calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb
Investiranje u bezbednost veoma brzo donosi višestruku korist svakom projektu. Povećana ekonomičnost, smanjen rizik od nesreća i rastuća motivacija zaposlenih predstavljaju samo neke od prednosti profesionalnog koncepta bezbednosti na gradilištu. Kada je reč o bezbednosti, Doka ima sveobuhvatan pristup, koji počinje sa razvojem proizvoda, ide preko savetovanja na temu bezbednosti, pa sve do bogate ponude proizvoda i usluga.

Kontakt za štampu

Utisci

  • Bočna zaštitna ograda XP kompanije Doka je univerzalno sigurnosno rešenje kada je reč o bočnoj zaštiti od pada.
Studije pokazuju da se na bezbednim gradilištima brže radi. Osim toga, nesreće ne donose samo ljudsku patnju i gubitak dodatne vrednosti, već i velike troškove prouzrokovane izostankom radnika sa posla zbog bolovanja, pravne posledice, pa i prekid radova na gradilištu. Kako bi se dodatno opovrgla stara primedba, da instaliranje sistema bezbednosti zahteva „dodatne sate rada“, Doka je razvila sigurnosne sisteme koji se brzo montiraju i jednostavni su za upotrebu u svim situacijama koje uključuju primenu oplate.

Sveobuhvatno shvatanje bezbednosti počinje već u fazi razvoja novog sistema oplate. Bezbednost, jednostavnost rukovanja i ergonomski dizajn ubrajaju se među najvažnije karakteristike Doka proizvoda. Upotreba materijala visokog kvaliteta prilikom izrade svih sistemskih komponenti garantuje dugotrajnost i bezbednost Doka proizvoda.

Doka sistemi ujedinjuju brzinu, bezbednost i ekonomičnost na gradilištu. Za visok standard bezbednosti, Doka nudi kompletne sigurnosne sisteme za oplate za ploče, zidove i stubove. Kod njih su već integrisani neki zaštitni elementi, kao što su radne platforme sa uključenom bočnom zaštitom ili sistemi za penjanje. Predmontaža zaštitnih elemenata na tlu i jednostavni delovi za povezivanje, koji omogućavaju istovremeno premeštanje oplate i platforme, obezbeđuju brz i bezbedan tok gradnje.

Bezbedno od faze planiranja do završetka gradnje

Još tokom faze planiranja, Doka podržava svoje klijente kroz profesionalno savetovanje po pitanjima bezbednosti. Temeljna analiza početne situacije predstavlja osnovu za izradu individualnih rešenja. Pritom se odgovarajući proizvodi integrišu već tokom izrade plana oplate. Efikasna upotreba sistema oplate postiže se pre svega ispravnom primenom njegovih komponenti. Zbog toga, dokumentacija poput planova upotrebe, uputstava za upotrebu ili bezbednosnih listova, predstavlja veoma važnu osnovu svakog bezbednog gradilišta. Usluge kao što su praktični treninzi, Doka instruktor ili stručni savetnik dodatno pomažu održavanju visokog nivoa bezbednosti na gradilištu.

Vidljivi znaci pouzdanosti Doka proizvoda su sertifikovane CE i GS oznake. Angažovanost na polju povećanja bezbednosti na gradilištu donela je kompaniji Doka brojna odlikovanja i nagrade za bezbednost. Svake godine 28. aprila, na svetski Dan bezbednosti, kompanija Doka pokreće novi ciklus za osmišljavanje inovativnih bezbednosnih rešenja.

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

11.07.2022 | Štampa

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!