calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Begrijpen hoe men een doorbraak forceert

Bekistingsoplossingen voor uw tunnelproject

Begrijpen van complexe tunnelprojecten

Dit Begrijpen berust op onze ervaring uit infrastructuurprojecten over de gehele wereld. Flexibiliteit en innovatie zijn onze sterke punten en de sleutel tot succes.


Flexibiliteit is in de tunnelbouw de basis voor een succesvolle en rendabele uitvoering van de werkzaamheden. Wij van Doka zijn uw competente partner vanaf het begin. Wij luisteren en stellen de juiste vragen om de uitdagingen en invloedsfactoren van een project te identificeren. Samen met onze partners en hun klanten willen wij zo op tijd de juiste weg inslaan. Dit begint dikwijls al lang voor de eigenlijke uitvoering van het project start.


Een andere succesfactor is ons breed spectrum aan bekistingsoplossingen – van het standaard systeem tot de individuele bekisting. Wij proberen altijd de passende oplossing voor onze klanten te vinden – ongeacht de toegepaste tunnelbouwmethode. Bovendien kunnen wij dankzij onze internationale logistiek snel op onvoorziene omstandigheden reageren, waar ook ter wereld.

Daarom zijn wij uw sterke en betrouwbare partner in de tunnelbouw.


 

De eisen Begrijpen

De passende oplossing voor iedere tunnelbouwmethode

Het doel van elke bekistingstechnische oplossing ligt in de rendabiliteit van het bouwproject. Onder naleving van de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. De wegen naar dit doel zijn verschillend. Daarom heeft Doka zijn bekistingssystemen modulair opgebouwd en voorzien van een hoge compatibiliteit. Dit resulteert in het tijds- en kostenvoordeel, dat onze klanten extra concurrentieel maakt.

Open constructie

Voor tunnels in een open constructie wordt een bouwput uitgegraven, die vanaf het terreinoppervlak wordt voorzien. Na de voltooiing wordt de bouwput weer dichtgegooid en worden de tunnelsegmenten overdekt. Tunnels in open constructie hebben meestal een raamprofiel resp. een rechthoekig profiel of de vorm van een gewelf. De bouw gebeurt volgens de gescheiden, deels monolithische of geheel monolithische bouwmethode.

Uw voordelen bij Doka

U ontvangt een innovatieve en economisch geoptimaliseerde bekistingsoplossing uit een huurbaar modulair systeem. Perfect afgestemd op de open constructie en de uitdagingen van het project en aangepast aan de eisen van onze klant. Met onze diensten en serviceaanbod vervolledigen wij onze rendabele producten tot optimale bekistingsoplossingen.

Mijnwerkersconstructie

Voor tunnels die volgens de mijnwerkers- of gesloten constructie worden gebouwd, wordt de benodigde holle ruimte in de berg conventioneel of machinaal tot stand gebracht en tegelijkertijd verstevigd en beschermd. Na verschillende maatregelen die tijdens het uithollen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld spuitbeton en de waterdichtheid, wordt de binnenschaal van de tunnel gebouwd. Hiervoor bestaan verschillende methoden.

Uw voordelen bij Doka

Projectspecifiek geplande, huurbare bekistingstotaaloplossingen voor een tijd- en kostengeoptimaliseerd bouwproces bij doorsnedes van elke omvang, van mijngang via tunnel tot en met cavernes.

Wanden-dakmethode

Voor tunnels die volgens de wanden-dakmethode worden gebouwd – ook halfopen constructie genoemd – is een voorafgaande uitgraving nodig. Vanaf de bodem hiervan worden de boorpalen- of gleufwanden van de bouwput gebouwd. In de volgende stap wordt op deze diepwanden en de ertussen liggende grond het dak gebetonneerd. Daarna wordt de bouwput dichtgegooid en het dak ingestort. De tunnel wordt onder het dak uitgegraven en aansluitend worden achtereenvolgens de enkelzijdige wanden en de vloerplaat van de binnenschaal uitgevoerd.

Uw voordelen bij Doka

Stipte levering van een project- en klantspecifieke bekistingsoplossing, bestaande uit grotendeels huurbare standaardbekisting die aan de dagelijkse eisen voldoet of deze zelfs overtreft. Op deze manier is gegarandeerd dat het oppervlak zo snel mogelijk kan worden gesloten.
Met de projectspecifieke planning en ons overige serviceaanbod ronden wij de voordelen voor de klant en zijn bouwplaats af.

Passende bekistingsoplossingen voor uw bouwproject:

Voor stijgende eisen en verschillende tunnelbouwmethoden

Contactpersoon Large Scale Projects

De kwaliteitsoplossing voor de stijgende eisen van de verschillende tunnelbouwmethoden maakt Doka tot uw betrouwbare partner voor uw tunnelproject, met omvattend deskundig advies en praktijkgerichte planning en engineering: projectafhandeling door de specialist.