća skela Staxo 100Noseća skela Staxo 100

  Noseća skela Staxo 100

  Zbog svog robusnog čeličnog rama Staxo 100 je koncipiran za velike visine podupiranja i velika opterećenja. U svakoj situaciji, on objedinjuje veliku nosivost i bezbednost.

 • Noseća skela Staxo 40

  Noseća skela Staxo 40Noseća skela Staxo 40

  Noseća skela Staxo 40

  Noseća skela Staxo 40 odlikuje se jednostavnim rukovanjem i odličnom sposobnošću prilagođavanja svakom projektu iz oblasti visokogradnje.

 • Radna platforma Modul

  Radna platforma ModulRadna platforma Modul

  Radna platforma Modul

  Radna platforma Modul je idealna dopuna za Doka sisteme za zidove. Uz sistem platforme Modul, koij se može iznajmljivati, radovi armiranja izvode se bezbedno i brzo. Takođe, ona je prilagođena za upotrebu kao stepenišni toranj ili pokretna skela. Za dodatno ubrzanje toka izgradnje, jedinice skele mogu da se premeste kranom.

 • Sklopiva platforma K

  Sklopiva platforma KSklopiva platforma K

  Sklopiva platforma K

  Doka sklopive platforme K su predmontirane, gotove platforme, sastavljene od standardizovanih sistemskih komponenti za različite slučajeve primene.

 • Pristupni sistem XS

  Pristupni sistem XSPristupni sistem XS

  Pristupni sistem XS

  U svega nekoliko jednostavnih koraka moguća je ugradnja sistema merdevina sa leđobranom na Doka oplate za zidove i stubove. Montaža ovih sigurnosnih sistema na oplatu moguća je još dok se oplata nalazi na tlu. Time je bezbednost zagarantovana od samog starta.

 • Zaštitna ograda

  Zaštitna ogradaZaštitna ograda

  Zaštitna ograda

  Provereni sistemi štite Vaše ljudstvo na gradilištu na optimalan način i značajno doprinose neometanoj realizaciji projekta. Zaštićeni radnici rade bezbednije, a samim tim brže i mnogo efikasnije – za Vaš uspeh.

 • Bočna zaštitna ograda XP

  Bočna zaštitna ograda XPBočna zaštitna ograda XP

  Bočna zaštitna ograda XP

  Ovaj bezbednosni sistem je univerzalno bezbednosno rešenje za sve funkcije zaštitne ograde. Optimalno je prilagođen Doka sistemima - bilo da se radi o zidnim oplatama, oplatama za ploče, obezbeđivanju ivica ploče ili sistema zaštitnih ograda na samoj konstrukciji.

 • Ulje za oplatu

  Ulje za oplatuUlje za oplatu

  Ulje za oplatu

  Kompanija Doka nudi izuzetno efikasna ulja za oplatu, kako za upijajuće tako i za glatke površine oplatnih ploča. Ovim se postižu vrhunski rezultati u pogledu izgleda betonskih površina.

 • Servis gotovih elemenata

  Servis gotovih elemenataServis gotovih elemenata

  Servis gotovih elemenata

 • Servisiranje opreme

  Servisiranje opremeServisiranje opreme

  Servisiranje opreme

 • Podrška tokom projekta

  Podrška tokom projektaPodrška tokom projekta

  Podrška tokom projekta

 • Instruktori

  InstruktoriInstruktori

  Instruktori

 • Oplata za stubove KS Xlife

  Oplata za stubove KS XlifeOplata za stubove KS Xlife

  Oplata za stubove KS Xlife

  Kada je potrebno izliti veliki broj kvadratnih i pravougaonih stubova različitih dimenzija na vreme i ekonomično.

 • Ramovska oplata Alu-Framax Xlife

  Ramovska oplata Alu-Framax XlifeRamovska oplata Alu-Framax Xlife

  Ramovska oplata Alu-Framax Xlife

  Zahvaljujući maloj težini, Alu-Framax Xlife, koji ima sve prednosti ramovske oplate Framax Xlife, idealan je za gradilišta bez podrške krana - a naravno, savršeno je kompatibilan sa sistemom Framax Xlife.

 • Oplatna stega

  Oplatna stegaOplatna stega

  Oplatna stega

  Oplatna stega 10-90cm sa svojim optimizovanim odnosom težine i statičkih osobina, nudi idealnu osnovu za sve radove sa oplatom u oblasti trakastih temelja, greda i zidova ograda.

