calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Nazad

Pokretna skela za kompozitne mostove

Prilagodljiva, pokretna kompozitna oplata iz jednog izvora

Doka pokretna skela za kompozitne mostove omogućava brzu i bezbednu izgradnju mostova, kod kojih se kolovozne ploče od betona povezuju sa čeličnim nosačima. Pokretna skela za kompozitne mostove nosi velike površine predmontirane kompozitne oplate kolovoznih ploča mosta, čije se izvođenje vrši bez rasklapanja oplate. Ona se odlikuje izvanrednim prilagođavanjem svim situacijama na terenu, povoljnom montažom od standardnih delova koje je moguće iznajmiti, kao i velikom radnom bezbednošću.

Umanjeni troškovi investicije
zahvaljujući standardnim delovima koji se mogu iznajmiti 

 • zahvaljujući malom broju pojedinačnih elemenata koji se mogu univerzalno kombinovati
 • zahvaljujući jednostavnoj montaži
 • zahvaljujući brzom postavljanju i skidanju oplata
 • zahvaljujući visokom bezbednosnom standardu za brže odvijanje radova

Besprekoran tok izgradnje
zbog jednostavnog rukovanja 

 • male sopstvene težine i visoke nosivosti
 • betoniranja u sedmičnom tempu
 • pokretanja cele jedinice u jednom koraku
 • prilagođavanje i užim konstrukcijama

Prilagođena kompletna rešenja
za najrazličitije oblike mostova 

 • kompetentna rešenja za sve čelične kompozitne mostove, planiranjem i isporukom iz jednog izvora
 • pouzdan rad, jer su pokretna skela, noseća skela i radne platforme povezani u jedan sistem

Reference

Sistem

Jednostavan sistemski raster

Raster Doka pokretne skele za kompozitne mostove diktiran je rasporedom podužnih nosača dužine 5 m i visine 2 m. Željene dimenzije mosta postižu se uz dva poprečna rešetkasta profila spojena zonom za podešavanje. Podesivi vretenasti podupirači i brojne mogućnosti kačenja na čelične profile omogućavaju optimalno prilagođavanje pokretne skele konstrukciji mosta. Nova noseća greda NG omogućava veću fleksibilnost poprečnih rešetki u dužini. To znači da se poprečne rešetke, u zavisnosti od opterećenja ili geometrijskih ramovskih uslova, mogu optimalno pozicionirati. Time se pokretna skela za kompozitne mostove još fleksibilnije može prilagoditi geometriji građevine.

Sigurnost na građevini

Doka pokretna skela zbog svoje viseće etaže za naknadne radove nudi visok stepen bezbednosti. Sa nekoliko dodatnih bezbednosnih delova, može se postići potpuno zatvaranje radnog prostora.

Valjkasti nosač za unutrašnju oplatu

 • za pomeranje unutrašnje oplate po principu rada fioke

Sistemi pokretnih skela

Univerzalno podešavanje

 • Oplata konzola je pomoću vretenastih podupirača podesiva u svim pravcima
 • jednostavno postavljanje i skidanje oplata preko dvodelnog sistema ankera

Gornja pokretna skela za kompozitne mostove

Standardna pokretna skela omogućava brzu i bezbednu izgradnju kompozitnih mostova od betonskih kolovoznih ploča na čeličnim nosećim konstrukcijama.

Donja pokretna skela za kompozitne mostove

Neometani pristup celom kolovozu omogućava visok bezbednosni standard, pre svega kod širokih poprečnih preseka mosta sa kosim ukrutama.

Oplata za mostove ParaTop

Za kraće noseće konstrukcije ili mostove srednje dužine sa manjim brojem ciklusa premeštanja, na raspolaganju je nova oplata za mostove ParaTop, koja se premešta kranom.

Ekonomična specijalna rešenja

Doka tehničari će na Vaš zahtev izraditi planove i za konstrukcije gde se susreće sa ograničenim prostorom ili specijalnim poprečnim presecima.