calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Terug

Verbandbekistingswagen

De flexibele, verrijdbare verbandbekisting uit één hand

Bruggen bestaande uit een combinatie van stalen liggers en betonnen brugdekken worden snel en veilig gebouwd met de Doka verbandbekistingswagen. De verrijdbare verbandbekistingswagen draagt een grote, voorgemonteerde en zonder demontage verplaatsbare verbandbekisting. Hij is gekenmerkt door uitstekende aanpassingsmogelijkheden aan alle omstandigheden, een voordelige opbouw uit huurbare standaardonderdelen en een hoge arbeidsveiligheid.

Minder investeringskosten
door standaardonderdelen met huurmogelijkheid 

 • Slechts een klein aantal, veelzijdig combineerbare onderdelen
 • Eenvoudige montage
 • Snel be- en ontkisten
 • Hoge veiligheidsnormen voor snel werken

Vlot verlopend bouwproces
door eenvoudig gebruik 

 • Laag eigen gewicht en hoog draagvermogen
 • Betonneren in weekritme
 • Verrijden van het geheel in één stuk
 • Aanpassing ook aan slanke bouwwerken

Totaaloplossingen op maat
voor de meest uiteenlopende brugvormen 

 • Competente oplossingen voor alle gecombineerde bruggen van beton en staal door planning en levering uit één hand
 • Bedrijfszeker door bekistingswagen, ondersteuning en werkplatformen als een afgestemde eenheid

Referenties

Systeem

Eenvoudig systeemraster

Het raster van de Doka-verbandbekistingswagen wordt in de lengterichting van de brug bepaald door een 5 m lange en 2 m hoge langsdrager. In de dwarsrichting van de brug zorgen twee dwarse vakwerken en een aanpassingsgedeelte voor de gewenste maat. Verstelbare spindelschoren en talrijke borgmogelijkheden in de stalen profielen maken een optimale aanpassing van de verbandbekistingswagen mogelijk. Het nieuwe draagelement NG zorgt voor meer flexibiliteit van de dwarse vakwerken in lengterichting. Dit betekent dat de dwarse vakwerken naargelang de belasting of geometrische omstandigheden optimaal gepositioneerd kunnen worden. Hierdoor kan de verbandbekistingswagen zich nog flexibeler aan de geometrie van het bouwwerk aanpassen.

Veiligheid aan het bouwwerk

De Doka-verbandbekistingswagen biedt met zijn afhangende nabewerkingsniveaus een hoge veiligheidsstandaard. Met slechts weinig extra veiligheidsonderdelen worden optimale voorwaarden voor een ononderbroken ombouw gecreëerd.

Rollenopligger voor binnenbekisting

 • Voor het verschuiven van de binnenbekisting volgens het ladeprincipe

Verbandbekistingen

Universeel instelbaar

 • Kraagliggerbekisting via spindelschoren in alle richtingen instelbaar
 • Eenvoudig be- en ontkisten via tweedelig ankersysteem

Bovenrijdende verbandbekistingswagen

De standaardwagen maakt de snelle en veilige bouw van gecombineerde bruggen uit betonnen brugdekken op een stalen draagconstructie mogelijk.

Onderrijdende verbandbekistingswagen

De barrièrevrije toegang tot de gehele rijbaan zorgt voor een hoge veiligheidsstandaard, vooral bij brede brugdoorsnedes met schuine schoorpalen.

Brugbekisting ParaTop

Voor kortere brugbanen of middelmatige bruglengten met weinig verplaatsingscycli staat de nieuwe, met de kraan verplaatsbare brugbekisting ParaTop ter beschikking.

Voordelige oplossingen op maat

Desgewenst worden door de Doka-bekistingsspecialisten ook constructies ingecalculeerd voor toepassingen met beperkte ruimte of voor speciale doorsnedes.