 • Dokaflex 30 tec

  Dokaflex 30 tecDokaflex 30 tec

  Dokaflex 30 tec

  Dokaflex 30 tec je sistem za ručno postavljanje oplate za ploču, koji poentira malim troškovima po upotrebi. Nosač velike nosivosti I tec 20 kao glavni nosač omogućava veća rastojanja između podupirača. Budući da se za oplatu ploče iste površine upotrebljava manje materijala, izgradnja se ubrzava za 15 procenata, a umanjuju se i troškovi materijala i logistike.

 • Višeslojne ploče

  Višeslojne pločeVišeslojne ploče

  Višeslojne ploče

  Doka višeslojne ploče mogu naći svoju primenu u velikom broju Doka oplatnih sistema. Velikim spektrom – od DokaPly pa sve do Xlife ploče – kompanija Doka nudi odgovarajuća rešenja za različite zahteve, od standardnih zahteva, pa sve do natur-betona.

 • Ankeri / Konusi za vešanje

  Ankeri / Konusi za vešanjeAnkeri / Konusi za vešanje

  Ankeri / Konusi za vešanje

  Ankeri i bezbedne tačke za vešanje su odlučujući faktor u ekonomičnoj i bezbednoj upotrebi svake oplate. Za zidne oplate, jednostrane oplate, kao i za penjuće oplate dostupan je kompletan program ankera i konusa za vešanje, koji je dokazan u praksi.

 • Automatska penjuća oplata SKE plus

  Automatska penjuća oplata SKE plusAutomatska penjuća oplata SKE plus

  Automatska penjuća oplata SKE plus

  Zahvaljujući svojoj modularnoj konstrukciji, automatska penjuća oplata SKE plus predstavlja efikasno rešenje za sve tipove građevina. Obodno kućište i na velikim visinama omogućava bezbedan rad uz zaštitu od vremenskih neprilika. Kompletna hidraulička oprema dozvoljava istovremeno premeštanje više penjućih jedinica.

 • Automatska penjuća oplata Xclimb 60

  Automatska penjuća oplata Xclimb 60Automatska penjuća oplata Xclimb 60

  Automatska penjuća oplata Xclimb 60

  Automatska penjuća oplata Xclimb 60 je hidraulički penjući sistem, koji pri slobodnom kapacitetu krana takođe može brzo da se premesti u sledeći korak betoniranja. Uz pomoć vođica fiksiranih na građevini, sistem može sam da se uspinje čak i u slučaju većih brzina vetra.

 • Oplata za rashladni toranj SK175

  Oplata za rashladni toranj SK175Oplata za rashladni toranj SK175

  Oplata za rashladni toranj SK175

  Oplata za rashladni toranj je potpuno mehanizovana, automatski penjuća oplata za velike površine. Ona omogućava maksimalan stepen racionalizacije i minimum manuelnih radova – nakon kratke obuke, segmenti betoniranja se izvode u jednodnevnom radnom ciklusu.

 • Dokaflex sto

  Dokaflex stoDokaflex sto

  Dokaflex sto

  Dokaflex sto omogućava ekonomično izvođenje ploča velikih površina, zahvaljujući svojoj jednostavnoj i praktičnoj konstrukciji, kao i velikoj brzini premeštanja i prilagođavanja. Dokaflex stolovi se, naravno, mogu kombinovati sa Dokamatic stolovima.

 • Dokamatic sto

  Dokamatic stoDokamatic sto

  Dokamatic sto

  Dokamatic sto sa svojom inovativnom strukturom predstavlja idealan sistem oplate za ploče velikih površina. Sistem je optimizovan za kratke rokove postavljanja oplate i odlično se prilagođava različitim zahtevima i u pogledu konstrukcije i geometrije. Ušteda radne snage i vremena rada krana: uz DoKart plus, horizontalno premeštanje u sledeći segment betoniranja odvija se od strane samo jednog lica.

 • Uređaji za premeštanje stolova

  Uređaji za premeštanje stolovaUređaji za premeštanje stolova

  Uređaji za premeštanje stolova

  Sa Doka uređajima za premeštanje radovi na postavljanju oplata za ploče se naročito brzo obavljaju. Zahvaljujući uštedi na korišćenju krana za horizontalna i vertikalna premeštanja, optimizovana je kompletna logistika gradilišta. Kapacitet krana se tako može koristiti na drugom mestu. Time se ubrzava celokupni tok gradnje. Na taj način se efikasno smanjuju troškovi i povećava se konkurentnost izvođača radova.

 • Oplata za ivičnu gredu mosta T

  Oplata za ivičnu gredu mosta TOplata za ivičnu gredu mosta T

  Oplata za ivičnu gredu mosta T

  Oplata za ivičnu gredu mosta T sastoji se od malog broja pojedinačnih delova i karakteriše je velika nosivost uz malu sopstvenu težinu.

