calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Noviteti u izgradnji infrastrukturnih objekata

27.12.2013 | Štampa
Sistem CFT klijentima nudi rešenje koje u sebi objedinjuje mogućnost za izvođenja radova na postavljanju oplate i noseće konstrukcije.

Kontakt za štampu

Utisci

Ovim optimalnim spojem, Doka olakšava tok radova. Ovo rešenje po principu „sve u jednom“ dostupno je i za zakup za sve projekte sa konzolnim konstrukcijama. U slučaju zakupa, ovo rešenje ne iziskuje nikakve troškove održavanja ili skladištenja.

Sigurnosni standardi ovog sistema su bez premca: detalji poput spolja smeštenog horizontalnog ukrućenja i vertikalno podesive uzdužne konzole omogućavaju radnicima maksimalnu slobodu kretanja bez rizika od povrede i ubrzavaju tok izgradnje.

Predmontirane radne platforme omogućavaju bezbedan rad na svim nivoima, dok novodizajnirani klizni ležajevi sprečavaju neželjeno kretanje po uzdužnim nagibima. Zbog toga što je sačinjena od ekonomičnih sistemskih komponenti, Doka konzolna pokretna jedinica može brzo da se prilagodi različitim poprečnim presecima glavne konstrukcije mosta.

Sanacija konzolnih parapeta bez zaustavljanja saobraćaja? Izlivanje betona i postavljanje armature sa gornje strane, bez ikakvih prepreka? Ovo je moguće, jer razlog za ovo leži u činjenici da Oplatna kolica TU klize po trasi sa valjcima koja je fiksirana sa donje strane nadkonstrukcije mosta, čime je omogućeno izlivanje konzolnih parapeta bez zauzmanja dodatnog radnog prostora na mostu.

Takođe, i sami radovi na postavljanju oplate vrše se izuzetno ekonomično i ergonomično. Oplata se postavlja kombinovanim horizontalnim i vertikalnim kretanjem kojim se kompletna oplata odmiče od betona. Ovim se sprečava oštećenje oplatnih ploča i u mnogome povećava broj ciklusa ponovne upotrebe istih.

S obzirom na to, da su Oplatna kolica TU napravljena od modularnih sistemskih komponenti, ne samo da su potpuno rentabilna, već se takođe brzo i lako prilagođavaju najrazličitijim poprečnim presecima parapeta. Zahvaljujući potpunoj zaštiti ogradama od cevi za skele, kao i ugrađenoj gravitacionoj kočnici za sprečavanje neželjenog kretanja, radovi na postavljanju oplate na ivičnoj gredi mosta sada su bezbedniji nego ikada ranije.

Proizvodi i rešenja koja se koriste

Pregled proizvoda i usluga
Doka projekti širom sveta

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

11.07.2022 | Štampa

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!