calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Xsafe.

Veiligheid is belangrijk. Altijd.

Geïntegreerde en duurzame beveiliging.

Natuurlijk zetten we een helm op als we fietsen of doen we onze riem om als we in de auto stappen; veilige gewoonten zijn een integraal onderdeel van zoveel aspecten van ons leven. Maar waarom stopt deze vanzelfsprekendheid soms op de bouwplaats?

Doka ziet veiligheid als een geïntegreerd concept. Veiligheid begint al bij de productontwikkeling en strekt zich uit over een uitgebreide veiligheidsopleiding ter plaatse en direct in de systemen geïntegreerde veiligheidstechniek. Met de Xsafe-veiligheidsoplossingen van Doka ondersteunen wij bouwvakkers bij hun werk, beschermen wij hun gezondheid en maken wij hun werkplek zo veilig mogelijk.

Het is onze visie om veiligheid in de bouw net zo belangrijk te maken als in ons dagelijks privéleven. Daarom ondersteunen wij bij Doka veilig en efficiënt werken met ons brede assortiment veiligheidsproducten om het risico op ongevallen op de bouwplaats te minimaliseren.

Omdat veiligheid geen optie is, maar een manier van leven. Altijd!

Brochure Veiligheid met Doka

  Werkplatform Xsafe plus

  Het economische veiligheidssysteem voor wand- en kolombekisting

  De voorgemonteerde, uitklapbare werkplatformen met hun integreerbare voor-achter- en zijhekken, ladders en zelfsluitende mangatdeksels zijn klaar voor onmiddellijk gebruik en verhogen de veiligheid op de werkplek aanzienlijk. Het systeem kan worden gebruikt op Framax Xlife frame- en kolombekistingseenheden, Framax Xlife plus en wandbekisting FF20, Top 50 en Top 100 tec.

  Meer informatie

  Vouwklimsteiger K

  Het voorgemonteerde steigerplatform voor betonbouwplaatsen.

  Doka-vouwsteigers K zijn voorgemonteerde, gebruiksklare steigers met gestandaardiseerde systeemcomponenten voor alle gebruikssituaties.

  Meer informatie

  Veiligheidsrugweersysteem XP

  Het valbeveiligingssysteem voor bekisting en ruwbouw

  Dit systeem is de universele veiligheidsoplossing voor alle randbeschermingen. Het past perfect bij Doka-systemen - of het nu gaat om wand- of vloerbekistingen - voor de beveiliging van vloerranden of als valbeveiliging op de ruwbouw.

  Meer informatie

  Xsafe Edge protection Z

  Het lichtgewicht alternatief voor een veilige structuurrand.

  Xsafe Edge Protection Z biedt een veilige en voordelige oplossing voor de rand van constructies. Het geoptimaliseerde ontwerp maakt dit randbeschermingssysteem licht maar tegelijkertijd sterk. Het voldoet aan EN 13374 klasse A en ondersteunt productief en veilig werken aan de ruwbouw.

  Meer informatie

  FreeFalcon

  Het mobiele valbeveiligingsanker

  Bouwprojecten worden steeds uitdagender, maar tegelijkertijd moeten ze sneller en economischer worden uitgevoerd. Het opofferen van veiligheid is echter volstrekt onaanvaardbaar. De huidige systeemonafhankelijke veiligheidsvoorschriften in de plaatbewerkingssector voldoen slechts voorwaardelijk aan de eisen voor gezondheid en veiligheid op het werk en ergonomie. De FreeFalcon met zijn veiligheidsunit vult deze leemte. Het is de ideale synthese van veiligheid en bewegingsvrijheid.

  Meer informatie

Je trainingsposter om te downloaden

Doka biedt u een gebruiksvriendelijk trainingshulpmiddel voor uw bouwplaatsen. De in het oog springende posters laten duidelijk zien hoe u de meest voorkomende oorzaken van ongevallen kunt vermijden. Train uw bouwvakkers regelmatig, zonder onnodige complicaties en creëer bewustzijn voor potentiële gevaren!