 • Oplata za mostove ParaTop

  Oplata za mostove ParaTopOplata za mostove ParaTop

  Oplata za mostove ParaTop

  Doka oplata za mostove ParaTop dopunjuje oplatu za velike površine Top 50 u kompletnu konzolnu oplatu, na kojoj se radi odozgo. Inovativna montažna stopa omogućava jednostavnu montažu i poravnavanje.

 • Pokretna skela za konzolnu gradnju

  Pokretna skela za konzolnu gradnjuPokretna skela za konzolnu gradnju

  Pokretna skela za konzolnu gradnju

  Doka pokretna skela za konzolnu gradnju objedinjuje izvesnost planiranja i troškova i omogućava optimalni tok gradnje. Savršena usklađenost između noseće skele i oplate, visoki standard bezbednosti i optimizovana ergonomija omogućavaju brz i bezbedan napredak izgradnje.

 • Pokretna skela za kompozitne mostove

  Pokretna skela za kompozitne mostovePokretna skela za kompozitne mostove

  Pokretna skela za kompozitne mostove

  Doka pokretna skela za kompozitne mostove omogućava brzu i bezbednu izgradnju mostova, kod kojih se kolovozne ploče od betona povezuju sa čeličnim nosačima. Pokretna skela za kompozitne mostove nosi velike površine predmontirane kompozitne oplate kolovoznih ploča mosta, čije se izvođenje vrši bez rasklapanja oplate. Ona se odlikuje izvanrednim prilagođavanjem svim situacijama na terenu, povoljnom montažom od standardnih delova koje je moguće iznajmiti, kao i velikom radnom bezbednošću.

 • Pokretna skela T

  Pokretna skela TPokretna skela T

  Pokretna skela T

  Dizajn pokretne skele T omogućava njeno kombinovanje i zajedničko premeštanje sa predmontiranom oplatom za ivičnu gredu mosta čime se ostvaruje visoka ekonomičnost.

 • Pokretna skela TU

  Pokretna skela TUPokretna skela TU

  Pokretna skela TU

  Pomoću inovativne pokretne skele TU, mostovski venac se može ekonomično izvesti bez ometanja saobraćaja, odnosno gradnje.

 • Noseća skela DokaShore

  Noseća skela DokaShoreNoseća skela DokaShore

  Noseća skela DokaShore

  Sa nosećom skelom DokaShore, noseće konstrukcije mostova od prefabrikovanog betona ili natur betona, stolovi turbina i prolazi širokog raspona, podupiru se ekonomično i bezbedno.

 • Noseća skela SL-1

  Noseća skela SL-1Noseća skela SL-1

  Noseća skela SL-1

  Modularno konsturisana Doka noseća skela SL-1 nudi kompletna rešenja oplate za najrazličitije poprečne preseke tunela, nezavisno od oblika i opterećenja.

 • Sistem za tunele DokaCC

  Sistem za tunele DokaCCSistem za tunele DokaCC

  Sistem za tunele DokaCC

  Modularni sistem za tunele DokaCC se koristi u otvorenom načinu izgradnje da bi se oblikovali pravougaoni ili okrugli preseci tunela, brzo i sa manje materijala. Primenljivost na svim uobičajenim vrstama temelja daje dodatnu korist u smislu efikasnosti.

 • Stepenišni toranj 250

  Stepenišni toranj 250Stepenišni toranj 250

  Stepenišni toranj 250

  Od ramova i predmontiranih stepenišnih elemenata može se brzo formirati stabilan sistem za penjanje. Međuspratni izlazi obezbeđuju siguran pristup svim radnim nivoima.

 • Kompozitni nosači

  Kompozitni nosačiKompozitni nosači

  Kompozitni nosači

  Svojom posebnom strukturom i nosivošću, nosač I tec 20 omogućava optimalno iskorišćenje materijala na gradilištu. Remen, koji je zaštićen plastičnim ojačanjem, i dokazano u praksi vrhunsko pojačanje nosača, čine nosač izuzetno snažnim.

 • Zaptivke za natur-beton

  Zaptivke za natur-betonZaptivke za natur-beton

  Zaptivke za natur-beton

  Postizanje betonskih površina željenog kvaliteta predstavljaju uvek novi izazov. Kompanija Doka nudi odgovarajuću oplatu za sve tipove konstrukcija gde izgled betonskih površina igra važnu ulogu. Za savršeno izvođenje detalja, kao što su tačke ankerisanja i fuge, kompanija Doka nudi raznovrstan prateći pribor za natur beton.

