calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Terug

Paneel-vloerbekisting Dokadek 30

Het dragerloze, handmatige systeem voor een snelle opbouw en demontage

Dokadek 30 is een dragerloze, handmatige bekisting in een lichte staalconstructie met geel gecoate kaders, die met een samengestelde hout-kunststofplaat bekleed zijn. Dokadek 30 combineert de voordelen van een paneel-vloerbekisting met de voordelen van een Dokaflex-vloerbekisting, dat wil zeggen snel in het standaardgedeelte met 3 m² grote panelen en snel en flexibel in de pasdelen dankzij Dokaflex. Dokadek 30 – met of zonder vaste kop: de evolutie van de vloerbekisting.

DownloadsVideos

Enorm snel bekisten
door integratie van standaard- en pasgedeelte 

 • Bekisten van de standaardgedeelten door eenvoudig naar boven draaien van de dragerloze panelen met een oppervlakte tot 3 m²
 • Tijdbesparend sluiten van de pasgedeelten door naadloze aansluiting op Dokaflex
 • Rasteronafhankelijk aanpassen aan alle plattegronden door directe aansluiting op Dokaflex
 • Overzichtelijke logistiek met slechts twee paneelgrootten van 2,44 x 1,22 m en 2,44 x 0,81 m
 • Geen wachttijden bij bekistingsploegen van 2 personen, dankzij logisch op elkaar volgende werkstappen

Bijzonder veilig werken
door opbouw vanaf de grond 

 • Opbouw van de panelen vanaf de grond, zonder laddersystemen en zonder kraan
 • Veilige hantering door twee personen door ergonomisch uitgespaarde grepen in het randprofiel
 • Geen extra windbescherming nodig, dankzij geïntegreerde beveiliging van de panelen tegen het loskomen

Gemakkelijk te gebruiken en simpel te begrijpen
door logisch werkproces 

 • Geen dimensionering, geen meting, dankzij de geordende positie en het aantal stempels en panelen
 • Veilige bediening, ook door minder opgeleid personeel, dankzij de vaste volgorde van de werkstappen
 • Korte inwerktijd door het kleine aantal verschillende onderdelen in het systeem
 • Horizontaal verplaatsen van 12 m² Dokadek 30 met de DekDrive – ook bij smalle doorrijopeningen

Systeem

Paneel met Xlife-plaat

Het verzinkte en geel gecoate stalen paneelkader met geklonken Xlife-platen heeft een lange levensduur en biedt een hoog aantal herbruiken zonder vervanging van de bekistingsplaat. Duurzaam goede eindresultaten door weinig en geordende voegen bij een altijd gelijkmatig blijvend betonbeeld worden probleemloos mogelijk gemaakt.

Dokadek vaste kop

De standaardkop voor een veilige ondersteuning van de panelen. De geïntegreerde uitlichtbeveiliging verhindert dat panelen per ongeluk naar beneden vallen en maakt extra maatregelen zoals bijv. een windbescherming overbodig.

Dokadek XF-ontkistingsvalkop

en aanvullende afdekstrips maken een vroegtijdig ontkisten van de panelen mogelijk. Het nieuw ontwikkelde tweetrapse ontkistingsmechanisme en de geïntegreerde uitlichtbeveiliging verhinderen dat panelen naar beneden kunnen vallen.

Vloerstempel Eurex top

De eerste vloerstempel met slagprotector

 • Duurzaam door de slagprotector
 • Moeiteloos losdraaien van de instelmoer door de speciale draadgeometrie
 • Minder krachtinspanning door het lage gewicht
 • Veilig in gebruik door het constant hoge draagvermogen van ten minste 20 kN resp. 30 kN volgens EN 1065-klasse D/E

Eenvoudig en rugsparend werken vanaf de grond

De werkhouding is doorgaans rechtop – dikwijls bukken en panelen van bovenaf inleggen zijn bij Dokadek 30 verleden tijd. Zelfs het ontkisten van de panelen gebeurt zonder ladder; vermoeiend werk boven het hoofd wordt tot een minimum beperkt.

