calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose

Privacyverklaring Doka.com

Informatieplicht overeenkomstig de GDPR
Stand: mei 2018

I. Onderwerp van de verklaring

”Doka” (Doka GmbH, Josef Umdasch Platz 1, 3300 Amstetten, Oostenrijk; verwerkingsverantwoordelijke overeenkomstig de GDPR) neemt de beveiliging van persoonsgegevens ernstig. Daarom verwerkt Doka persoonsgegevens vanzelfsprekend overeenkomstig de voorwaarden van toepasselijke rechtsregels, in het bijzonder overeenkomstig de verordening (EU) 2016/679 van het Europese Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en het vrije verkeer van gegevens (”GDPR”).

Het begrip ”persoonsgegevens” verwijst naar alle informatie die betrekking heeft op een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon, bijvoorbeeld naam, adres, e-mailadres en IP-adres.

Deze verklaring is bedoeld om de bezoeker (verder ook ”u” of ”uw” genoemd) te informeren over het doel en de omvang van de verwerking van persoonsgegevens op de volgende ”websites”. De vermelde websites gebruiken niet allemaal alle cookies en toepassingen die hieronder vermeld worden en beschikken mogelijk over eigen privacyverklaringen:

II. Verwerking in het algemeen

Doka verwerkt persoonsgegevens op zijn websites op basis van uw toestemming (gebruik van cookies voor analyse en reclame; opt-out zie hieronder; contact via formulier of e-mail, nieuwsbrief). Ze worden gebruikt om wettelijke plichten na te komen en bij gerechtvaardigd belang om veilig winkelen in onze onlineshop te garanderen.

Uw gegevens worden in principe niet doorgegeven aan derden (verwerkers), maar wel als we hiertoe wettelijk verplicht worden, als het vereist is om gegevens door te geven voor de uitvoering van onze contractuele plichten of als u tevoren uitdrukkelijk uw toestemming hebt verleend om uw gegevens door te geven.

Wanneer u onze website gewoon gebruikt als een bron van informatie en u zich niet registreert of op een andere manier informatie doorgeeft, verzamelen we alleen persoonsgegevens die we van uw browser ontvangen. Als u onze websites bezoekt, verzamelen we de hieronder vermelde gegevens die voor ons technisch noodzakelijk zijn om u de websites te tonen en de stabiliteit en veiligheid van deze internetpagina's te garanderen: IP-adres en IP-locatie, datum en uur van de aanvraag, tijdzoneverschil met Greenwich Mean Time (GMT), inhoud van de opgevraagde pagina (precieze pagina), toegangsstatus/HTTP-statuscode, telkens doorgegeven hoeveelheid gegevens, website vanwaar de aanvraag komt, besturingssysteem en interface, taal en versie van uw browser, aantal, duur en tijd van de opgevraagde pagina's, zoekmachines en sleutelwoorden die gebruikt werden, browsertype, schermformaat en besturingssysteem.

Zie ”Gebruik van cookies”.

Op onze websites plaatsen we ook links naar andere websites; dit gebeurt uitsluitend ter informatie. Deze websites vallen niet onder onze controle en de bepalingen van deze privacyverklaring zijn er dus ook niet op van toepassing. Als u op een link klikt, is het mogelijk dat de exploitant van deze website gegevens over u verzamelt en deze verwerkt overeenkomstig met zijn privacyverklaring die van onze versie kan afwijken.

III. Verwerking concreet

Onlineshop

Om uw aanvragen, bestellingen en orders in de onlineshop te behandelen verwerken wij de volgende persoonsgegevens: voornaam, familienaam, titel, e-mailadres, wachtwoord, geboortedatum, bedrijf, contactpersoon, handelsregisternummer, btw-nummer, telefoonnummer, faxnummer, leveringsadres en facturatieadres, kredietkaartgegevens, rekeningnummer.

Zie ”Gebruik van cookies” voor meer informatie over het gebruik van cookies in onze onlineshop.

