calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Nazad

Sistem platformi Xsafe plus

Ekonomičan sigurnosni sistem za zidne oplate i oplate za stubove

Predmontirane, sklopive radne platforme sa integrisanim bočnim ogradama, merdevinama i samozatvarajućim otvorima za prolaz mogu se koristiti odmah i značajno povećavaju bezbednost na radu. Ovaj sistem se primenjuje sa ramovskom zidnom oplatom i oplatom za stubove Framax Xlife i sa oplatama sa nosačima FF20, Top 50 i Top 100 tec.

PreuzimanjaVideo

Velika radna bezbednost
uz pomoć integrisanih funkcija za bezbednost 

 • sigurna montaža uz jedinice za premeštanje koje se mogu montirati u horizontalnom položaju
 • bezbedan pristup radnim platformama sa integrisanim teleskopskim merdevinama i integrisanim, samozatvarajućim otvorima za prolaz
 • bezbedan rad na oplati u potpuno ograđenom radnom prostoru
 • prilagođavanje oplati bez improvizacija, sigurnim rešenjima i za proširenja platformi prelaze na uglovima

Brzi radni procesi
omogućeni praktičnim sistemom 

 • brza montaža i demontaža uz predmontirane, sklopive jedinice platforme
 • brzo premeštanje uz istovremeno dizanje oplate i platforme u samo jednom radnom taktu krana
 • slobodne radne trase povezivanjem stabilizator podupirača na zadnjoj strani platforme
 • optimizovani radni procesi integrisanim veznim elementima

Ušteda vremena i troškova
fleksibilnom primenom 

 • posebno ekonomičan zahvaljujući mogućnosti korišćenja iste platforme za sve Doka sisteme za zidove
 • takođe može da se montira i naknadno na stojeću oplatu uz pomoć pojasa za premeštanje
 • ušteda troškova za skladištenje i transport uz redukovane količine materijala

Sistem

Dužine platformi od 1,00 m do 2,70 m

Za upotrebu sistema platformi na ramovskoj oplati, odnosno oplati sa nosačima, dostupne su po tri različite dužine platforme. Gazište platforme je zaštićeno čeličnim ramom od oštećenja tokom rada na gradilištu. Integrisane mogućnosti povezivanja olakšavaju naknadno povezivanje dodatnih delova, na pr. prelaza na uglovima i čeonim stranama.

Stranično proširenje platformi

Uz pomoć Xsafe plus-produžetka platforme 0,60m, platforma može da se produži sa obe strane do 0,60 m. Zajedno sa Xsafe plus-produžetkom platforme i Xsafe plus-produžetkom zaštitne ograde, nastaju bezbedni prelazi na čeonim stranama oplate, kod uglova ili zona podešavanja.

Xsafe plus-potporni podupirač

Uz pomoć Xsafe plus-potpornog podupirača, moguće je prilagođavanje nagiba platforme do +/- 5 stepeni. Radni nivo pri tome konstantno ostaje vodoravan i takođe omogućava bezbednost i kod nagnutih oplatnih jedinica. Osim toga, podupirač služi i za prenos sila pri povezivanju stabilizator podupirača.

Bočna ograda

Integrisana bočna ograda omogućava bezbedan rad i koncipirana je za upotrebu i sa leve i sa desne strane. Ovaj sistem može da se teleskopira u cilju premošćavanja zazora između dve platforme, u rasteru od 5 cm sve do 50 cm, i može da se pomera unazad u cilju stvaranja slobodnog prolaza na platformi.

Zaštitna ograda sa strane oplate

Uz pomoć napred postavljene Xsafe plus-ograde, još tokom stupanja na platformu postoji zaštita od pada. Time je platforma oivičena ogradom na sve četiri strane.

Sistemske integrisane merdevine i prolazi

Integrisane merdevine i samozatvarajući otvor platforme omogućavaju bezbedan pristup radnom nivou. Merdevine, koje mogu da se teleskopiraju (155 cm do 271 cm) pokrivaju veliki broj uspravnih i vodoravnih kombinacija oplate.

Xsafe plus-produžetak zaštitne ograde

Produžeci zaštitne ograde omogućavaju potpunu bezbednost, ukoliko je platforma bila povećana produžetkom platforme.

Primena

Povezivanje sa ramovskom oplatom

Xsafe plus-pojas platforme 1,50m povezuje na gornjem delu oplate platforme za betoniranje. Xsafe plus-pojas platforme 2,10m primenjuje se kod uspravne nadogradnje oplate i pomaže njeno poravnavanje. Osim toga, on doprinosi i, da se međuplatforme za rad sa veznim delovima oplate i ankerima uvek nalaze na optimalnoj poziciji.

Povezivanje sa oplatom sa nosačima

Xsafe plus-spojni element pojasa dopušta povezivanje platformskih i višenamenskih pojasa sa oplatom sa nosačima.

Povezivanje sa oplatom za stubove

Pre svega, kada se stub nalazi na ivici ploče, bezbednost je posebno važna. Uz pomoć Xsafe plus-adapter podupirača, platforme mogu da se primene i kod oplate za stubove. Bezbedno penjanje i potpuno prohodne platforme su sistemski rešeni.

Upotreba kao platforma za betoniranje

Uz pomoć Xsafe plus-adaptera za premeštanje, Xsafe plus-platforma se montira na već stojećoj ramovskoj oplati. Za montažu nisu neophodni pojasevi. Ovim metodom je moguće redukovanje količine materijala za nivo platformi za betoniranje.

Premeštanje velikih jedinica

Xsafe plus-pojas za premeštanje omogućava podizanje oplate nakon horizontalne montaže i premeštanje velikih jedinica uključujući i sistem platformi. Pojas za premeštanje je zaštićen oznakom CE i isporučuje se sa uputstvom za rad.

Transport

U slučaju stešnjenih prostornih uslova, uz pomoć Xsafe plus-vezne ploče, mogu se isporučiti na gradilište velike oplatne jedinice, uključujući i sistem platformi. Time se smanjuju troškovi montaže na gradilištu.