calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkclose
Contact
Investeringen in de veiligheid worden snel en aantoonbaar voordelig voor elk project. Hogere rendabiliteit, een kleiner risico op ongelukken en een grotere motivatie van de medewerkers zijn slechts enkele voordelen van een professioneel veiligheidsconcept op de bouwplaats. Doka heeft op het gebied van veiligheid een omvattende visie, die zich uitstrekt van ontwikkeling en veiligheidsadvies tot en met een uitgebreid aanbod aan producten en diensten.

Impressies

  • Veiligheid tot in het kleinste detail: van de planningsfase tot en met de afronding van de bouwwerken is Doka een competente partner in alle veiligheidskwesties.
Studies hebben aangetoond dat op veilige bouwplaatsen sneller wordt gewerkt. Bovendien veroorzaken ongelukken, behalve menselijk leed en verlies aan toegevoegde waarde, ook extra kosten, die van verletdagen door ziekte tot en met juridische gevolgen en bouwstilstand kunnen reiken. Om de drempel van het ‘extra werk’ voor het installeren van veiligheidssystemen nog meer te verlagen, heeft Doka voor elke bekistingstoepassing eenvoudig en snel te bedienen veiligheidsproducten ontwikkeld.

Een omvattend veiligheidsconcept begint al bij de ontwikkeling van de bekistingssystemen. Veiligheid, eenvoudige bediening en ergonomie behoren tot de belangrijkste eigenschappen van de producten van Doka. Het gebruik van hoogwaardige materialen en grondstoffen maakt de bekistingselementen zowel duurzaam als veilig.

De Doka-systemen combineren snelheid, veiligheid en rendabiliteit op de bouwplaats. Voor een hoge standaard biedt Doka totaalsystemen voor vloer-, wand- of kolombekistingen. Bij deze systemen zijn veiligheidselementen zoals werkvloeren met ingebouwd leuningwerk of toegangssystemen al geïntegreerd. De voormontage van de veiligheidselementen op de grond en het gebruik van eenvoudige verbindingsonderdelen die een gelijktijdige verplaatsing van bekisting en werkvloer mogelijk maken, zorgen voor een vlot en veilig bouwproces.

Van de planning tot de afronding veilig

Al tijdens de planningsfase ondersteunt Doka zijn klanten met professioneel advies in veiligheidskwesties. Een grondige analyse van de uitgangssituatie is de basis voor individuele oplossingen. Hierbij worden passende producten in de bekistingsplanning geïntegreerd. Een efficiënt gebruik van de bekistingssystemen wordt vooral door de correcte toepassing van de componenten bereikt. Documenten zoals bijvoorbeeld bekistingstekeningen, handleidingen of veiligheidsinformatiebladen vormen dan ook een belangrijke basis voor een veilige bouwplaats. Diensten zoals praktijkgerichte trainingen, de hulp van bouwplaatsinstructeurs of de ondersteuning van technische adviseurs dragen ter plaatse bij aan een hoog veiligheidsniveau.

Zichtbare tekenen van de betrouwbaarheid van de Doka-producten zijn de certificeringen zoals de CE- of GS-markering. Deze inspanningen van Doka werden al met meerdere onderscheidingen en safety awards bekroond. Jaarlijks begint op de Werelddag voor Veiligheid op 28 april een nieuw hoofdthema in het bedrijf.

Misschien interesseert dit u ook:

Architecturale parel vergt titanenwerk qua betonnering en bekisting

13.12.2019 | Nieuws

Awardwinnende FreeFalcon tilt veiligheid naar hoger niveau

21.11.2019 | Nieuws

Hebt u vragen over dit artikel?
Neem gerust contact met ons op!

Met * gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen!
* Formulier niet volledig!
Het bericht kon helaas niet worden verzonden. Probeer het later nog een keer!
Hartelijk dank voor uw vraag aan Doka!

Wij zullen deze zo snel mogelijk behandelen.