Contactformulier

De gegevens die u op het formulier hebt ingevuld, worden bij Doka opgeslagen voor de behandeling van de aanvraag en voor eventuele vragen hierover op een later tijdstip. Door de verzending van dit formulier gaat u ermee akkoord dat uw gegevens elektronisch geregistreerd en verwerkt worden.

Doka registreert de volgende gegevens bij het gebruik van het contactformulier: bedrijf/organisatie, sector, bedrijfsgrootte, functie, geslacht, voornaam/familienaam, adres/postcode/plaats, land, telefoonnummer, e-mailadres, faxnummer, bericht, klantnummer, btw-nummer, datum, contactpersoon, afzender, aanspreektitel.

Gebruik van cookies en toepassingen van derden

Bij het gebruik van de websites worden ”cookies” op het toestel van de bezoeker opgeslagen. Cookies zijn bestandjes die het mogelijk maken om op dit toestel (pc, smartphone, enz.) informatie op te slaan die betrekking heeft op het toestel. Ze dienen enerzijds om de website gebruiksvriendelijker te maken en verhogen het comfort voor de gebruiker (bijv. door de opslag van aanmeldgegevens). Anderzijds verzamelen ze statistische gegevens over het gebruik van de website, waarmee het aanbod geanalyseerd en vervolgens geoptimaliseerd kan worden. De gebruiker kan het plaatsen van cookies beïnvloeden. De meeste browsers beschikken over een optie waarmee het opslaan van cookies beperkt of volledig geblokkeerd kan worden. We wijzen er echter op dat het gebruik en vooral het gebruikscomfort van de website beperkt worden zonder cookies.

Bij het gebruik van de onlineshop worden ook cookies op de pc van de bezoeker opgeslagen om activiteiten in de onlineshop te kunnen volgen, het winkelmandje te kunnen gebruiken en bezoekers te kunnen herkennen bij een volgend bezoek aan onze website.

Onze websites gebruiken de volgende soorten cookies:

Tijdelijke cookies:

Tijdelijke cookies worden automatisch gewist, zodra u uw browser sluit. Sessiecookies behoren tot deze categorie. Deze slaan een zogenaamde sessie-ID op, waarmee verschillende aanvragen van uw browser aan de volledige sessie kunnen worden toegewezen. Daardoor kan uw computer herkend worden, wanneer u naar onze website terugkeert. Deze sessiecookies worden gewist, zodra u zich afmeldt of de browser sluit. Ook voor het gebruik van het winkelmandje en het afrekenen in de onlineshop moet u sessiecookies toestaan. Indien een klant principieel geen cookies wil of kan aanvaarden, bestaat de mogelijkheid om via e-mail, telefoon of fax te bestellen.

Persistente cookies:

Persistente cookies worden automatisch na een vooraf bepaalde duur gewist, die afhankelijk van het cookie kan variëren. U kunt zelf de cookies op elk moment in uw browserinstellingen wissen. Deze cookies dragen bij tot de gebruiksvriendelijkheid (o.a. de weergave van de inhoud afhankelijk van uw locatie) en dienen voor de analyse van de websites (zie ”Google Analytics”). Verder gebruiken ingebouwde plug-ins (zie hieronder) cookies voor de uitvoering van hun diensten.

De volgende cookies worden op onze websites gebruikt:

