calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Terug

Werkplatform Xsafe plus

Het rendabele veiligheidssysteem voor wand- en kolombekistingen

De voorgemonteerde, opklapbare werkvloeren met integreerbare zijleuningen, ladders en zelfsluitende mangaten zijn direct inzetbaar en verbeteren de arbeidsveiligheid aanzienlijk. Het systeem is bruikbaar met de kader-/kolombekistingen Framax Xlife en de dragerbekistingen FF20, Top 50 en Top 100 tec.

DownloadsVideos

Hoge arbeidsveiligheid
door geïntegreerde veiligheidsfuncties 

 • Veilige montage door liggende opbouw van de verplaatsingseenheid
 • Veilig bereiken van het werkplatform door integreerbare telescopische ladders en geïntegreerde, zelfsluitende mangaten
 • Veilig werken aan de bekisting door rondom gesloten zijleuningen
 • Aanpassing aan de bekisting zonder improvisaties door veilige oplossingen, ook voor platformverlengingen en hoekovergangen

Snel bouwproces
door praktijkgerichte systeemeigenschappen 

 • Snelle montage en demontage door voorgemonteerde, opklapbare platformeenheden
 • Snel verplaatsen door gelijktijdig hijsen van bekisting en werkplatform met slechts één kraanbeweging
 • Vrije werkwegen door aansluiting van de dubbelarmstelschoren aan de achterzijde van het werkplatform
 • Geoptimaliseerde werkprocessen door geïntegreerde verbindingselementen

Tijd- en kostenbesparing
door flexibele toepassing 

 • Bijzonder rendabel door gebruik van één platformconcept voor alle Doka-wandbekistingen
 • Ook achteraf aan de staande bekisting monteerbaar door hijsadapter
 • Besparing van opslag- en transportkosten door minder in te zetten materiaal

Systeem

Platformlengten van 1,00 m tot 2,70 m

Voor gebruik van het werkplatform aan kader- of dragerbekistingen zijn telkens drie verschillende platformlengten verkrijgbaar. De vloer van het platform wordt door een stalen kader beschermd tegen beschadigingen op het bouwterrein. Geïntegreerde aansluitmogelijkheden vergemakkelijken het achteraf aansluiten van accessoires voor bijv. hoekovergangen en compensaties.

Platformen zijwaarts verlengen

Met de Xsafe plus-vloerverlenging 0,60 m kan het werkplatform aan weerszijden tot 0,60 m worden uitgeschoven. Samen met de Xsafe plus-vloerovergang en de Xsafe plus-leuningverlenging ontstaan zo veilige platformovergangen aan de zijkanten van de bekisting bij hoeken of compensaties.

Xsafe plus-schoorsteun

Door de Xsafe plus-schoorsteun kan de hellingshoek van het platform tot +/- 5 graden worden aangepast. De werkvloer blijft hierbij altijd horizontaal en biedt veiligheid, ook bij hellende bekistingseenheden. Verder dient de steun om krachten af te voeren bij de aansluiting van dubbelarmstelschoren.

Zijleuning

De integreerbare zijleuning zorgt voor veilig werken en is zowel voor links- als rechtszijdig gebruik aan het platform geschikt. Voor de compensatie tussen twee werkvloeren kan het systeem in het 5cm-raster tot 50 cm worden uitgeschoven. Voor een vrije doorgang op de werkvloer kan het ook naar achteren worden geschoven.

Valbeveiliging aan bekistingszijde

Door de vooruitlopende Xsafe plus-borstwering is al bij het betreden van het werkplatform valbeveiliging geboden. Deze complete beveiliging bevindt zich aan alle vier de zijden.

Ladders en mangaten in het systeem geïntegreerd

Dankzij de integreerbare ladders en zelfsluitende mangaten in het platform kan de werkvloer zonder risico’s worden bereikt. De uitschuifbare ladder (155 cm tot 271 cm) dekt een groot aantal staande en liggende paneelcombinaties.

Xsafe plus-leuningverlenging

De leuningverlengingen zorgen voor volledige veiligheid, wanneer het platform met de platformverlenging wordt vergroot.

Toepassing

Verbinding met kaderbekisting

De Xsafe plus-ophangregel 1,50 m verbindt het platform met de kaderbekisting en wordt voor de betonneersteiger boven aan de bekisting aangebracht. De Xsafe plus-ophangregel 2,10 m wordt bij het verhogen ingezet en dient voor het uitlijnen van de bekisting. Bovendien zorgt hij ervoor dat de tussenvloeren voor het bedienen van de verbindingselementen en ankers van de bekisting zich altijd op de optimale positie bevinden.

Verbinding met dragerbekisting

De Xsafe plus-gordingverbinder maakt de verbinding tussen platformgording of gording uni en de dragerbekisting mogelijk.

Verbinding met kolombekisting

Vooral wanneer de kolom aan de vloerrand staat, is veiligheid bijzonder belangrijk. Met de Xsafe plus-schooradapter kunnen de werkplatformen ook bij de kolombekisting worden ingezet. Veilige toegangssystemen en rondom begaanbare vloeren zijn in het systeem geïntegreerd.

Gebruik als betonneersteiger

Met de Xsafe plus-hijsadapter kan de Xsafe plus-vloer aan de reeds staande kaderbekisting worden gemonteerd. Gordingen voor de montage zijn niet benodigd. Met deze methode is het mogelijk de hoeveelheid in te zetten materiaal voor de betonneersteiger te reduceren.

Verplaatsen van grote eenheden

De Xsafe plus-hijsbevestiging maakt het mogelijk de bekisting na de liggende montage op te richten en grote bekistingseenheden inclusief werkplatform te verplaatsen. De hijsbevestiging is voorzien van de CE-markering en wordt met een handleiding geleverd.

Transport

Als er weinig plaats beschikbaar is, kunnen met behulp van de Xsafe plus-draaiplaat grote bekistingseenheden incl. werkplatform op de bouwplaats worden afgeleverd. De montagewerkzaamheden op de bouwplaats worden hierdoor beperkt.