calldocumentfacebookmessagemypartnerwindowsapplegoogleplayworkerroutecoinspinterestplaysearchsmartphonetwittercaraccordeonvideoarrowarrowdownloaddownloaduploadsection_scrollerglobemapIcon-Shop-Websitecontactenergyhomebridgeshighrisetunnelmininghousearrow-uparrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-circle-rightchevron-right-circleuserexternlinkcartissuuclosekeystarweb

Doka-power voor enorme waterkrachtcentrale

05.08.2014 | Nieuws
Om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende energiebehoefte in Canada wordt fors geïnvesteerd in de bouw van krachtcentrales. Een van de grote projecten is ‘Muskrat Falls’, die stroom met een nominaal vermogen van 824 MW uit waterkracht zal genereren. Doka kon met zijn decennialange knowhow op het gebied van krachtcentrales overtuigen en zal de bekisting voor het project leveren.
De komende jaren zal de infrastructuur in Canada een flinke boost krijgen. De regering in Ottawa heeft met ‘Building Canada’ een investeringsplan voor tien jaar goedgekeurd. De totale waarde bedraagt 70 miljard euro. Parallel hiermee hebben een reeks grote projecten in de energiesector de benodigde milieuvergunningen gekregen, zodat ze binnenkort kunnen starten. De ‘Labrador-Island Transmission Link’ is een stroomnetproject dat via een 1.135 km lange leiding de stroom vanaf de waterkrachtcentrale ‘Muskrat Falls’, die momenteel in Neufundland en Labrador wordt gebouwd, naar Nova Scotia en het noordoosten van de VS zal transporteren. De gegenereerde stroom zal de energieproductie van een thermische oliecentrale vervangen.

De onderneming Astaldi Canada is met de bouw belast en heeft Doka als betrouwbare bekistingspartner gekozen. Voor de opdrachtgevers waren precisie en een nultolerantie voor fouten voorwaarden voor de toewijzing van het project. Doka overtuigde in de selectieprocedure met zijn efficiënte bekistingstechniek zoals de dragerbekisting Top 50, de ondersteuning Staxo 100 en de krachtige dambekisting D22. Hiermee worden bouwprojecten zoals stuwdammen en waterkrachtcentrales zonder centerpennen uitgevoerd. Bovendien kon Doka met een omvangrijk trainingsaanbod vóór de start van het project en met een uitgebreide service ter plaatse tijdens de bekistingswerkzaamheden nog meer interessante voordelen bieden. De benodigde bekistingssystemen worden ter plekke door Doka-ingenieurs gemonteerd, zodat een snel gebruik en vlekkeloos verloop vanaf het begin gegarandeerd zijn.

De waterkrachtcentrale werd met inachtneming van de strengste milieuvoorschriften ontworpen en is vanwege de bijzonder ecologische en duurzame bouwwijze LEED-gecertificeerd (Leadership in Energy and Environmental Design). De totale bouwtijd zal vijf jaar duren, de bekistingswerkzaamheden ongeveer twee jaar.

Misschien interesseert dit u ook:

Belgische bekistingsbedrijven slaan handen in elkaar voor transparantere verhuurmarkt

10.02.2021 | Pers

Doka vanaf nu dé specialist in bekistingen EN steigers

21.12.2020 | Pers

Hebt u vragen over dit artikel?
Neem gerust contact met ons op!

Met * gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen!
* Formulier niet volledig!
Het bericht kon helaas niet worden verzonden. Probeer het later nog een keer!
Hartelijk dank voor uw vraag aan Doka!

Wij zullen deze zo snel mogelijk behandelen.