calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Terug

Geleide klimbekisting Xclimb 60

Het met de kraan tegen het bouwwerk geleid klimsysteem

De geleide klimbekisting Xclimb 60 is een systeem dat ook tijdens het klimmen met verticale profielen tegen het bouwwerk wordt geleid. Zelfs bij hoge windsnelheden wordt de volledige klimeenheid met één enkele kraanbeweging veilig en eenvoudig verplaatst.

Videos

Universeel inzetbaar
voor uiteenlopende uitvoeringen 

  • Toepassing als bekisting voor de kern van flatgebouwen, voor pijlers en gevels of als veiligheidsscherm dankzij de modulaire systeemonderdelen
  • Versnelling van de afwerking door een of twee vrij te plannen onderhangende werkvloeren
  • Eenvoudig aanpasbaar aan weersomstandigheden door verschillende ombouwvarianten

Hoge veiligheid
in elke werkfase 

  • Veilig klimmen, ook bij hoge windsnelheden, door permanente verbinding met het bouwwerk
  • Maximale veiligheid tijdens het werken en bij toegang naar de geïntegreerde werkvloeren via trappentorens en ladders
  • Sneller bouwproces door hoger veiligheidsgevoel op alle niveaus

Hoge rendabiliteit
op uw bouwplaats 

  • Bespaart kraancapaciteit, omdat ook extra lasten op de platforms meegenomen kunnen worden
  • Kortere kraantijden door klimmen van steiger en bekisting als een eenheid
  • Krachtbesparend werken door lichte geleidingsschoenen

Referenties

Systeem

Geleide klimbekisting Xclimb 60

Met één kraanbeweging wordt de klimsteiger inclusief de bekisting snel en onafhankelijk van de wind tegen het gebouw geleid en omhooggetrokken.

Een veilige verbinding

In alle werkfasen is het systeem door middel van een verticaal profiel en geleidingsschoenen met het bouwwerk verbonden. Tijdens het omhoogtrekken wordt het verticale profiel veilig geleid in ten minste twee geleidingsschoenen.

Hoge arbeidsveiligheid

Integreerbare ladders en mangaten zorgen voor veilige wegen tussen de werkplatformen. Bij de planning van klimbekistingen door de Doka-planningsspecialisten worden alle veiligheidsinrichtingen geïntegreerd en op het betreffende bouwproject afgestemd.

Toepassing

Elke handeling is goed

Het Xclimb 60-systeem is zo gebruiksvriendelijk, dat na een korte inwerkperiode van het bouwpersoneel alle handelingen perfect zijn. Dit onder leiding van de Doka-bouwplaatsinstructeurs.

Veelzijdig inzetbaar

Flatgebouwkernen, pijlers, industriële gebouwen … door de modulaire opbouw van het systeem is de geleide klimbekisting Xclimb 60 voor vele bouwprojecten inzetbaar. Bovendien kan het systeem ook als veiligheidsscherm met verschillende ombouwvarianten worden gebruikt.