calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Savremeni stambeno poslovni objekat u centru grada - "Galerija Apartmani"

30.08.2013 | Štampa
Jedinstvena arhitektonsko-funkcionalna celina je upotpunila centar Beograda. U Francuskoj ulici broj 50 izgrađen je objekat površine 18.500 m2, ima 8 spratova i 3 podzemna nivoa.

Kontakt za štampu

Utisci

Investitor na ovom projektu je kompanija "Ocean Antlantic Dorćol Beograd", a posao glavnog podizvođača je odradila kompanija sa dugogodišnjim iskustvom "PMC Inženjering".

U realizaciji ovog projekta za dobavljača oplatnih sistema izabrana je kompanija Doka Serb, sa svojim visokokvalitetnim proizvodima i kompletnim paketom usluga.

Najpre je započeto sa nasipanjem i postavljanjem montažnih kontejnera i dva krana. Nakon pripremnih radova, pristupilo se izradi mršavog betona i hidroizalacione zaštite. Nakon ovoga je izlivena ploča debljine 70 cm. Po završetku temeljne ploče, krenulo se sa zidovima. S obzirom da objekat ima tri podzemna nivoa, temeljna jama je bila zaštićena dijafragmom. Za zidove dijafragme je korišćena Doka konstrukcija za jednostranu oplatu. Broj taktova po sistemu je jedan takt za jedan dan. Unutrašnji zidovi su rađeni sa Framax Xlife sistemom.

Radovi na objektu su se obavljali po definisanoj dinamici. U ovom projektu učešće je uzelo 100 zaposlenih, stručnjaka različitih profila. Ukupna količina ugrađenog betona za zidove i ploče na projektu je 11.000 m3 , od toga za temelje ploče 1.500 m3.

Od oktobra 2009. godine centar Beograda je dobio novu stambenu oazu, koju odlikuje kvalitetan prostor za stanovanje uz sve prednosti koje nudi ovaj savremeni kompleks.

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

11.07.2022 | Štampa

Doka otvara internet prodavnicu u Srbiji

01.04.2021 | Štampa

Imate li pitanja o članku? Kontaktirajte nas!

Polja označena * su obavezna!
* Molim Vas, popunite sva obavezna polja!
Upit nije poslat, molimo pokušajte ponovo za kratko vreme!