calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

U znaku jedrenjaka – „Toranj blizanac“ Ahuja tornjevi

16.01.2014 | Štampa
U Mumbaiju, najvažnijem lučkom gradu indijskog subkontinenta, gradi se jedno potpuno novo obeležje - Ahuja tornjevi, karakterističan dvostruki toranj ili toranj blizanac koji raste u vis u Prabhadevi, gusto naseljenom južnom delu metropole. 240 m visoki dvostruki toranj sadrži parking mesta na deset spratova i ukupno 41 etažu sa luksuznim stanovima. Doka Indija je za gradilište isporučila samopenjajuće zaštitno platno Xclimb 60 čime je sigurnost na radu podignuta na veoma visok nivo.

Utisci

Inspirisan vetrom u jedrima mnogobrojnih jedrilica duž obale Mumbaija, projektno-arhitektonski biro P&T sa sedištem u Singapuru osmislio je specifičan dizajn Ahuja tornja: ovaj projekat će obogatiti sliku horizonta Mumbaija za još jedan optički vrlo privlačan aspekt.

Poseban izazov za izvođača i ekipu na gradilištu upravo je problem sa nedostatkom prostora na samom gradilištu: projekat Ahuja tornjevi smešten je u gusto naseljenom delu grada Prabhadevi i okružen stambenim zgradama, poslovnim kompleksima kao i izuzetno prometnom ulicom. Precizan raspored gradnje i perfektan `timing´ pretpostavke su za uspešan tok izgradnje. Izuzetno je važna i sigurnost radnika i stanara u okolini – pre svega zbog zabeležene izuzetno jake snage vetra. Kako bi se sprečilo padanje radnog materijala i ujedno maksimalno zaštitili radnici, kompanija Doka je za projekat Ahuja tornjevi isporučila zaštitno platno Xclimb 60. S obzirom na vrlo kratke rokove izgradnje, oplatno rešenje potpuno nezavisno od krana u ovom slučaju predstavlja najviši prioritet.

Zaštita od vremenskih nepogoda

Zahvaljujući potpuno ograđenim najvišim nivoima građevine putem zaštitnog platna Xclimb 60 , koje je konstantno sidreno u strukturu zgrade, svi se radovi mogu izvoditi uz potpunu zaštitu od vremenskih nepogoda i to na najsigurniji mogući način. Osim toga, zahvaljujući mogućnosti predmontaže zaštitnog platna znatno je pojednostavljeno planiranje i uporedo osigurano izuzetno ekonomično rešenje. Obzirom da se Xclimb 60 primenjuje kao samopenjajuće rešenje, osigurano je izuzetno kratko vreme premeštanja i to bez upotrebe dizalice. Kompanija Doka je već od prvog trenutka montaže, pouzdanom i takoreći danonoćnom podrškom tehničkom osoblju, ostavila izuzetno pozitivan utisak na izvođača radova kompaniju Larsen & Toubro sa sedištem u Chennai. Dinesh Kumar Khatri, direktor projekta kod Larsen & Toubro, izuzetno je zadovoljan saradnjom: „Zaštitno platno Xclimb 60 omogućava radnicima rad u izuzetno sigurnim radnim uslovima. Premeštanje bez upotrebe dizalice znatno utiče na povećanje brzine i efikasnosti radnih procesa.“

Ovaj toranj `blizanac´ – dodatno obložen staklenom fasadom – je izbor br.1 po pitanju luksuznog stanovanja u Mumbaiju, pružajući ekskluzivni pogled na mnogobrojne jedrilice duž obale Arapskog mora.


Ukratko:
Izvođač radova Larsen & Toubro, Chennai
Početak izgradnje 2010
Planirani završetak izgradnje 2013
Visina 240 m
Projektantski biro P & T, Singapur
U primeni Zaštitno platno Xclimb 60

Proizvodi i rešenja koja se koriste

Pregled proizvoda i usluga
Doka projekti širom sveta

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Doka sada znači oplate I skele

31.03.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!