calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Railprojecten

Doka levert betonoplossingen voor railprojecten

19.08.2014 | Pers
De moderne stadsontwikkeling brengt talrijke nieuwe uitdagingen met zich mee, die een duurzame infrastructuur vereisen. Met name bij projecten voor openbaar vervoer in de steeds groter wordende metropolen ontstaan dikwijls complexe en veeleisende opdrachten voor de uitvoerende bouwbedrijven. Met zijn jarenlange ervaring en hoogwaardige systemen biedt Doka, als een betrouwbare partner, bekistingsoplossingen voor dergelijke infrastructuurprojecten.

Perscontact

Impressies

  • DokaCC is een innovatie voor tunnels in de ‘cut & cover’-bouwwijze: snel, efficiënt en veilig. Foto: Doka
  • De paneel-vloerbekisting Dokadek 30 breidt het assortiment van Doka uit met een lichte handmatige bekisting voor grote vloeroppervlakken. Foto: Doka
  • Zelfs complexe architectonische eisen zoals bij de uitbreiding van de metro in Algerije worden met de hoogwaardige producten van Doka snel en veilig gerealiseerd. Foto: Doka
  • Wijzigende doorsneden en variërende bouwwerkgeometrieën zoals bij de M4-metro in Boedapest kunnen met de flexibele ondersteuning SL-1 veilig worden uitgevoerd. Foto: Doka
  • Qatar krijgt zijn eerste streekvervoersnetwerk. Voor de aanleg ervan wordt een oplossing van Doka gebruikt. Foto: Doka
Deze ontwikkeling vereist in vele grote steden een grondige en duurzame vernieuwing van de bestaande infrastructuur, die in hedendaagse verkeersoplossingen moet worden geïntegreerd. Doka dekt met diensten en producten op maat het gehele spectrum aan moderne bekistingsoplossingen voor de tunnel-, bruggen-, stations- en wegenbouw. Doka-klanten profiteren van de jarenlange ervaring van de Bekistingsspecialisten uit talrijke infrastructuurprojecten zoals spoortunnels, stationsgebouwen of ondergrondse verkeersknooppunten in de hele wereld. Met name voor oplossingen waarbij conventionele concepten en systemen tegen hun grenzen aan lopen, biedt Doka speciale deskundigheid. De Bekistingsspecialisten bieden een omvangrijk dienstenaanbod van de projectontwikkelingsfase tot de afronding van de bouwwerken. Klanten profiteren van de Doka-prefabricatieservice door stiptheid en logistieke planning.

Dankzij het brede productaanbod, dat speciaal aan de regionale behoeften is aangepast, kunnen Doka-klanten naargelang de projecteisen een beroep doen op flexibele systemen. Met de bekistingssystemen, die modulair opgebouwd zijn en speciaal afgestemde producteigenschappen hebben, zijn totaalconcepten mogelijk, die tot een vlekkeloos bouwproces bijdragen. Hiertoe behoort vooral ook een doordacht logistiek concept. Doka investeert in een omvangrijk netwerk van verkoop- en logistieke vestigingen, om wereldwijd dicht bij de klanten te zijn en zo snel op regionale bijzonderheden en dringende materiaalbehoeften te kunnen reageren. In combinatie met de mogelijkheid om de systemen te huren, opent dit voordelige en betrouwbare oplossingen voor veeleisende projectpartners.

Flexibel aanbod voor complexe eisen

De ondersteuning SL-1 is universeel geschikt voor alle eisen bij tunnels volgens de mijnwerkersconstructie of wanden-dakmethode en met name ook voor metrostations en lange cavernes. Met zijn modulaire opbouw zorgt SL-1, ongeacht vorm en belasting, voor een vlot en rendabel bouwproces. Het snel monteerbare systeem kan in combinatie met de flexibele dragerbekisting Top 50 alle vormen realiseren. Met de nieuwe tunnelbekisting DokaCC ontwikkelde Doka een innovatie voor de open constructie, ook wel de ‘cut & cover’-methode genoemd. Verschillende verkeerstunnels, met name in het voor- en toeloopgedeelte van de metro kunnen met DokaCC snel, efficiënt en veilig worden uitgevoerd.

Voor de bouw van stations en alle soorten bedrijfsgebouwen biedt Doka een breed spectrum aan vloer- en wandbekistingen voor uiteenlopende toepassingsgebieden en projecteisen. De Doka-steunbokken en het nieuwe systeem Top50 leveren zowel bij ondergrondse als bovengrondse stations- en bedrijfsgebouwen overtuigende resultaten. Met behulp van het geïntegreerde verrijdbare onderstel worden de stevige steunbokken, ondanks hun hoogte, vlot van de ene betonneerfase naar de andere getransporteerd. Frami Xlife is geschikt voor hoge wanden en versnelt het bouwproces.