Naam
Beschrijving en doel
PHPSESSID
Bewaart de voorkeursinstellingen van de gebruiker om deze bij een volgend bezoek automatisch ter beschikking te kunnen stellen; sessie.
country
Dit cookie wordt gebruikt om informatie op te slaan over het land en de taalvoorkeur van de gebruiker. Als de bezoeker onze website opnieuw bezoekt, wordt het cookie gelezen en is de weergave van de website aangepast aan het juiste land.
hideLanguageHintUs
Als de pagina doka.com met een IP-adres vanuit de VS wordt bezocht, wordt de bezoeker niet verder geleid via de Locator Service naar doka.com/us/index. De gebruiker blijft op de internationale versie en krijgt een bericht. Het cookie ”hideLanguageHintUs” wordt dan geplaatst, als deze melding niet moet worden weergegeven of de gebruiker de cookiemelding reeds bevestigde.
acceptcookie
Als u de websites van Doka bezoekt, wordt een cookiemelding weergegeven. Als u het gebruik van cookies aanvaardt, wordt het acceptcookie geplaatst en krijgt u bij een volgend bezoek de cookiemelding niet meer te zien.
Language
De taalinstellingen van de gebruiker worden opgeslagen, zodat bij uw volgende bezoek aan de website automatisch uw taal ingesteld is.
ISAWPLB
Dit cookie (ISA Web Publishing Load Balancing) wordt ingezet bij het gebruik van meerdere Web Front End Servers in ISA Server TMG. De aanvragen blijven zo naar dezelfde server gaan.
acceleratorSecureGUID und
cpAcceleratorSecureGUID
Dit zijn tokens voor een veilige sessie.
JSESSIONID
Met dit cookie wordt een eenduidig nummer aan de sessie van de gebruiker toegekend. Dit is vereist voor de werking van de website; sessie.
hide_cookieoverlay
hide_cookieoverlay__medium
performance-cookies_allowed
performance-cookies_allowed__medium
socialmedia-cookies_allowed
Deze cookies worden gebruikt om uw voorkeursinstellingen op te slaan in cookies en toepassingen van derden.

Toepassingen van derden:

Toepassing:

Google Analytics

Aanbieder:

Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 VS (”Google”)

Beschrijving:

Deze websites gebruiken Google Analytics, een dienst voor webanalyse van Google Inc. (”Google”). Google Analytics gebruikt cookies. Dit zijn tekstbestanden die op een computer opgeslagen worden, waarmee het gebruik van websites geanalyseerd kan worden. De informatie die door het cookie wordt gecreëerd over het gebruik van deze websites, wordt in de regel doorgegeven aan een server van Google in de VS en daar opgeslagen. Bij activering van IP-anonimisering op deze websites (_gat._anonymizeIp) wordt het IP-adres door Google eerst ingekort binnen lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsstaten van het Akkoord over de Europese Economische Ruimte. Enkel in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres doorgegeven aan een server van Google in de VS en daar ingekort. In opdracht van de exploitant van deze websites zal Google deze informatie aanwenden om het gebruik van de websites te evalueren, rapporten op te stellen over activiteiten op de websites en om andere diensten te verstrekken voor de exploitant van de websites die eveneens te maken hebben met het gebruik van de websites en internet. Het IP-adres dat via Google Analytics door de browser wordt doorgegeven, wordt niet aan andere gegevens van Google gekoppeld. De opslag van cookies kunt u blokkeren door de instellingen van uw browser te wijzigen. We maken u er echter attent op dat u in dit geval mogelijk niet alle functies van de website goed zult kunnen gebruiken. Verder kunt u het verzamelen van gegevens die door het cookie gecreëerd werden en op het gebruik van de websites betrekking hebben (incl. uw IP-adres), en de verwerking van deze gegevens door Google verhinderen via de installatie van een browser plug-in.

Google biedt voor de meest gebruikelijke browsers een add-on voor deactivering die u meer controle biedt welke gegevens door Google voor de geraadpleegde websites verzameld worden. De add-on deelt JavaScript (ga.js) van Google Analytics mee dat er geen informatie over het websitebezoek aan Google Analytics doorgegeven mag worden. Deze add-on van Google Analytics houdt echter niet tegen dat informatie wordt doorgegeven aan Doka of andere services voor webanalyse die eventueel worden gebruikt.

