calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Saglasan/na sam da ovaj veb-sajt koristi kolačiće za analize i personalizovani sadržaj. Saznajte više OK
Saglasan/na sam da ovaj veb-sajt koristi kolačiće za analize i personalizovani sadržaj. Saznajte više OK
Serbia

Frami eko – inovativni proizvod kompanije Doka

30.03.2014 | Srbija
Ramovska oplata Frami eco, razvijena od strane kompanije Doka, je ručna oplata i oplata za manipulaciju sa kranom,pogodna za izradu zidova, stubova i temelja. Njen optimizovan kvalitet svrstava je u veoma ekonomične sisteme.
Anita Umek
Anita Umek+381 (0)22 400 101

Images

Frami eco je idealna oplata za brzu i ekonomičnu izradu temelja, zidova i stubova – sa ili bez krana. Ovaj oplatni sistem kombinuje snažne plastificirane čelične ramove od šupljih profila sa Dokaplex pločama debljine 15 mm: robusne sistemske komonente unapređenog kvaliteta za dug vek trajanja i pouzdanost nakon velikog broja upotreba. Ergonomski dizajn je objedinio veliku nosivost i jednostavnost rukovanja. Testirane i u praksi isprobane komponente i snažni konektori iz Frami Xlife modularnog sistema upotpunjuju ovaj sistem.

Visok kvalitet proizvoda


Frami eco ostvaruje prednost zahvaljujući jednostavnom sistemskom rasteru i malom broju potrebnih ankera. Obezbeđuje fleksibilnost na gradilištu, umanjuje potrebne količine materijala i smanjuje zone zazora. Iznad svega, sistem skraćuje vreme potrebno za postavljanje oplate, obezbeđujući brže radne cikluse: čekić je jedini alat koji vam je potreban.

Mogućnosti primene su veoma široke: sa širinama od 0,30 m do 0,90 m - u rasteru od 15 cm – i visinama od 1,20 m i 3,00 m, Frami eco predstavlja kompletan sistem za izradu zidova, stubova i temelja. Zahvaljujući specifičnom rasteru otvora, Frami eco univerzalni paneli su idealno i ekonomično rešenje za čeone oplate i izvođenje spoljnih uglova. Univerzalni paneli takođe mogu biti korišćeni kao oplata za stubove – u okviru sistema i bez dodatnih panela. Zahvaljujući širokoj paleti pratećeg pribora, Frami eco je takođe pravi izbor kod izvođenja temelja.

Veće jedinice elemenata se ukrućuju pomoću stega za poravnavanje ili univerzalnih pojaseva, omogućavajući njihovo brzo premeštanje uz pomoć krana. Žljeb koji se proteže duž rama omogućava fiksiranje stega na bilo kom mestu na ramu: zbog ovoga paneli mogu da se montiraju u visinu bez zazora i unapred zadatog rastera. Ovo znači da se oplata može lako prilagoditi npr. stepenicama, nagibima i neravninama.

Bezbednost u prvom planu


Tokom betoniranja Frami eco obezbeđuje maksimalnu sigurnost: u svega nekoliko jednostavnih koraka moguće je na sve Frami eco zidne oplate i oplate za stubove ugraditi platforme sa konzolama i sistemske merdevine sa leđobranom. Ovaj dodatni sigurnosni pribor može se montirati na oplatu još prilikom njenog sklapanja na tlu. Ovo od samog starta povećava nivo bezbednosti na gradilištu.

News

Sveobuhvatna bezbednost sa kompanijom Doka

28.04.2017 | Press

Evolucija u sistemima oplate za ploče

23.06.2015 | Press