Flexibele standaardsystemen zoals Staxo 100, Staxo 40 en Doka-vloerbekistingen maken interessante uitbreidingen voor alle lasttorenschoren mogelijk. De belastbare ondersteuningssystemen kunnen eenvoudig aan verschillende bouwplaatsen worden aangepast. Met de nieuwe paneel-vloerbekisting Dokadek 30 kunnen bijvoorbeeld grote vloeroppervlakken in de stations snel en vooral eenvoudig en kostenefficiënt worden gerealiseerd. Met de praktische rijpheidsmeter Conremote® kan de optimale ontkistingstijd heel precies en eenvoudig worden afgelezen.

Veiligheid met systeem

Voor Doka begint veiligheid al bij de productontwikkeling. Het gebruik van hoogwaardige materialen draagt bij tot een lange levensduur van de producten. Geïntegreerde werkvloeren en toegangssystemen zorgen voor extra veiligheid tijdens het werk. Bovendien biedt Doka aanvullende veiligheidssystemen zoals werkvloeren of valbeveiligingen, om aan de individuele eisen op de bouwplaats te voldoen.

Doka – wereldwijd actief

Bij een groot aantal projecten in de hele wereld heeft Doka jarenlang ervaring opgedaan op het gebied van infrastructuur. Hierbij staan altijd de specifieke eisen van de klanten en de algemene regionale omstandigheden op de voorgrond.

Streekvervoer in Qatar

Bij het project in Lusail City staan veiligheid en rendabiliteit centraal. Voor het eerste streekvervoersnetwerk in Qatar worden behalve krachtige ondersteuningssystemen ook veiligheidselementen zoals verschillende werkvloeren, veiligheidssteigers en toegangssystemen ingezet. Om de enorme hoeveelheden beton van de hoge wanden in de stationsbouw aan te kunnen, gebruikte Doka de kaderbekisting Framax Xlife in combinatie met het werkplatform Xsafe plus. De systemen konden meer dan 300 keer worden hergebruikt, om meerdere stations te bouwen. Dankzij de snelle levertijden en onderdelen uit de prefabricatieservice kan de opdrachtgever het tijdschema gegarandeerd naleven tot de afronding van de bouwwerken in 2018.

Metro in Algerije

Bij de uitbreiding van de metro tussen Hai El Badr en El Harrach in Algerije leverde Doka in 2011 stipt op tijd de oplossing en grote hoeveelheden materiaal voor meerdere stationsgebouwen en kruispunten. Met zijn omvangrijke services en zijn flexibele en veelzijdig inzetbare systemen zoals de dragerbekisting Top 50 ondersteunde Doka het vlotte en veilige bouwproces zelfs bij complexe architectonische eisen. Ongeveer 6000 m2 Top 50 werd met Dokaplex uitgerust en ook voor het zichtbeton gebruikt. Robuuste steunbokken en de dambekistingen D15 en D22 zorgden voor een veilige uitvoering van bijzondere projectonderdelen zoals de enkelzijdige wanden tot 8,33 m hoog.

City Line in Zweden

Bij acht verschillende spoortrajecten, drie tunnels en een brug toonde Doka in de Zweedse hoofdstad zijn deskundigheid op het gebied van moderne spoorwegbouw. Voor de complexe infrastructuur van het grote spoorwegproject in de Scandinavische staat werden in totaal 9000 m3 ondersteuning Staxo 100, 900 m2 kaderbekisting Framax X-life en 1800 m2 Top 50 ingezet. In 2017 moet het project met verschillende verbindingsstukken tussen de stations en tunnels voltooid zijn en dagelijks meer dan 100.000 passagiers door de stations loodsen.

M4-metro in Hongarije

Bij de aanleg van de nieuwe metrolijn M4 in Boedapest was Doka in 2009 betrokken bij de uitwerking van oplossingen en bij de realisatie van een van de moeilijkste bouwfasen. De opdracht omvatte twee verbredingsgedeelten en een verbindingstunnel. Om het bouwproces te vereenvoudigen, werd het bekistingsmateriaal efficiënt ingezet voor zo veel mogelijk verschillende onderdelen. Zo werden de tunnelwanden over de gehele lengte voorlopend uitgevoerd met steunbokken en de dragerbekisting Top 50. Zelfs de extreem wijzigende doorsneden en de variërende bouwwerkgeometrie in de verbredingsgedeelten werden met de ondersteuning SL-1 veilig en snel uitgevoerd.

Misschien interesseert dit u ook:

Doka stelt normen voor Europese bruggenbouw

14.03.2024 | Pers

Samenwerking: MFE Formwork Technology uit Maleisië maakt nu deel uit van Doka

07.03.2024 | Pers

Hebt u vragen over dit artikel?
Neem gerust contact met ons op!

Met * gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen!
* Formulier niet volledig!
Het bericht kon helaas niet worden verzonden. Probeer het later nog een keer!