calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

U znaku jedrenjaka – „Toranj blizanac“ Ahuja tornjevi

16.01.2014 | Štampa
U Mumbaiju, najvažnijem lučkom gradu indijskog subkontinenta, gradi se jedno potpuno novo obeležje - Ahuja tornjevi, karakterističan dvostruki toranj ili toranj blizanac koji raste u vis u Prabhadevi, gusto naseljenom južnom delu metropole. 240 m visoki dvostruki toranj sadrži parking mesta na deset spratova i ukupno 41 etažu sa luksuznim stanovima. Doka Indija je za gradilište isporučila samopenjajuće zaštitno platno Xclimb 60 čime je sigurnost na radu podignuta na veoma visok nivo.

Kontakt za štampu

Utisci

Inspirisan vetrom u jedrima mnogobrojnih jedrilica duž obale Mumbaija, projektno-arhitektonski biro P&T sa sedištem u Singapuru osmislio je specifičan dizajn Ahuja tornja: ovaj projekat će obogatiti sliku horizonta Mumbaija za još jedan optički vrlo privlačan aspekt.

Poseban izazov za izvođača i ekipu na gradilištu upravo je problem sa nedostatkom prostora na samom gradilištu: projekat Ahuja tornjevi smešten je u gusto naseljenom delu grada Prabhadevi i okružen stambenim zgradama, poslovnim kompleksima kao i izuzetno prometnom ulicom. Precizan raspored gradnje i perfektan `timing´ pretpostavke su za uspešan tok izgradnje. Izuzetno je važna i sigurnost radnika i stanara u okolini – pre svega zbog zabeležene izuzetno jake snage vetra. Kako bi se sprečilo padanje radnog materijala i ujedno maksimalno zaštitili radnici, kompanija Doka je za projekat Ahuja tornjevi isporučila zaštitno platno Xclimb 60. S obzirom na vrlo kratke rokove izgradnje, oplatno rešenje potpuno nezavisno od krana u ovom slučaju predstavlja najviši prioritet.

Zaštita od vremenskih nepogoda

Zahvaljujući potpuno ograđenim najvišim nivoima građevine putem zaštitnog platna Xclimb 60 , koje je konstantno sidreno u strukturu zgrade, svi se radovi mogu izvoditi uz potpunu zaštitu od vremenskih nepogoda i to na najsigurniji mogući način. Osim toga, zahvaljujući mogućnosti predmontaže zaštitnog platna znatno je pojednostavljeno planiranje i uporedo osigurano izuzetno ekonomično rešenje. Obzirom da se Xclimb 60 primenjuje kao samopenjajuće rešenje, osigurano je izuzetno kratko vreme premeštanja i to bez upotrebe dizalice. Kompanija Doka je već od prvog trenutka montaže, pouzdanom i takoreći danonoćnom podrškom tehničkom osoblju, ostavila izuzetno pozitivan utisak na izvođača radova kompaniju Larsen & Toubro sa sedištem u Chennai. Dinesh Kumar Khatri, direktor projekta kod Larsen & Toubro, izuzetno je zadovoljan saradnjom: „Zaštitno platno Xclimb 60 omogućava radnicima rad u izuzetno sigurnim radnim uslovima. Premeštanje bez upotrebe dizalice znatno utiče na povećanje brzine i efikasnosti radnih procesa.“

Ovaj toranj `blizanac´ – dodatno obložen staklenom fasadom – je izbor br.1 po pitanju luksuznog stanovanja u Mumbaiju, pružajući ekskluzivni pogled na mnogobrojne jedrilice duž obale Arapskog mora.


Ukratko:
Izvođač radova Larsen & Toubro, Chennai
Početak izgradnje 2010
Planirani završetak izgradnje 2013
Visina 240 m
Projektantski biro P & T, Singapur
U primeni Zaštitno platno Xclimb 60

Proizvodi i rešenja koja se koriste

Pregled proizvoda i usluga
Doka projekti širom sveta

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

11.07.2022 | Štampa

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!