calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Terug

Zelfklimmende bekisting Xclimb 60

De kraanonafhankelijke klimbekisting voor bouwwerken van eenvoudige vorm en elke hoogte

De zelfklimmende bekisting Xclimb 60 is een hydraulisch klimmend systeem, dat bij vrije kraancapaciteit ook snel met de kraan kan worden geklommen. Door de permanente geleiding aan het bouwwerk kan het systeem zelfs bij hoge windsnelheden klimmen.

Videos

Universeel inzetbaar
voor uiteenlopende uitvoeringen 

  • Toepassing als bekisting voor de kern van flatgebouwen, voor pijlers en gevels of als veiligheidsscherm dankzij de modulaire systeemonderdelen
  • Meer onafhankelijkheid in het bouwproces door keuzemogelijkheid voor klimmen met kraan of een mobiel hydraulisch systeem
  • Eenvoudig aanpasbaar aan weersomstandigheden door verschillende ombouwvarianten

Hoge veiligheid
in elke werkfase 

  • Veilig klimmen, ook bij hoge windsnelheden, door permanente verbinding met het bouwwerk
  • Maximale veiligheid tijdens het werken en bij toegang naar de geïntegreerde werkvloeren via trappentorens en ladders
  • Sneller bouwproces door hoger veiligheidsgevoel op alle niveaus

Hoge rendabiliteit
op uw bouwplaats 

  • Bespaart kraancapaciteit, omdat ook extra lasten op de platforms meegenomen kunnen worden
  • Korte inwerktijd in het verplaatsingsproces door eenvoudig te bedienen hydraulisch systeem
  • Krachtbesparend werken door lichte hydraulische cilinders en geleidingsschoenen

Systeem

Zelfklimmende bekisting Xclimb 60

Door het gebruik van mobiele hydraulische componenten wordt het systeem zelfklimmend naar de volgende betonneerfase geklommen. Onderhangende platformen kunnen op elke gewenste plaats van de steiger worden bevestigd.

Gewoon zelfklimmend

Lichte en snel monteerbare hydraulische cilinders met een hefmechanisme zorgen ervoor dat de complete klimsteiger inclusief bekisting betrouwbaar naar boven wordt geklommen. Tijdens de klimfase is het systeem via geleidingsschoenen permanent met het bouwwerk verbonden. Dit maakt een verplaatsing ook bij hoge windsnelheden mogelijk.

Hoge arbeidsveiligheid

Integreerbare ladders en mangaten zorgen voor veilige wegen tussen de werkplatformen. Bij de planning van klimbekistingen door de Doka-planningsspecialisten worden alle veiligheidsinrichtingen geïntegreerd en op het betreffende bouwproject afgestemd.

Toepassing

Elke handeling is goed

Het Xclimb 60-systeem is zo gebruiksvriendelijk, dat na een korte inwerkperiode van het bouwpersoneel alle handelingen perfect zijn. Dit onder leiding van de Doka-bouwplaatsinstructeurs.

Veiligheidsscherm Xclimb 60

Dankzij de volledige ombouw van de bovenste werkvloeren kunnen alle activiteiten beschermd tegen verschillende weersomstandigheden en extra veilig worden uitgevoerd.