 • Višenamenska transportna jedinica

  Višenamenska transportna jedinicaVišenamenska transportna jedinica

  Višenamenska transportna jedinica

  Višenamenska pakovanja, kao što su kontejneri, skladištne palete i rešetkaste kutije, unose red na gradilište, skraćuju vreme traženja i pojednostavljuju skladištenje i transportovanje sistemskih komponenti, sitnih delova i pribora. Skladišne palete pojednostavljuju skladištenje i transport podupirača, tronožaca, nosača i oplatnih ploča. Rešetkasta kutija služi za uredno držanje lakših delova pribora (maks. nosivost 700 kg). Teži delovi pribora se smeštaju u višenamenski kontejner (maks. nosivost 1.500 kg).

 • Pomagala za montažu i demontažu

  Pomagala za montažu i demontažuPomagala za montažu i demontažu

  Pomagala za montažu i demontažu

  Doka stabilizatori podupirači i kosi podupirači osiguravaju oplatu od uticaja vetra i olakšavaju postavljanje. Modularna kombinacija kosih podupirača, glave podupirača i podnožja podupirača omogućava optimalnu upotrebu Doka sistema za oplatu.

 • 3-D planiranje

  3-D planiranje3-D planiranje

  3-D planiranje

 • Planovi montaže

  Planovi montažePlanovi montaže

  Planovi montaže

 • Planiranje taktova

  Planiranje taktovaPlaniranje taktova

  Planiranje taktova

 • Demontaža u servisu gotovih elemenata

  Demontaža u servisu gotovih elemenataDemontaža u servisu gotovih elemenata

  Demontaža u servisu gotovih elemenata

 • Otklanjanje

  OtklanjanjeOtklanjanje

  Otklanjanje

 • Planovi upotrebe

  Planovi upotrebePlanovi upotrebe

  Planovi upotrebe

 • Koordinacija postavljanja oplata

  Koordinacija postavljanja oplataKoordinacija postavljanja oplata

  Koordinacija postavljanja oplata

 • Povrat oplate

  Povrat oplatePovrat oplate

  Povrat oplate

 • Transport

  TransportTransport

  Transport

 • Predmontaža oplate na gradilištu

  Predmontaža oplate na gradilištuPredmontaža oplate na gradilištu

  Predmontaža oplate na gradilištu

 • Obrada projekta na gradilištu

  Obrada projekta na gradilištuObrada projekta na gradilištu

  Obrada projekta na gradilištu

 • Statički proračun

  Statički proračunStatički proračun

  Statički proračun

 • Sistem platformi Xsafe plus

  Sistem platformi Xsafe plusSistem platformi Xsafe plus

  Sistem platformi Xsafe plus

  Predmontirane, sklopive radne platforme sa integrisanim bočnim ogradama, merdevinama i samozatvarajućim otvorima za prolaz mogu se koristiti odmah i značajno povećavaju bezbednost na radu. Ovaj sistem se primenjuje sa ramovskom zidnom oplatom i oplatom za stubove Framax Xlife i sa oplatama sa nosačima FF20, Top 50 i Top 100 tec.

 • DFDS

  DFDSDFDS

  DFDS

 • Doka obuka

  Doka obukaDoka obuka

  Doka obuka

Prikaži dalje rezulate

Izbor odgovarajućeg oplatnog sistema za potrebe Vašeg projekta

Kod izbora adekvatne oplate između ostalog treba imati u vidu i sledeće kriterijume:

 • Struktura građevine
 • Površina betona
 • Visina oplate
 • Nosivost i debljina ploče
 • Pritisak svežeg betona
 • Uslovi na gradilištu
 • Vreme izvođenja radova
 • Broj i kapacitet kranova
 • Raspoloživa radna snaga
 • Bezbednost
 • Broj upotrebnih ciklusa
 • Raster ankera
 • itd.

Nadalje, potrebno je navedene kriterijume uskladiti sa karakteristikama odabranih oplatnih sistema. Na taj način može se definisati adekvatno rešenje. Primer načina odabira pravog rešenja bi mogao da izgleda ovako:

ZAHTEVFRAMAXFF20TOP 50SPECIJALNA OPLATA
Ramovska oplataOplata sa drvenim nosačima
Otisak ramada nenene
Raster spojevaodređen rasterodređen rasterslobodan izborslobodan izbor
Raster ankeraodređen rasterodređen rasterslobodan izborslobodan izbor
Tip oplatne pločešperploča, obložena zaštitnim slojemtroslojna pločaslobodan izborslobodan izbor
Geometrijafiksirane širine / visinefiksirane širine / visinepodesivopodesivo
Pritisak betonamaks. 80 kN / m²maks. 50 kN / m²podesivopodesivo