De volgende cookies van Google worden op onze website geplaatst:
„_ga“ Google Analytics gebruikt dit cookie om bezoekers aan de website van elkaar te onderscheiden en om na te gaan welke pagina's u bezoekt en hoe lang u op de pagina's blijft hangen, opslagduur 2 jaar;
„_gat“ Dit cookie van Google Analytics dient om het aantal requests bij de servers te controleren en te beperken, opslagduur 10 minuten;
„_gid“ Dit cookie dient om bezoekers van elkaar te onderscheiden, opslagduur 24 uur.
„_gali" Dit cookie wordt door Google Analytics (uitgebreide linktoeschrijving) gebruikt om de nauwkeurigheid van het rapport ‘In-Page analyse’ te verbeteren door met behulp van link-element-ID’s automatisch een onderscheid te maken tussen meerdere links naar dezelfde URL op een en dezelfde pagina.

Door uw bezoek aan onze website krijgt Google de informatie dat u de betreffende subsite op onze websites geraadpleegd hebt. Google ontvangt ook de persoonsgegevens die onder punt 2 vermeld zijn. Het doet er niet toe of u bij een Google account aangemeld bent of niet. Als u bij Google aangemeld bent, worden uw gegevens direct aan uw account toegewezen. Als u dit niet wenst, moet u zich voor het gebruik van deze service bij Google afmelden. Google gebruikt uw gegevens voor reclame, marktonderzoek en behoeftegerichte optimalisatie van websites. Wenst u bezwaar te maken tegen een dergelijk gebruik van uw gegevens? Dan moet u zich hiervoor rechtstreeks tot Google wenden.

Verder willen we erop wijzen dat Google uw gegevens ook in de VS verwerkt en aangesloten is bij het EU-VS-privacyschild. De privacyverklaring van Google kunt u nalezen op http://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy.

Intrekken van toestemming:

Browser add-on om Google Analytics te deactiveren: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

Cookies van Google Analytics Cookies kunt u ook beheren via onze algemene instellingen voor cookies.

Wilt u nalezen waarom Google gegevens verzamelt en hoeveel precies? Deze informatie vindt u in de privacyverklaring van Google op: http://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy.

Toepassing:

Facebook plug-in

Aanbieder:

Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, VS (”Facebook”)

Beschrijving:

Doka gebruikt plug-ins van het sociale netwerk Facebook. Facebook plug-ins zijn herkenbaar aan het Facebook logo of aan de like-knop (”vind ik leuk”). Als u vanaf deze websites Facebook bezoekt, wordt er via de plug-in een directe verbinding gemaakt tussen de browser en de Facebook server. Facebook krijgt hierdoor de informatie dat met het IP-adres de websites bezocht werden. Als u op de knop ”vind-ik-leuk” klikt terwijl u bij Facebook aangemeld bent, kan inhoud van deze websites aan het Facebook profiel gekoppeld worden. Daardoor kan Facebook het bezoek van de websites aan de gebruikersaccount toewijzen. Doka is niet op de hoogte van de inhoud van de gegevens die doorgegeven worden en het gebruik ervan door Facebook. Meer informatie hierover vindt u in de privacyverklaring van Facebook.

Intrekken van toestemming:

Als u niet wenst dat Facebook het bezoek van deze website aan uw Facebook account kan koppelen, moet u zich bij uw Facebook account afmelden.
www.facebook.com

Toepassing:

Facebook bezoekersactie-pixel

Aanbieder:

Facebook

Beschrijving:

Doka gebruikt op deze websites ”bezoekersactie-pixels” van Facebook. Via een dergelijke pixel is het gedrag van bezoekers op de website te volgen, nadat deze op een Facebook-advertentie hebben geklikt en zo op de website terechtgekomen zijn. Op deze manier kunnen we nagaan hoe efficiënt onze Facebook advertenties zijn voor statistische doeleinden en marktonderzoek. Zo kunnen we toekomstige advertenties optimaliseren. De verzamelde gegevens zijn voor Doka anoniem en niet herleidbaar tot een persoon. De gegevens worden wel door Facebook opgeslagen en verwerkt, zodat een koppeling aan het betreffende gebruikersprofiel mogelijk is. Facebook kan de gegevens gebruiken voor eigen publicitaire doeleinden, overeenkomstig het gegevensbeleid van Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy). De gebruiker kan Facebook en zijn partners toestaan om op Facebook en daarbuiten reclame te tonen. Met het oog hierop kan een cookie op uw toestel opgeslagen worden.