Snel ontkisten is een succesfactor van de eerste orde,

omdat dit proces ca. 33 procent van de totale bekistingstijd uitmaakt. Bij Dokadek 30 gebeurt het ontkisten van de panelen zonder tijdrovend werk boven het hoofd. Aansluitend kunnen 12 m² Dokadek 30 met de DekDrive horizontaal worden verplaatst.

Voorgeschreven montagevolgorde

Een duidelijke montagevolgorde voorkomt gevaarlijke improvisaties en zorgt voor een constant hoog veiligheidsniveau – ook bij het inzetten van minder opgeleid personeel. Door het aantal gebruikte stempels en de plaatsing ervan valt bij Dokadek 30 het dimensioneren van het systeem weg.

Leuningstaanders uit het Doka-veiligheidsrugweer­systeem XP

Dokadek 30 is volledig compatibel met het Doka-veiligheidsrugweersysteem XP. Dit geeft een extra dimensie aan veiligheid.

Toepassing

Eén systeem voor drie werkmethoden

Methode 1

Dokadek 30 zonder vaste kop

Toepassing van het standaardsysteem

Methode 1 plus

Dokadek 30 zonder vaste kop en met bewijs van de betonsterkte

Vroeger ontkisten met het Dokadek 30-standaardsysteem door het bewijs van de daadwerkelijke betonsterkte

Methode 2

Dokadek 30 met vaste kop

Traditioneel vroeg ontkisten met vaste kop

Dokadek-paneel halen, inhangen en naar boven draaien

Bij het inhangen zorgen de Dokadek-koppen voor een veilige ondersteuning en bevestiging van de panelen. Het naar boven draaien gebeurt bij normale hoogtes met de montagestang – bij grotere hoogtes wordt de DekLift P 4,50 m ingezet.

Methode 1 – zonder vaste kop

Inbouw van de vloerstempel

Door de tweede man. De Doka-vloerstempel Eurex 30 top is stabiel en betrouwbaar. En met zijn hoge schroefdraadhoogte kan hij later (ook onder maximale belasting) bijzonder gemakkelijk worden losgemaakt.

Ontkisten in een mum van tijd

Zonder vermoeiend werk boven het hoofd en veilig vanaf de grond. Door het ontkisten zoals Dokadek 30 het mogelijk maakt, kan de totale bekistingstijd aanzienlijk worden verminderd. Dit zorgt voor extra productiviteit.

Methode 1 plus – zonder vaste kop en met bewijs van de betonsterkte

Dokadek-paneel halen, inhangen en naar boven draaien

en vloerstempels inbouwen. De opbouw van Dokadek 30 zonder vaste kop en met bewijs van de betonsterkte vindt plaats zoals bij methode 1.

Vroeger ontkisten

Door het bewijs van de daadwerkelijke betonsterkte. In de praktijk zijn volgende methoden voor het bewijzen van de ontkistingssterkte mogelijk: proefkubus, terugslaghamer en berekening van de rijpheid.

Optimalisatie van het bouwproces

Het ontkisten wordt op basis van meetgegevens uitgevoerd. Door de verkregen daadwerkelijke sterktewaarde wordt de vroegst mogelijke ontkistingstijd bepaald, wat het bouwproces versnelt.

Methode 2 – met vaste kop

Bekisten

Inhangen – naar boven draaien – stempels plaatsen. Ook bij Dokadek 30 met vaste kop wordt veilig en eenvoudig vanaf de grond bekist; de afdekstrips worden van boven af ingelegd. Dankzij de geringe breedte van slechts 15 cm zijn geen verdere veiligheidsmaatregelen tegen vallen noodzakelijk.

Ontkisten

Materiaal herbruiken: door op de rode ontkistingswig te slaan, worden de panelen snel van het beton losgemaakt, vervolgens de panelen naar beneden draaien, verwijderen, de afdekstrips demonteren en het materiaal al vroeg hergebruiken.

Doorstempeling

Veilig ondersteund – tot het einde. Tot de noodzakelijke betonsterkte is bereikt, blijft de vloer veilig ondersteund met de Doka-vloerstempels Eurex 30 top.