Doka-systemen combineren snelheid, veiligheid en rendabiliteit op de bouwplaats:

Op de werkplek


Voor verticale toegang


Met randbescherming


Voor hantering en herpositionering

Hand in hand met bekistingstechnologie.

Doka-veiligheidssystemen vergemakkelijken elke fase van het project. De veiligheid wordt van begin af aan 'ingepland', op de gebruikte bekistingstechniek afgestemd en productiviteits- en kwaliteitsbevorderend ontworpen. De werkplatformen die bij het storten worden gebruikt, zijn voorzien van zijhekken en tegenoverliggende relingen. Bij hoge wandbekistingen zijn tussenplatforms met zijhekken een veilige en efficiënte oplossing. Vooral bij kolombekistingen is een veilige verticale toegang tot het niveau van de stortsteiger belangrijk. Doka voldoet aan deze eisen met praktische veiligheidsoplossingen.

Professionele randbescherming.

Doka biedt professionele randbescherming voor bekisting en bouwwerk. De beproefde randbeschermingssystemen bieden uw personeel optimale bescherming en leveren een grote bijdrage aan een soepel bouwproces. De robuuste veiligheidscomponenten garanderen een betrouwbare bescherming volgens de nieuwste veiligheidsnormen (EN 13374). Werknemers die goed beschermd zijn, werken veiliger, sneller en efficiënter.

De veilige weg naar boven.

Alle werkplekken op de bouwplaats moeten veilig kunnen worden bereikt - vooral wanneer er moet worden geklommen. Doka levert ladderbaansystemen die volledig in de bekisting zijn geïntegreerd. Deze toegangssystemen zijn ontworpen om de bekisting gemakkelijk te bedienen.

Veilig hanteren, efficiënt herpositioneren.

Het lossen, monteren en verplaatsen van bekistingsonderdelen op de bouwplaats heeft niet alleen invloed op het bouwproces. Het moet ook veilig gebeuren. Doka levert professionele verplaatsingsapparaten die het verplaatsen versnellen en tegelijkertijd een hoge veiligheidsstandaard garanderen.

Slinger-middelen voor het veilig hanteren van apparatuur op locatie.

Op de bouwplaats is elke stap cruciaal. Bewegingen zoals uitlijnen en manoeuvreren, aan- en afkoppelen, heffen en verplaatsen vereisen een hoge veiligheidsstandaard. Doka voldoet met zijn beproefde veiligheidssystemen aan alle veiligheidseisen.

Officieel gecertificeerde veiligheid.

Doka is actief betrokken bij internationale commissies en brancheverenigingen als sterk pleitbezorger voor normconforme bekistings- en veiligheidssystemen. De certificaten voor Doka-veiligheidssystemen zijn uw garantie voor hoge kwaliteit. Doka - ook op het gebied van veiligheid baanbrekend.


"CE"-markering

De naar behoren gecertificeerde fabrikant kan de CE-markering van overeenstemming afgeven; de basis hiervoor is EG-richtlijn 89/392/EEG, beter bekend als de Machinerichtlijn. Producten die deze markering dragen, worden regelmatig geïnspecteerd en getest. Dit helpt risico's en ongevallen te voorkomen.


"GSV geprüft" merk

De GSV is het "Güteschutzverband Betonschalungen e. V." een vereniging van alle toonaangevende bekistingsfabrikanten. Het GSV-merk bevestigt dat de bekisting bestand is tegen de opgegeven bekistingsdruk en voldoet aan een gespecificeerde norm voor gebruikte bekistingen.


Europees Comité voor normalisatie CEN

De vakkundige Doka-medewerkers in deze commissie nemen deel aan de vormgeving van de relevante Europese normen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u nog lang met normconforme bekistingen zult werken.