Intrekken van toestemming:

Intrekken van toestemming via Facebook: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

Toepassing:

YouTube plug-in

Aanbieder:

YouTube LLC, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, VS

Beschrijving:

Doka gebruikt voor video's op zijn websites o.a. een plug-in van YouTube, dat wordt geëxploiteerd door Google. Als u een pagina van Doka met een YouTube plug-in bezoekt, wordt een verbinding met de YouTube servers tot stand gebracht. Hierdoor wordt er aan de YouTube servers doorgegeven welke internetpagina's van Doka u bezocht. Bent u aangemeld bij uw YouTube account? Dan kan YouTube uw surfgedrag rechtstreeks aan uw persoonlijke profiel koppelen.

Intrekken van toestemming:

Een dergelijke koppeling kunt u vermijden door u af te melden bij uw YouTube account en andere gebruikersaccounts van de firma YouTube LLC en Google Inc. en door de betreffende cookies te wissen:
www.youtube.com

Toepassing:

Vimeo plug-in

Aanbieder:

Vimeo LCC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, VS (”Vimeo”)

Beschrijving:

Op deze websites gebruiken we plug-ins van Vimeo.com. Als u een pagina bezoekt met een Vimeo plug-in, wordt een verbinding met de Vimeo servers tot stand gebracht. Bent u op dat moment als lid bij Vimeo aangemeld? Dan koppelt Vimeo deze informatie aan uw persoonlijke gebruikersaccount bij dit platform. Deze koppeling kunt u vermijden door u af te melden bij uw Vimeo gebruikersaccount, voordat u de websites van Doka bezoekt en door de betreffende cookies van Vimeo te wissen. Meer informatie over gegevensverwerking en privacy bij Vimeo vindt u op https://vimeo.com/privacy

Intrekken van toestemming:

Deze koppeling kunt u vermijden door u af te melden bij uw Vimeo gebruikersaccount, voordat u de websites van Doka bezoekt en door de betreffende cookies van Vimeo te wissen: www.vimeo.com

Toepassing:

Sketchfab plug-in

Aanbieder:

Sketchfab, Inc., Sketchfab HQ, 1123 Broadway #501 (25th St), New York City, NY 10010 VS (”Sketchfab”)

Beschrijving:

Doka gebruikt o.a. plug-ins van de website sketchfab.com, geëxploiteerd door Sketchfab, Inc. Als u websites van Doka bezoekt met een Sketchfab plug-in, dan wordt een verbinding met de Sketchfab servers tot stand gebracht. Daarbij wordt de plug-in via doorgifte aan de browser van de gebruiker op de internetpagina weergegeven. Bent u op dat moment aangemeld bij uw Sketchfab account? Dan kan het bedrijf uw surfgedrag rechtstreeks koppelen aan uw persoonlijke profiel.

Intrekken van toestemming:

Als u dit wilt vermijden, moet u zich eerst afmelden bij uw Sketchfab account:
www.sketchfab.com

Toepassing:

Watchado plug-in

Aanbieder:

whatchado GmbH, Möllwaldplatz 4/39, 1040 Wien, Oostenrijk (”Whatchado”)

Beschrijving:

Doka gebruikt o.a. plug-ins van de website watchado.com, geëxploiteerd door Whatchado, voor video's op zijn websites. Whatchado wordt geëxploiteerd door Whatchado GmbH, Möllwaldplatz 4/39, 1040 Wien, Oostenrijk (”Whatchado”). Als u websites van Doka bezoekt met een dergelijke plug-in, dan wordt een verbinding met de Whatchado servers tot stand gebracht. Bent u op dat moment bij uw Whatchado account aangemeld? Dan kan Whatchado uw surfgedrag rechtstreeks koppelen aan uw persoonlijke gebruikersprofiel.

