calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Terug

Verplaatsingsapparaten voor tafels

Snel en veilig verplaatsen met minimaal kraangebruik

Met Doka-verplaatsingsapparaten worden bekistingswerkzaamheden aan vloeren bijzonder snel uitgevoerd. Doordat de horizontale en verticale verplaatsingen zonder kraan mogelijk zijn, wordt de gehele logistiek op het bouwterrein geoptimaliseerd, omdat de niet-productieve en dus dure wachttijden wegvallen. De kraancapaciteit kan elders worden benut. Hierdoor verloopt het gehele bouwproces sneller. Zo wordt efficiënt op loonkosten bespaard en neemt het concurrentievermogen van het uitvoerende bouwbedrijf toe.

Downloads

Snel bouwproces
door kraanonafhankelijke oplossingen 

 • Geoptimaliseerde logistiek op het bouwterrein doordat minder kranen en minder kraantijden benodigd zijn
 • Volledig onafhankelijk en zonder kraan werken op elke hoogte door zelfklimmend tafelliftsysteem

Hoge veiligheid
door geïntegreerde veiligheidsuitrusting 

 • Ergonomisch en veilig werken door verplaatsing vanaf de vloerplaat met de Doka-verplaatsingsapparaten
 • Geen beperkingen bij windsnelheden tot 72 km/h door verticaal verplaatsen van tafels zonder kraan
 • Permanente bescherming van de bouwploeg door rondom gesloten afsluitingen bij het tafelliftsysteem TLS

Kostenbesparing
door versnelde bouwprocessen 

 • Snel en eenvoudig positioneren van de tafels met slechts enkele handelingen
 • Verplaatsen van tot 12,5 m² grote tafeloppervlakken door slechts één man
 • Vloertafels zonder kraan verticaal verplaatsen naar de volgende etage in slechts 20 seconden, met het tafelliftsysteem TLS

Referenties

Horizontaal

DoKart plus

De DoKart is krachtig en door zijn innovatieve constructie perfect afgestemd op de ruwe omstandigheden in de bouw:

 • ergonomisch en veilig verplaatsen van Doka-vloertafels door slechts één man
 • compact apparaat met enorme wendbaarheid voor een snel en eenvoudig werkverloop
 • hoog draagvermogen van 2.000 kg
 • bijzonder robuust en betrouwbaar door de grote wielen, voldoende bodemvrijheid en massieve bodemplaat

De DoKart plus is bijzonder gebruikersvriendelijk en zorgt voor snelle en eenvoudige bouwprocessen:

 • De mogelijkheid van dwars rijden en draaien om de middenas verkort de rijafstanden en maakt het verrijden van de tafels eenvoudiger en sneller.
 • Dankzij de hoge hefsnelheid verloopt het werk nog sneller. Per seconde wordt de vloertafel 8 cm opgetild en staat hij direct op de juiste hoogte voor de volgende toepassing.

Doka-verplaatsingswagen met transporteenheid

 • Voor het horizontaal verplaatsen van max. 12,5 m² bekisting inclusief alle accessoires door slechts één man, zonder kraan
 • Met de verplaatsingswagen DF kunnen Dokamatic-vloertafels snel en veilig hydraulisch worden neergelaten en verplaatst. De aanklembare transporteenheid DF dient om de Dokamatic-vloertafels moeiteloos te verrijden.

Verticaal met kraan

Tafelhaak DM 1,5 t verstelbaar

De tafelhaak DM 1,5 t verstelbaar met een draagvermogen van 1.500 kg wordt in opgevouwen toestand op de bouwplaats afgeleverd. De viervoudig verstelbare haakbreedte past optimaal voor alle tafelformaten en toepassingen. Een beveiligde uitklapvoet maakt ongehinderd binnenrijden mogelijk en biedt een hoge veiligheid bij de verplaatsing.

Dokamatic-hijsband

Met de Dokamatic-hijsband 13,00 m kunnen tafelbovenconstructies en gemonteerde tafels worden opgetild. De 13 m lange band maakt een eenvoudig en veilig in- en uithangen vanaf de grond mogelijk.

Uitschuifplatform

Vanaf het uitschuifplatform worden de Dokamatic-tafels met behulp van de Dokamatic-hijsband snel naar het volgende arbeidsniveau getild.

Verticaal zonder kraan

Snellere bouwcyclus

Met het tafelliftsysteem TLS wordt waardevolle kraantijd bespaard. Hierdoor is de kraan voor andere werkzaamheden beschikbaar, zodat het gehele bouwproces sneller verloopt. Verder draagt ook de windonafhankelijkheid tot een versnelling van het werk bij. Het verplaatsen van de tafels kan ook bij hogere windsnelheden ongehinderd worden voortgezet – en dit bij een hoge veiligheid. Met de DoKart plus kunnen de vloertafels snel en eenvoudig door één man van en naar het TLS-systeem worden getransporteerd. Dankzij de perfect op elkaar afgestemde verplaatsingsapparaten kan het personeel doeltreffend worden ingezet en is een snelle voortgang van de bouwwerkzaamheden verzekerd.

Snelle verplaatsing zonder wachttijden

Het tafelliftsysteem TLS maakt een continue verplaatsingscyclus mogelijk en versnelt zo het gehele bouwproces:

 • geen wachttijden voor kraangebruik
 • verplaatsing ook bij hoge windsnelheden tot 72 km/h
 • efficiënt verplaatsen met een druk op de knop door automatisch bedrijf

Hoge veiligheid in elke werkfase

Beproefde lifttechnologie met meervoudige beveiligingen zorgt voor een hoge veiligheid bij het verplaatsen van de Doka-vloertafels:

 • installatie van het TLS-systeem aan het bouwwerk door gecertificeerde Doka-bouwplaatsinstructeurs
 • veilige verankering aan het gebouw
 • naar binnen openende verdiepingsdeuren en veiligheidsschakelaars op elke verdieping
 • slipvrije, weersbestendige vloerbedekking voor veilige grip

Tafels verplaatsen vanaf de eerste etage

Het tafelliftsysteem TLS kan op de grond staand worden ingezet en maakt zo de verplaatsing van tafels al vanaf de eerste etage mogelijk.

Tafels verplaatsen op elke bouwhoogte

De ombouw tot een aan de vloer hangend systeem gebeurt in slechts enkele stappen. Na het ophangen en borgen, kan direct weer met het verplaatsen van Dokamatic-tafels worden doorgegaan. Zo kunnen ook de hoogste gebouwen veilig, snel, weers- en kraanonafhankelijk met Doka-vloertafels worden bekist.

Kraanonafhankelijk hoger plaatsen van het tafelliftsysteem TLS

Behalve hangend, kan het TLS-systeem ook zelfklimmend voor elke bouwhoogte worden ingezet. De zelfklimmende oplossing bespaart nog meer kraantijd en zorgt voor nog meer veiligheid op de bouwplaats, omdat het TLS-systeem volautomatisch naar boven kan klimmen. Het zelfklimmende TLS-systeem is een perfecte aanvulling op de Doka-vloertafels en veiligheidsschermen aan de vloerrand. Deze combinatie is de ideale vloerbekistingsoplossing voor hoge bouwwerken.

Passende producten