calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Concremote: Optimizacija toka gradnje zahvaljujući monitoringu čvrstoće betona u realnom vremenu

05.05.2015 | Štampa
Concremote monitoring betona je nova usluga koju nudi Doka. Ovaj sistem meri razvijanje čvrstoće svežeg betona, direktno na gradilištu, bez lomljenja betonskih kocki i to u realnom vremenu. Na taj način se lakše i bezbednije upravlja radovima sa oplatom na betoniranju.

Kontakt za štampu

Pouzdane informacije o čvrstoći svežeg betona obezbeđuju mnoge prednosti. U toku radova na betoniranju, na licu mesta se donose bolje odluke o aktivnostima koje se tiču oplate i betona.

Važan parametar za tok radova prilikom izlivanja betona na samom gradilištu predstavlja razvijanje čvrstoće na pritisak tokom stvrdnjavanja betona. Na osnovu toga, korisnik na pouzdan način može da utvrdi rokove za skidanje oplate, pravo vreme za penjanje platformi u sledeći korak betoniranja ili za prednaprezanje. Takođe može da odluči da li dinamika radova možda dopušta ekonomičniju recepturu betona uz sporije odvijanje radova.

Concremote monitoring betona meri razvoj temperature svežeg betona. Kod izrade ploča, senzori se postavljaju direktno na beton odmah nakon njegovog izlivanja. Kod zidova, senzori sa kablovima fiksiraju se na samoj oplati. Time se oni mogu premestiti zajedno sa oplatom.

Da bi senzori radili, nije potreban nadzor na gradilištu: Concremote računski centar prima izmerene vrednosti direktno preko bežične mobilne mreže. Prenos informacija startuje automatski. Izrazito dugotrajne baterije, visokootporni senzori i bežični prenos podataka čine sistem veoma lakim i pouzdanim za korišćenje.

Specijalni softver izračunava razvijanje čvrstoće betona, pouzdano i u skladu sa standardima. Utvrđivanje zrelosti betona vrši se prema De Vree-jevoj metodi. Rezultati su na raspolaganju korisniku odmah, u realnom vremenu - na veb-portalu koji je zaštićen lozinkom, putem elektronske pošte ili SMS-a.

Concremote monitoring betona je inovativan, a istovremeno i oproban metod. On na pouzdan način prikazuje čvrstoću betona nekog segmenta. Time doprinosi bezbednosti procesa gradnje i otvara nove mogućnosti za njegovu optimizaciju.

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

11.07.2022 | Štampa

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!