Intrekken van toestemming:

Dit kunt u verhinderen door u af te melden bij uw Whatchado account:
www.whatchado.com

Toepassing:

Mandrill

Aanbieder:

Rocket Science Group, LLC, 512 Means St. Suite 404, Atlanta, GA 30318, VS (”Mandrill”)

Beschrijving:

Doka gebruikt de dienst Mandrill. Daarbij worden ingevoerde contactgegevens zoals e-mailadres, aanspreektitel, voornaam en familienaam, en de inhoud van e-mails doorgegeven aan Mandrill en daar opgeslagen. Wanneer worden e-mails die Doka stuurt gelezen en links in deze e-mails geopend? Deze informatie verzamelt Mandrill. De dienst houdt ook bij hoe vaak en via welk IP-adres een e-mail geopend werd, welke e-mailclient en welk besturingssysteem gebruikt werden. Rocket Science Group, LLC is aangesloten bij het EU-VS-privacyschild van het Handelsministerie van de VS en de Europese Commissie met betrekking tot de verzameling, het gebruik en de bewaring van persoonsgegevens van burgers van de Europese Economische Ruimte. Als u meer te weten wilt komen over de gegevens die Rocket Science Group, LLC in het kader van het EU-VS-privacyschild verzamelt, verwerkt en gebruikt, en over hun doeleinden, kunt u terecht op: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG. Meer informatie over Mandrill en gegevensbescherming bij Mandrill vindt u hier:http://mailchimp.com/legal/privacy/

Intrekken van toestemming:

Mandrill wordt gebruikt wanneer u contactformulieren invult op doka.com. Als u deze dienst niet wenst te gebruiken, raden we aan om op een andere manier met Doka contact op te nemen. U vindt onze contactgegevens op onze websites.

Toepassing:

GeoLite2

Aanbieder:

MaxMind, Inc. 14 Spring Street, 3rd Floor Waltham, MA 02451 VS (”MaxMind”)

Beschrijving:

GeoLite 2 wordt gebruikt voor IP-adresbepaling. Zo komt u onmiddellijk in onze onlineshop voor uw land terecht. GeoLite 2 gegevens worden door MaxMind aangemaakt. Meer informatie vindt u op: https://www.maxmind.com/en/privacy_policy

Intrekken van toestemming:

Neem contact op met Doka (zie hieronder).

IV. Rechten van betrokkenen en contactgegevens

Doka wijst erop dat de gebruiker overeenkomstig de GDPR bij de verwerking van zijn persoonsgegevens zgn. rechten van betrokkene kan laten gelden. Zo hebt u bijvoorbeeld het recht op inzage van uw gegevens, het recht op dataportabiliteit, het recht op bezwaar en het recht om gegevens te laten wissen. Om uw rechten te laten gelden en bij overige vragen over de verwerking van persoonsgegevens bij Doka kunt u contact opnemen met: Doka GmbH, onderwerp: Datenschutzanfrage (= aanvraag gegevensbescherming), Josef Umdasch Platz 1, 3300 Amstetten, Oostenrijk.

U kunt zich voor vragen over gegevensbescherming ook wenden tot Doka via dataprotection@doka.com.

De gebruiker heeft verder het recht klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit van de republiek Oostenrijk: https://www.data-protection-authority.gv.at/home

V. Aanpassing van de privacyverklaring

Doka houdt zijn websites steeds up-to-date. Dit kan tot een aanpassing van deze privacyverklaring leiden. We wijzen de gebruiker niet specifiek op deze aanpassing. Daarom raden we aan om deze verklaring regelmatig door te nemen.